Nu vreau sa schimb parerea nimanui! Departe de mine acest gand! Dar, asa cum nu toti preotii catolici sunt pedofili nu toti masonii lucreaza in interes personal...
Ordinul Masonic Mixt International este recunoscut de Marele Orient de Franta – ori, daca nici Marele Orient de Franta nu inseamna nimic...
Asa cum femeile nu sunt inca arhiepiscopi (ca de papa nici nu poate fi vorba) nu sunt nici ”mari maestri”...
Azi vedem femei carand pietre...
Care e legatura dintre ”Iluminati” si masonerie? Adica, inteleg ce legatura vedeti, dar... nu sunt unii si aceiasi... Iar de megalomanie sufera suficient de multe fiinte umane, pe care nu le caracterizam (neaparat) ca fiind psihopate...
Hm... Ceea ce ”afirma” Begin afirma (poate cu alte cuvinte) multi asa-zisi crestini despre tigani, de exemplu; si au afirmat (mai afirma chiar) despre multe alte rase sau minoritati...
Am cautat pe Internet surse – dar nu de pe Internet culeg informatii (inca prefer bibliotecile si arhivele, publice sau personale) – am gasit, la un moment dat, pe Internet, informatia despre o iminenta invazie a extraterestrilor (pe care n-o cred doar pt ca e publicata pe Internet). Deci, am cautat liste cu masoni si in cele descoperite nu l-am gasit pe Robert Oppenheimer:
[ link extern ]
[ link extern ]
„Cele mai fatale erori se nasc din certitudini permanente”. Desi schimbam numai informatii e inerent sa pronuntam judecati – dar nu e obligatoriu ca judecatile noastre sa fie total adevarate, sa fie certitudini...
Religia e o calitate fundamentala a mintii umane, dar si furia, si gelozia si multe altele sunt si ele produse de minte... Totusi, fortele dominante ale mintii ar trebui sa fie compasiunea si afectiunea – aceste calitati sunt predominante, pana la urma... Pt ca si eu si oricine dintre cei care au scris aici ar interveni pt a salva viata unui om fara a se intreba ce face acest om, cine este el... Si nici n-am regreta ca am salvat o viata afland ca X e satanist, mason sau mai stiu eu ce. Ar regreta unii, poate, ca X nu e ca ei..., nu are aceleasi credinte.
In buddhism, echivalentul pacatului sau raului originar ar fi ignoranta fundamentala (zice Dalai Lama)... Incerc sa imi formez pareri cat mai aproape de realitate – nu realitatea mea, realitatea celor care sustin sau combat ceva... Evit sa generalizez... si ma straduiesc sa aflu ce, cum, de ce... Nu dispretuiesc nimic si nu ”condamn” un om pentru ceea ce face, pt ceea ce este – incerc, poate, sa aflu motivul pt care este asa sau face ceva...
Desi nu sunt ”religioasa” nu cred ca omul a evoluat din maimuta (aceasta nu inseamna ca teoria evolutionismului n-ar trebui studiata in scoala) – nu vreau sa cred ca sunt ”fiul maimutei” si nici nu cred ca omul – sau alte specii – au evoluat din unele existente inainte. Daca incerc sa aflu de ce Darwin a ajuns la asemena concluzii nu inseamna ca sunt satanist. Satanistii – si nu numai – sunt oameni ca si mine, dar care, probabil, nu au avut un umar pe care sa se sprijine cand le-a fost mai greu si de aceea au aderat la un grup. In momente de mare vulnerabilitate psihica multi pot alege o cale care, probabil, nu ii caracterizeaza cu adevarat... Si nu e nimeni langa ei sa ii sustina...
Daca fericirea o datoram lui Dumnezeu, de ce majoritatea oamenilor sunt tristi si vesnic nemultumiti? Si vorbesc despre oameni care merg la biserica regulat... si care ar trebui sa aiba chipurile luminate, zambetul pe buze si in ochi... Numai constientizarea existentei lui Dumnezeu ar trebui sa ii mentina fericiti, sa-i faca mai buni, mai toleranti – fericirea e o stare de spirit care nu are legatura cu ceea ce se intampla in exterior...
Nimeni nu-l respinge pe Dumnezeu. Nici chiar satanistii... care ”lupta” impotriva acestuia... Satanistii nu il resping, vor sa il ”invinga”. Multi oameni au murit – si vor mai muri – in numele unei divinitati.
De ce credeti ca de ar exista o singura religie – ceea ce nu se va intampla in urmatoarea mie de ani – acesta nu ar fi cea crestina? Sau, de ce sa discutam despre religii? Stim noi daca un musulman sau un mozaic are o credinta ”gresita”?
Vorba lui Blaise Pascal: ”Daca crezi in Dumnezeu si el nu exista nu e nicio problema. Dar daca nu crezi in Dumnezeu si el exista s-ar putea sa fie o problema”... Problema e a celor care nu cred, in eventualitatea ca Dumnezeu exista – nu trebuie sa ii judecam noi pe cei care au credinte deosebite de ale noastre.
Nu suntem decat niste fiinte, la cheremul fortelor naturii si amenintati chiar de consecintele faptelor proprii... Nu stim nimic, doar banuim, credem, cercetam, ne formam opinii, traim. Atat.
Dumnezeu a plamadit omul? Daca e asa, suntem cu totii frati, fie ca suntem sau nu crestini... Cand crezi ca divinitatea a facut omul... intelegi ca nu iti poti alege rudele!