Este normal caangajatoul sa-mi spuna ''cauta-ti de munca , caci nu mai ai zile bune cu mine in firma'' si sa-mi propuna incetarea contractului de munca cu acordul partilor. mentionand ca ''sa ne despartim amiabili, fara sa ne certam , sa ne purtam pica, poate ai nevoie de o recomandare buna?
Ce as putea facein acest caz?
Sa accept aceasta decizie sau sa cer somaj? Unde trebuie sa ma adresez?
MULTUMESC!
De ce nu puteti merge la serviciu!? a facut angajari si ce daca,nu lasati sa va i-a "painea din mana" doar asa ca va intimideaza ca furati !
Trebuie sa va cunoasteti drepturile si sa va luptati pentru ele.
Daca nu va primeste, sa zicem prin absurd,faceti o adresa conducatorului unitatii prin care detaliati ce se intampla,apoi faceti sesizare la ITM, si cereti consultanta.
Si asta cat mai repede, pentru ca sunteti nemultumita,revoltata de situatia creata si cereti sprijinul pentru a vi se apara drepturile.
Mi-a spus clar sa numa vin, si-apoi stau si ma gandesc: este o persoan care dispune de foarte multi bani, relatii.Cred eu ca poate mitui vreun inspector si poate scapa ''basma curata''.Din ce am ami auzit , cam asa se intampla; angajatorii primesc amenda minima si inspectorii pleaca cu spaga.Si nu numai ei...
Sincer, daca veti gandi asa , nu stiu ce sanse aveti si nici cu ce va putem noi ajuta...Eu as zice ca " buturuga mica rastoarna carul mare" si " poate el plati cat puteti dvs. sesiza?"( e o replica dintr-un film care mi-a placut)...si oare, daca e asa tere, si cu bani de ce nu v-a reorganizat egal, va plateste un compensatoriu si drepturile la zi si gata! ce nevoie mai are de acordul dvs.!Desigur ca nu stiu care e situatia concreta numai ca am vazut multe cazuri in care la o actiune mai ferma a angajatului in a-si apara drepturile angajatorul a cedat..sunt exemple si in discutiile de pe site.prin urmare, eu va spun curaj si nu va lasati!
Multumesc .Azi merg la sediul ITM Constanta pentru a cere consiliere privind legislatia munci si ma voi inscrie si in audienta pentru a-mi prezenta imprejurarile in care mi s-a comunicat de a nu mai veni la servici.Voi reveni cu informatii pe site.
Va rog sa aveti incredere in dvs. si sa credeti ca si dvs. puteti face ceva,sa stiti ca bine nu le este atunci cand vine un control.
Totodata faceti sesizare la Inspectia Muncii din Bucuresti.
Indemnizatie
ribleanico24
Buna ziua.Fetita mea a implinit ieri 2ani a-si dori sa stiu cand trebuie sa ma intorc la munca exact pt ca eu am sunat angajatoarea cam pe la sfarsitul lui ... (vezi toată discuția)