avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate obține pensie de întreținere când ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate obține pensie de întreținere când plătitorul nu are venituri declarate?

Buna seara! Am o nepoțica de 3 ani care de la vârsta de 8 luni tatăl acesteia nu vrea sa mai audă de ea și nu vrea sa plătească pensie alimentară. A fost dat în judecată de mama acesteia dar nu s.a prezentat la nici o înfățișare,toate plicurile care au fost trimise către adresa acestuia s.au întors înapoi fara nici un răspuns. Chiar daca lucreaza la negru și nu are un loc stabil de munca tot trebuie să plătească? Ce mai rămâne în cazul acesta de făcut? Mama poate ieși din tara cu fetita fara acordul acestuia? Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 21 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:02, 23 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti amuzant- cum o dai si o intorci, tot femeia e de vina :), ca nu plateste tatal pensia, femeia e de vina- daca isi alegea un partener responsabil, ar fi avut un tata bun pt copii care ar fi platit pensie si ar fi ingrijit copilul bolnav de autism- vezi alt sibiect mai sus.
Daca nu el ( vezi subiect mai sus), ci ea, femeia, a inceput o relatie in timpul casniciei,numai ea e de vina , desi dvorteaza nu ca a aflat sotul de relatie, ci ca vrea sa aiba o relatie cu altul si nici nu a uitat de copii cu ocazia noii relatii .
Daca barbatul incepe o alta relatie casatorit fiind, e ok, femeia e de vina ca prin comportamentul ei l-a impins catre acolo si daca afla nevasta si da divort, omul divorteaza si de copil- vezi subiect mai sus.
Si daca nu plateste taticul pensie, ce ? mamica sa se descurce singura pentru ca poate si pentru ca ea a vrut copii, lui i-a placut doar tehnologia..
Si daca femeia insista sa ceara pensie, stai.. ca se razvrateste taticul si isi aduce aminte dupa 5 ani ca femeia nu a adus copiii in tara cand el avea program de vizita- vezi subiect mai sus.
Dar stai, ca tot femeia e de vina, ca doar ea l-a ales.. zici ca ales bradul de craciun si l-a luat acasa sa faca copil cu el.

Doamna din acest subiect zice ca tatal nu vrea sa stie de copil de 2 ani si ceva, nu plateste pensie, ca nu a raspuns la citatii atunci cand a fost actionat in judecata, intreaba intai legat de pensie si apoi intreaba daca poate iesi din tara fara acordul tatalui, iar dapix raspunde in ordinea prioritatii , asa cum o vede dansul- nu puteti iesi din tara.. iar secund, referitor la pensie...
Nu e un repros, fiecare raspunde cum vrea si la ce doreste, e doar o remarca ca intai avem dreptul ( de decizie al nerezidentului) si apoi , obligatia ( de plata a pensiei).

Ce mai rămâne în cazul acesta de făcut?

