avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea texte, moncher, ... texte
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

texte, moncher, ... texte

O invitatie la discutie de la un prieten mi-a prilejuit observarea unuia din textele din Constitutie care mi-a starnit intotdeauna nedumerirea. Asadar ce o fi vrut constituanta sa zica prin:
"Fidelitatea faţă de ţară este sacră. (art. 54 alin. 1) ?" Sacru, conform DEX este ceva cu caracter religios, cu caracter sfant. Asadar cum trebuie interpretat art. 54 alin. 1 din Constitutie ? Ca fidelitatea fata de tara are caracter religios ? Ce cauta un astfel de text intre drepturile si obligatiile cu caracter juridic?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:12, 17 Octombrie 2009
Pentru ca s-ar putea ca frica de D-zeu, cea pe care a dobandit-o de acasa, din familie, din mosi stramosi, sa fie mult mai puternica decat frica de Codul penal , pe care poate ca nici nu il prea intelege si nici nu prea crede in rigorile lui.
JH, textele din Constitutie care au inteles religios , nu afecteaza in nici un fel nici democratia, nici modernitatea statului nostru. Cuvantul ,,sacru" pe care il gasim in acest articol, asa cum cred eu, si cum am mai spus, ne atentioneaza , plusand prin aceasta formulare ideea ca nu trebuie sa comitem acte care sa afecteze unitatea, integritatea ,etc, iar referirea la cuvantul fidelitate, ma duce cu gandul la infractiunea de tradare. Adica, rolul acestor chestiuni religioase, oriunde s-ar gasi ele in legislatie, au acelasi rol: o dubla preventie. Daca am fi un popor civilizat si gata sa respecte legea , cu constiinta, cu educatie, etc. in mod cert s-ar putea renunta la mixarea religiei cu articolele din lege. Dar chiar si asa, stim bine la ce suntem expusi, cate se petrec...
Dreptate vrea si cel cu credinta in Dumnezeu,si cel care nu stie de ea...
Pana la urma ,daca acel martor nu are frica de Dumnezeu,putin probabil sa stie de frica...Codului penal.
Ciudat,oamenii spun ca se guverneaza bine....ca au legi si tot ceea ce trebuie.Spun ca ei dispun de ei...
Si martor fiind...ce poti sa mai crezi?
Parca judecatorul este un mic "Dumnezeu"...Biblia este asezata la vedere,si atunci in a carui judecata sa te increzi?

De fapt,ar trebui sa credem ca este mai mult decat corect.
Ca daca nu juri pe Biblie,poti jura pe onoare.
Despre care legi vorbim aici?
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2009
ContSters76710, utilizator
=D>sunt de acord cu legally desi este interesanta si ideea d-lui u.b.i.k
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2009
ContSters87904, utilizator
Elena... mi-ai furat ideea!
Dreptu-i ca nici n-am spus-o inca, insa nu conteaza...

Legally... cati din cei pentru care are importanta Dumnezeu stiu de articolul respectiv din Constitutie? Si crezti ca daca lipsea termenul de sacru ar fi existat vreo schimbare???

Deloc... e doar un text... suna bine.. aratam dragostea de popor... de patrie.. Suntem patrioti... ce naiba!!!=D>=D>=D>

Demagogie... populism... ignoranta!!! Ca sa nu spun prostie!
Trei trasaturi de baza ale Parlamentului din 1990-1991!!!
(1) Dispozitiile prezentei Constitutii privind caracterul national, independent, unitar si indivizibil al statului român, forma republicana de guvernamânt, integritatea teritoriului, independenta justitiei, pluralismul politic si limba oficiala nu pot forma obiectul revizuirii.
(2) De asemenea, nici o revizuire nu poate fi facuta daca are ca rezultat suprimarea drepturilor si a libertatilor fundamentale ale cetatenilor sau a garantiilor acestora.
(3) Constitutia nu poate fi revizuita pe durata starii de asediu sau a starii de urgenta si nici în timp de razboi.

Daca un posibil dictator se impiedica de textele acestea ... nu cred ca mai e dictator. De altfel nu vad de ce nu s-ar putea revizui prima data acest articol si apoi restul :weg:

Dupa parerea mea astea sunt tot ... texte, moncher, texte.

Alte discuții în legătură

A fi sau a nu fi... stat laic Vlad-Fr Vlad-Fr Sunt foarte curios sa vad opiniile romanilor despre acest subiect. Astazi, statul Roman si Biserica nu sunt separate, sau nu destul. A fi stat laic nu inseamna ... (vezi toată discuția)
Juramantul profesional!!!! star_chaser star_chaser Matei 5, 33-37: 33. Ati auzit ce s-a zis celor de demult: "Sa nu juri stramb, ci sa tii inaintea Domnului juramintele tale". 34. Eu însa va spun voua: Sa ... (vezi toată discuția)
Icoanele in scoala ioanna8634 ioanna8634 imi cer scuze ca nu am ales categoria potrivita..nu am gasit ceva legat de culte. as dori sa stiu daca in momentul actual icoanele sunt interzise in ... (vezi toată discuția)