avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat mostenitor fals - contract v-c cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat mostenitor fals - contract v-c cumparare fals

Buna ziua,

sper sa ma puteti ajuta si pe mine in urmatoarea problema:

Bunica mea a decedat in 2005, bunicul in 1985. Impreuna au avut 3 copii: tatal meu si inca 2 unchi ( fiecare a avut la rindul lor copii – deci mostenitori ). Toata actiunea se petrece in provincie.
In 2002 a decedat tatal meu, anul trecut unul din unchii mei a decedat, raminind in viata doar unul dintre unchi.
Trec peste povesti, neintelegeri, scandaluri … etc., pt. ca astea au stat la baza celor ce urmeaza.

Unchiul ramas in viata, cu o luna inainte ca fratele lui sa moara s-a dus la notariat si a declarat ca e unic mostenitor pe casa parintilor lui ( bunicilor mei ) si a obtinut astfel un cert mostenitor fals, in care e declarat unic mostenitor. A fost ajutat de persoane ‘ binevoitoare ’, care la final i-au ‘furat’ casa.

Anul tecut, ducindu-ma la inmormitarea unchiului meu, am vrut sa fac actele necesare mostenirii, impreuna cu varul meu ( fiul unchiului decedat ).
Am aflat astfel ca exista un cert. mostenitor fals si am incercat sa facem toate demersurile necesare: plingere la politie, la camera notarilor, s-a deschis o ancheta penala, am deschis proces pentru anularea cert. most., pentru declaratii false … etc.

A ramas ca varul meu, impreuna cu un avocat, sa se ocupe de toata treaba, iar eu am plecat acasa.
Surpriza …. dupa citeva luni am aflat ca nu s-au mai prezentat la proces, ca procesul a fost suspendat, iar varul meu nu a mai raspuns la telefon.

Acum am aflat ca in apartament sta altcineva ( deci probabil exista un act de v-c fals ) si ca unchiul meu a ramas fara casa, pentru ca asta a fost motivul pt care a fost „ajutat” sa faca el toate actele.

Se mai poate face ceva in acest sens? Mai exista vreo posibilitate sa recuperez casa? De asemenea imi este foarte greu sa ma tot duc acolo, pt ca e o distanta de 400 km si nu am cu cine sa-mi las copilul ( mic ). Pot imputernici un avocat?

Va multumesc.
Nu este necesar sa bateti un drum de 400 de km pentru a vorbi cu un avocat. O puteti face cu un avocat din orasul dv. care va evalua situatia pe baza actelor pe care le aveti si va va spune ce sanse de castig sunt.
Daca mostenirea bunicului nu a fost dezbatuta in termenul de optiune succesorala, daca nici mostenirea bunicii, singura dezbatere fiind facuta la mult timp dupa expirarea celor 6 luni de la data decesului fiecaruia, atunci certificatul de mostenitor poate fi anulat numai in instanta, deoarece dezbaterea succesiunii trebuia facuta succesiv dupa bunicul, bunica cu citarea tuturor mostenitorilor acestora, personal sau prin reprezentare. ;)
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
Corina Capotã, Avocat
Da, absolut corect, nu trebuie sa bateti tara in lung si-n lat dupa un avocat, gasiti si-n orasul dv.
IN plus sa luati toata familia... chiar nu vad rostul.
INteresati-va intai ce inseamna acceptarea mostenirii, acte de acceptare tacita. Sa fi luat bunuri din averea lasata de decedat adica... ca ma indoiesc de faptul ca nici macar bunica nu a luat bunuri din averea sotului ei...
Gasiti si aici, pe forum, subiecte unde s-a aratat destul de amanuntit ce inseamna o acceptare tacita.
Succes!
Avocat aici in Bucuresti am, insa nu am intrat in prea multe detalii. Au fost mai mult niste discutii vagi.
Insa procesul nu tb dezbatut in provincie? Avocatul acela care ma va reprezenta nu tb sa fie de acolo? Cum comunic cu el? Prin telefon sau mail mi se pare un pic mai dificil. Acum am si o problema de logistica.

Ca sa nu mai spun ca toate actele pe care le-am avut au ramas la varul meu si nu stiu daca sint sanse sa le mai recuperez. Poate doar copii de pe la institutiile unde le-am depus.
Nu v-am recomandat sa angajati pentru procesul din provincie un avocat din Bucuresti deoarece cheltuielile vor fi costisitoare, incluzandu-le si pe cele de deplasare.
Am recomandat sa consultati un avocat din Bucuresti pentru a va spune ce sanse sunt in ce priveste deschiderea unui proces. Daca, cu actele pe masa, acel avocat va spune ca sunt sanse de castig a procesului, abia atunci veti merge in provincie si veti angaja un avocat care sa va reprezinte interesele in instanta.
Cu privire la obtinerea actelor, este o chestiune ce depinde de dv., fie sa-l convingeti pe varul sa vi le dea, fie sa mergeti la cartea funciara din provincie unde puteti gasi actele de care aveti nevoie pentru introducerea actiunii in instanta. Acolo veti putea solicita consultarea cartii funciare si apoi eliberarea de copii de pe inscrisurile care au stat la baza inscrierilor in cf, respectiv certificatul de mostenitor si contractul de vanzare-cumparare pe care doriti sa le atacati.
Succes! ;)
Da, am inteles treaba cu avocatul din Buc si avocatul din provincie.
Ma gindesc sa apelez la ambii avocati si ei sa se consulte intre ei cum tb facut mai bine. Sau cel din Buc sa-mi gaseasca unul in provincie si sa-si trimita ei intre ei acte, mail-uri etc.

Alte discuții în legătură

Are drept de a intra pe un teren? iulianduma34 iulianduma34 Pe scut,tata este unicul mostenitor dupa bunicul lui din partea mamei lui,bunicul avea doua fete,care impreuna cu sotia bunicului au renuntat la succesiune,in ... (vezi toată discuția)
Succesiune eva_celebrity eva_celebrity Buna seara.Tatal meu a decedat in urma cu 6 luni si nu am facut succesiunea.In schimb am facut succesiune impreuna cu unchiul si matusa mea dupa bunici ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire cene cene Ce drept de mostenire am de la fratele tatal lui meu? Unchiul meu nu are nici un mostenitor eu find singurul urmas direct dupa tatal meu care a fost fratele ... (vezi toată discuția)