Cum s-a terminat si daca s-a terminat procesul ?
In final, ( procesul va continua in lipsa daca a fost citat corect), veti obtine o pensie raportat la salariul minim pe ec, hotararea o puneti in executare prin executor.
Mai aveti varianta ca dupa ce se stabileste pensia, dupa 3 luni de neplata, sa faceti plangere la politie pt abandon.
Pt a iesi din tara cu copilul fara sa mai aveti nevoie de acordul tatalui , trebuie sa cereti in instanta sa exercitati singura autoritatea parinteasca- si de drept, ca de fapt, asta faceti.
Nu incercati fara avocat.
Daca nu reusiti sa obtineti o hotarare favorabila, cand o sa aveti nevoie sa iesiti din tara, cu ceva mai mult timp inainte, va adresati judecatoriei ca instanta sa suplineasca acordul tatalui pt acea iesire. Din pacate , va trebui sa faceti asta la fiecare iesire.
Cred ca sunt amuzant.... Mai nou, am aflat ca de legile astea noi, pe familie...s-a ocupat o femeie. Pana la urma, toate eforturile astea pe care le indicati ca fiind necesare conform legiii sunt plata nechibzuintei.
Ultima modificare: Luni, 20 Noiembrie 2017
asaofi, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
asaofi.. nu cred ca e vb numai de cum se descurca .. pt ca sincer si eu ma descurc sa`mi cresc copilul.. dar atunci daca nu contribuie cu nimic la cresterea si educarea copilului celalalt parinte indiferent ca e mama sau tata .. sa nu mai aibe nici pretentii .. sa`l iubeasca..sa`l caute..sa stea cu el sa etc.. doar sa se mandreasca ca uite ce copil mare..frumos..si educat am eu.. dupa ce ani de zile ai uitat ca ai un copil..si brusc ti`ai adus aminte ca ai unu.. si dupa ce ca nu contribui cu nimic la cresterea si buna starea lui.. nu ii trimiti nici macar rahatul ala de pensie de 150 de lei din care prea multe nu poti sa ii cumperi .. mai esti si al draq si nu vrei sa , semnezi nici macar o procura pt o vacanta de 10 zile intr`o alta tara .. procura pt care nici pt aia nu ti se percepe nici`un leu..decat prezenta pt o semnatura.. ti se pare normal asa ceva ? pai ce pretentie are acel parinte ca sa il iubeasca copilul si sa vrea sa il vada dupa ce copilul afla ca el nu a putut pleca intr`o vacanta pe care o asteapta si , si`o doreste f mult ..din cauza unei semnaturi.. acum pe bune ... eu cand o sa mai creasca copilul nu o sa`i spun nimic de rau fata de tatal lui.. dar nici nu o sa il laud si o sa il ridic la cer .. doar asa ca sa dea bine in fata copilului.. mie mi se pare normal ca , orice copil sa afle cu ce a contribuit celalalt parinte .. si atunci copilul sa aleaga ..
asaofi a scris:

gi jane, asta e! nu toti suntem copiii lui Mr Facebook sau Mr Microsoft. Pe de alta parte, nici nu suntem copiii lui Petre de Vaslui...sau N`kono de Zair. Eu mereu le recomand femeilor, daca nu ma banati, sa-si aleaga tati responsabili...casa nu le sufere copiiii. Apropo....e un subiect mai sus....cu o mama care s-a decis la o viata paralela cu casnicia.

nu cred ca mereu ai cum sa alegi un tata responsabil.. dar daca se intampla sa nu te mai intelegi si sa te desparti de ce trebuie sa , sufere copii ? daca tot nu iti pasa de copil de ce nu il lasi macar sa creasca linistit langa celalalt parinte care ii ofera totul.. eu am rezervat bilete in grecia pt vacanta de vara .. si nu vrea sa imi dea o semnatura la notar pe care i`am zis ca o platesc tot eu.. i`am aratat si biletele.. si perioada cand plecam si a spus ca sa imi iau gandul si sa nu mai insist .. ti se pare normal asa ceva ?
Krysy, nu stiu ce nu ai inteles din expunerea mea. Ai-n-ai cum sa-ti alegi un tata responsabil, habar n-am de ce nu ai avea cum. Nu mai e ca inainte cand barbatul venea cu bata si lua femeia din alt trib sau cand parintii o vindeau pe fata. Acuma e emancipare...cat China! Dar, surpriza, e neshte legi... De care, ce sa vezi?, nimeni nu a avut habar ca s-au facut atat de tampit! Repet, aportul unei anumite doamne jurist (mama?), membra in comisia de schimbare a codurilor...acum 8 ani de zile...este indiscutabil.

Alte discuții în legătură

Exercitarea autoritatii parintesti dxt_morgan dxt_morgan Buna seara, va rog sa ma ajutati intr o problema. In cadrul procesului judecat de catre Judecatorie, s-a decis ca exercitarea autorit parintesti sa fie ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei gabor elena gabor elena am doi copii minori in intretinere rezultati in urma unei relatii de concubinaj.tatal lor nu plateste pensia alimentara deoarece nu am deschis nici un proces ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna roberta1 roberta1 Buna ziua, Acum un an am divortat la notar de sotul meu, pe cale amiabila, iar cei doi copii minori rezultati din timpul casatoriei au ramas la mine (dar ... (vezi toată discuția)