avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducerea timpului de lucru de la 8 la 6 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducerea timpului de lucru de la 8 la 6 ore

buna ziua!va rog sa imi spuneti si mie daca se poate reduce timpul de lucru de la 8 la 6 ore din probleme economice fara sa se incheie nici un act aditional sau daca este legal aceasta modificare
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
simion maria, utilizator
Cel mai recent răspuns: stelarman , utilizator 21:44, 11 Decembrie 2009
In situatia in care starea de sanatate nu permite program normal delucru de 8 ore, salariatul se poate pensiona pe caz deboala, apoi se poate angaja cu contract de munca cu jumatate de norma (patru ore).
Va multumesc mult!
Buna ziua, sunt insarcinata in 11 saptamani si doctorul ginecolog mi-a recomandat reducerea timpului de lucru de la 8 la 6 ore, avand o sarcina cu risc ridicat.In acest sens dansul mi-a dat si o adeverinta medicala, insa angajatorul mi-a precizat ca am nevoie de un concediu medical de reducere a timpului de lucru de la medicul de familie. De asemenea, angajatorul mi-a precizat ca reducerea timpului de lcuru se poate acorda doar pentru o perioada de 90 de zile.Din cate stiu, nu exista o astfel de constrangere in legislatie, ma puteti ajuta cu un raspuns, va rog? Ce fel de document ar trebui sa ii prezint angajatorului pentru a rezolva situatia? Daca nu insist prea mult, imi puteti oferi un link sau articolul/ lele de lege care reglementeaza aceste aspecte?Va multumesc foarte mult!
In mod normal dvs trebuie sa prezentati anajatorului scrisoarea medicala emisa de medicul ginecolog prin care se atesta ca aveti o sarcina cu risc ridicat si prin care propune reducerea timpului de lucru.

Angajatorul ar trebui sa solicite medicului de medicina muncii care raspunde de societate un raport privind aceasta chestiune. Acest medic trebuie sa recomande si el reducerea timpului de lucru.
Si atunci dvs beneficiati de aceasta reducere.
Va multumesc frumos pentru raspuns.Imi puteti oferi cateva indicatii si privitor la cele 90 de zile?Este adevarat ca nu pot beneficia de timpul redus decat pe aceasta perioada?

Alte discuții în legătură

Cerere de dispensa celina2000 celina2000 Buna ziua! In urma unei cereri de dispensa de 6 ore din cele 16 ore lunare acordate pentru consultații prenatale, conducerea locului meu de munca mi-a zis ... (vezi toată discuția)
Dispensa de 16 ore lunar pentru consultatii pre-natale pentru angajatele gravide imosoft imosoft Buna ziua, Am niste intrebari legate de dispensa de 16 ore lunar pentru consultatii pre-natale, in cazul in care investigatiile se pot efectua numai in ... (vezi toată discuția)
Reducere program lucru gravide ContSters88583 ContSters88583 Sunt insarcinata in 17 saptamani si am probleme de sanatate frecvent din cauza sarcinii. Sofez cam 250 km pe zi si ma simt extrem de rau. Acum o saptamana am ... (vezi toată discuția)