avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu probleme: sunt în situația de a nu mă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu probleme: sunt în situația de a nu mă putea prezenta la un post câștigat prin concurs. Ce mă sfătuiți?

Salutări tuturor! Lucrez la o firma particulară, gestionar la un peco.Intre timp am susținut un concurs de ocupare a unui post de asistent medical la un spital de stat unde am reușit să îl trec.Problema mea este ca cei de la spital mi-au cerut prezentarea actelor pentru semnarea contractului în 5 zile , iar la locul de munca actul sunt în preaviz și nu vor nici în ruptul capului sa ajungem la o înțelegere de reziliere a contractului fără preaviz. Eu în 6 zile trebuie sa ma prezint la noul loc de munca și nu am cum sa ma împart la 2 servicii în același timp. Cei de la spital mi-au cerut adeverință de vechime și revisal pentru a-mi calcula salariul contractului. Eu acum nu am cum sa prezint aceste documente dacă în locul actual de munca nu îmi este încheiat contractul. Chiar nu știu cum sa procedez, m-am străduit mult timp să reușesc să prind locul acesta la spital și acum vad cum mi se năruie "visul". Ce pot sa fac? Ce soluții am?ce pot face dacă angajatorul nu dorește sa îmi accepte demisia fără preaviz??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:23, 11 Decembrie 2017
Ok,deci momentan soluția cea mai buna e cea cu concediul.
Am revenit,nu vor să îmi accepte concediul, sigura varianta este să nu mă mai prezint. În acest caz pot face ceva,o sesizare în privita orelor neplătite? Și garanția contractuala colectata din salariul meu o mai primesc în acest caz? Și dacă în momentul acesta refuz sa fac ore suplimentare și ma duc doar numărul de ore specificat în contract?
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
Florin8891, utilizator
1. Nu sunteti obligat sa efectuati ore suplimentare, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.

Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului.

2. Neplata unor drepturi salariale poate face obiectul unei sesizari la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu acepta incetarea contractului de munca cu acordul partilor nosq2 nosq2 Buna seara! Am o mare problema cu angajator de fata, am vorbit de vinerea trecuta ca nu mai pot sa lucrez la ei decat pana in data de 11.11 adica vinerea ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz UnDac UnDac Buna, M-am angajat de ceva vreme si la inceput era totul lapte si miere. Apoi am aflat si ce era dupa gard. Salariul nu e cat mi s-a spus la interviu, ... (vezi toată discuția)
Posibila demisie razvypitesti razvypitesti Buna seara. Doresc daca este posibil cateva lamuriri cu privire la demise. Vreau ca vineri sa imi depun demisia, dar nu as vrea sa mai stau cele 20 de zile ... (vezi toată discuția)