avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat mostenitor fals - contract v-c cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat mostenitor fals - contract v-c cumparare fals

Buna ziua,

sper sa ma puteti ajuta si pe mine in urmatoarea problema:

Bunica mea a decedat in 2005, bunicul in 1985. Impreuna au avut 3 copii: tatal meu si inca 2 unchi ( fiecare a avut la rindul lor copii – deci mostenitori ). Toata actiunea se petrece in provincie.
In 2002 a decedat tatal meu, anul trecut unul din unchii mei a decedat, raminind in viata doar unul dintre unchi.
Trec peste povesti, neintelegeri, scandaluri … etc., pt. ca astea au stat la baza celor ce urmeaza.

Unchiul ramas in viata, cu o luna inainte ca fratele lui sa moara s-a dus la notariat si a declarat ca e unic mostenitor pe casa parintilor lui ( bunicilor mei ) si a obtinut astfel un cert mostenitor fals, in care e declarat unic mostenitor. A fost ajutat de persoane ‘ binevoitoare ’, care la final i-au ‘furat’ casa.

Anul tecut, ducindu-ma la inmormitarea unchiului meu, am vrut sa fac actele necesare mostenirii, impreuna cu varul meu ( fiul unchiului decedat ).
Am aflat astfel ca exista un cert. mostenitor fals si am incercat sa facem toate demersurile necesare: plingere la politie, la camera notarilor, s-a deschis o ancheta penala, am deschis proces pentru anularea cert. most., pentru declaratii false … etc.

A ramas ca varul meu, impreuna cu un avocat, sa se ocupe de toata treaba, iar eu am plecat acasa.
Surpriza …. dupa citeva luni am aflat ca nu s-au mai prezentat la proces, ca procesul a fost suspendat, iar varul meu nu a mai raspuns la telefon.

Acum am aflat ca in apartament sta altcineva ( deci probabil exista un act de v-c fals ) si ca unchiul meu a ramas fara casa, pentru ca asta a fost motivul pt care a fost „ajutat” sa faca el toate actele.

Se mai poate face ceva in acest sens? Mai exista vreo posibilitate sa recuperez casa? De asemenea imi este foarte greu sa ma tot duc acolo, pt ca e o distanta de 400 km si nu am cu cine sa-mi las copilul ( mic ). Pot imputernici un avocat?

Va multumesc.
Ceva acte exista acolo, din moment ce exista un nou locatar, iar unchiul meu este dat afara din casa.

Tata a decedat inaintea bunicii mele, deci putea sa accepte mostenirea doar dupa tatal sau.
Insa unchiul meu s-a declarat unic mostenitor cind celalat unchi al meu era inca in viata !!! Deci e nul clar.

Impozitul a fost platit de bunica mea. De cind a decedat nu cred ca a mai platit nimeni nimic.
Despre CF stiu ca atunci cind am depus cererea de chemare in judecata, ne-am dus si la CF sa notam litigiul.

Mi-e teama sa nu ma lupt cu morile de vint: varul meu ( care nu mai rasp la telef ), noul locatar, politia care nu mi-a trimis nici un raspuns cu privire la plingerile mele, la mersul anchetei ....

Iar cererea de chemare in judecata a fost facuta anul trecut cam prin aug-sept. Deci a cam trecut 1 an. S-a perimat procesul?
Un proces ca asta poate dura 5 ani? Sau 10?

Si cit poate sa coste? E posibil 7-8.000 euro?
Apartam are o valoare cam de 50.000 euro.
buna seara!
ideea e ca cineva a vandut mai mult decat avea!
prin Cm de pe urma lui G tatal dvs a dobandit niste drepturi iara cest lucru este de necontestat!
vanzarea lucruluialtuia se sanc cu nulitatea actului!
Doamna, tatal dv. a acceptat mostenirea dupa tatal sau? Aveti dreptate, nu am fost atenta, bunica dv. a decedat dupa tata, dar macar dupa bunicul dv. a fost acceptata mostenirea de catre tatal dv.?
Dv. ati acceptat mostenirea dupa bunica in 6 luni de la decesul acesteia? Ca imi pare ca bunuca poate ca a fost unica acceptanta...
Ati fost la CF sa notati si ati soi notat litigiul? Adica era sau nu era carte funciara deschisa pentru imobilul in cauza?

NU stim cat poate costa, contactati un avocat din zona sa verificati...
Nu stim nici cat poate dura, ca asta tine de parti...
Ma indoiesc sa ajunga la 5 ani, dar la 3 are sanse. De asemenea cu banii, nu stim, ca depinde cate expertize, contraexpertize platiti, cati avocati angajati fiecare etc. POate ajunge la suma aceea, o poate depasi sau poate sa va cost mult mai putin de atat.
De ce anume depinde durata procesului, costul sau, castigarea sa intrebati un avocat. Stati de vorba si va faceti o idee.
Succes!
Buna ziua,

nu, nu a fost acceptata nici o mostenire: nici tata dupa tatal lui, nici bunica dupa bunicul meu, nici unchii mei dupa tatal sau mama lor . Adica nu s-a facut nici un demers multi ani de zile. Singurul demers a fost facut de unchiul meu, la 3 ani dupa moartea bunicii mele.

De inmormintarea bunicii mele ne-am ocupat eu si mama ea. Pt ca si asta am inteles ca e important, pt ca din asa ceva se poate demonstra ca am acceptat mostenirea. De asemenea au fost facute diverse alte plati.
In fine ... sper ca ma exprim corect, sau se intelege ce vreau sa spun.

Cind am fost la CF sa notam litigiul, cartea funciara nu exista, am facut eu cerere pentru deschiderea cartii funciare, iar apoi am notat litigiul.

Toate intrebarile astea vi le-am pus pt a-mi da seama daca are rost sa ma inham la un proces si daca are rost macar sa ma duc sa discut cu un avocat.
Pt ca pina si asta presupune sa-mi iau toata familia, sa fac 400 km ca sa discut cu un avocat.

Alte discuții în legătură

Are drept de a intra pe un teren? iulianduma34 iulianduma34 Pe scut,tata este unicul mostenitor dupa bunicul lui din partea mamei lui,bunicul avea doua fete,care impreuna cu sotia bunicului au renuntat la succesiune,in ... (vezi toată discuția)
Succesiune eva_celebrity eva_celebrity Buna seara.Tatal meu a decedat in urma cu 6 luni si nu am facut succesiunea.In schimb am facut succesiune impreuna cu unchiul si matusa mea dupa bunici ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire cene cene Ce drept de mostenire am de la fratele tatal lui meu? Unchiul meu nu are nici un mostenitor eu find singurul urmas direct dupa tatal meu care a fost fratele ... (vezi toată discuția)