avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donație de la mamă unuia din cei doi fii. Ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donație de la mamă unuia din cei doi fii. Ce declarație notarială de acord poate da fratele care nu primește nimic?

Buna seara! Mama mea mi-a donat un apartament (1/1 cu scutire de raport) in urma unei intelegeri verbale ca sa platesc jumatate din valoare, fratelui meu. Am aflat ulterior ca aceasta donatie poate fi atacata de catre el, iar acum imi este putin teama din cauza ca, desi i-as oferi banii, el ulterior ma va ataca pentru drepturile asupra apartamentului. Accepta sa faca o declaratie notariala cum ca este intr-un totul de accord cu donatia facuta de mama pentru "xxxxx" lei . Poate cineva sa ma indrume cu un model de declaratie ce trebuie facuta ? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu cum au fost relatiile in familia respectiva, insa in termeni generali va spun ca sunt parinti (multi de altfel) care iubesc un copil mai mult.
Si cum nu pot sa spuna franc "imi e mai drag frate-tu ion", joaca cartea parintelui pe care il doare inima de toti copiii.
Daca o durea inima, nu lasa totul unui singur copil si il gratifica dansa personal, pe celalalt fiu. Nu poti pune in carca unui copil promisiunea de a face ceva ce tu insuti ar fi trebuit sa faci.
de moralitate nu ati auzit doamna notar?
Da, si primii care trebuie sa o aiba sunt parintii care au mai multi copii.
Ce anume vi se pare imoral in speta?
Mi se pare imoral ca un parinte sa doneze unui copil un imobil si sa precizeze verbal ca 1/2 din valoare sa--i achite fratelui iar acesta sa zica: "nu-i dau nimic fiindca nu scrie niciunde ceea ce am vorbit si ma doare undeva de intelegerea noastra"!
Pt "manu32"
Ar mai fi o varianta: dvs. sa -i dati mamei suma respectiva pt 1/2 din imobil si mama sa-i faca donatie la notar, suma respectiva fratelui . In acest fel fratele nu ar mai putea contesta ca i s-a incalcat rezerva succesorala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, atat timp cat nu a fost consemnata si atat timpt cat legea nu il obliga, da, il poate durea undeva.

Alte discuții în legătură

Ce fel de act se poate incheia. riscuri BeSmart BeSmart Buna seara , as aprecia ajutorul dvs. referitor la urmatoarea problema. Suntem 3 frati , as dori ca un imobil , proprietatea mamei mele , sa devina ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! act de moștenire menționez că tatăl meu a decedat ... Carmenstratone Carmenstratone Buna ziua! Act de moștenire Menționez că tatăl meu a decedat în urma cu 9 ani ,nu am făcut cu mama mea dezbaterea moștenirii după tata. Mama vrea ... (vezi toată discuția)
Mama mi-a făcut procură să îi vând apartamentul și să îmi pot cumpăra eu altul, iar acum fratele meu mă amenință că mă lasă fără casă. este posibil așa ceva? Raluk94 Raluk94 Buna seara! Va rog sa ma lamuriti in legatura cu o problema. Mama mea, mi-a facut procura ca sa ii vand apartamentul si sa imi pot cumpara eu unul. Am vandut-o ... (vezi toată discuția)