avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate autentifica o înțelegere legată de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate autentifica o înțelegere legată de moștenire?

Buna seara,
Sper ca cineva sa imi dea un sfat in legatura cu situatia mea. In urma cu cativa ani am dat surorii mele o suma de bani cu care si-a cumparat un imobil impreuna cu sotul ei. Nu am facut nici o hartie intre noi, totul ramanand la buna intelegere in sensul ca ea nu va emite pretentii la casa parinteasca. De comun acord ne-am hotarat ‘sa legalizam’ intelegerea insa nu stiu exact sub ce forma. O simpla declaratie la notar prin care recunoaste faptul ca a primit banii de la mine ar fi de ajuns? E nevoie de o garantie suplimentara?
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:48, 15 Decembrie 2017
Va multumesc pt lamuriri!

Cred ca o sa fac un contract de imprumut cu sora si cumnatul meu, punand gaj pe imobilul cumparat si din banii mei. Daca la terminarea contractului ( probabil 5 ani) parintii nu se hotarasc sa imi faca un act pe casa lor, macar am garantia ca pot sa imi recuperez banii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce ati scris dvs mai sus e un contract de ipoteca. Iar in practica intre persoane fizice, fara banci, nu prea se fac.
Apoi, ar trebui sa faceti dovada ca banii au fost dati. Daca vorbim despre o suma mai mare de 50.000 lei, ar trebui sa prezentati un document bancar ca banii au fost virati in contul surorii dvs.
Or, din ce-am inteles banii deja au fost dati. Nu puteti incheia un document, cu privire la o situatie anterioara. Contractele de imprumut nu au efecte retroactive.
Facem o declaratie notariala prin care sora si cumnatul recunosc ca primesc cu imprumut pe 5 ani suma de 30000€, cu gaj pe imobilul pe care ei sunt proprietari.
Nope. Iar nu merge. Nu puteti ipoteca un bun imobil printr-o declarație.
Totusi, vorbim despre un drept de proprietate.
raluk0207 a scris:

Nope. Iar nu merge. Nu puteti ipoteca un bun imobil printr-o declarație.
Totusi, vorbim despre un drept de proprietate.


Va multumesc pt raspuns. Ce garantie as putea pune in declaratia de imprumut?

Alte discuții în legătură

Mostenire danielsgubin danielsgubin 1) Parintii mei vor sa-mi lase mostenire o casa.Ce fel de acte putem face pt a fi sigur ca dupa ce nu vor mai fii in viata voi avea drepturi depline pt. ... (vezi toată discuția)
Drept egal casa parintilor Selenna Selenna Buna seara am o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta. Suntem 3 frati si Casa parintilor necesita o mare renovatie care este destul de costisitoare. Eu asi ... (vezi toată discuția)
Despagubire frate Adyvaly2000 Adyvaly2000 Buna ziua..am si eu o intrebare. Daca mama este decedata,tatal traieste,iar eu vreau sa l despagubesc pe fratele meu,ca sa mi ramana mie apartamentul ... (vezi toată discuția)