avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nereguli în cadrul asociației de proprietari. Ce ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nereguli în cadrul asociației de proprietari. Ce faci când serviciul specializat din primărie nu te ajută?

Ce faci in situatia in care administratorul si presedintele asociatiei calculeaza incorect lista,platesc diverse servicii in baza unor dispozitii de plata, nu ofera explicatii locatarilor, etc?!?! Tu te adresezi primariei, cei care se ocupa de asociatii le trimit o sesizare, acestia nu raspund si ti se explica clar ca ei mai mult de atat nu pot face. Cui te adresezi mai departe? Politie? Anaf?
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:27, 5 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar ce te faci cand cei tineri nici nu vor sa auda de implicarea in ceea ce dvs. discutati aci. Cui sa predai stafeta? La drept vorbind, pe la cursurile de fomare profesionala in meseria de administratori de imobile, am vazut multi tineri, marea lor majoritate chiar au ocupat aceste functii, insa acum reprosurile vin din tabara cealalta, pai cum, se putea altfel?

Noi suntem o asociatie care cuprinde peste 500 de proprietari, dintre care destui tineri, dar vrea vreun tanar sa se implice intr-o activitate de ce-a mai mica importanta - de exemplu, sa urmareasca calitatea seviciilor oferite de catre firma de curatenie, doar pe scara unde are apartamentul... Ce sa mai discutam.
Nu am nimic impotriva tineretului, chiar ma inteleg bine cu dansii, dar cand vine vorba de oarece responsabilitati pe casa scarii unde locuieste, ma lovesc de un refuz categoric - ce sa mai vorbesc de reponsabilitati in cadrul asociatiei...
Daca cineva este curios, pot face o mica statistica cu media de varsta a participantilor la AG tinute in ultimii ani. Bag mana in foc ca aceasta medie este undeva de 65-70 ani ... (cel mai tanar 45 ani - cenzora, cel mai varsnic 87- proprietar.
Iata doar situatia personalului asociatiei:
- presedintele - 61 ani;
- administratorul - 67 ani;
- cenzorul - 45 ( o exceptie binevenita);
- mb. com. executiv - toti > 65 ani;
- ingrijitorul de cladiri - 57 ani (iata si unul mai tanar!)
Chiar credeti ca nu am incercat sa-i cooptam? Am discutat cu dansii, desigur in mod individual, ca la AG nu ne onoreaza cu prezenta. Nu si nu, ca ei muncesc, ca au copii la scoala, ca nu au timp, etc. Si atunci, ce sa mai zicem, "induram" tot felul de apelative care mai de care mai "atragatoare", chiar din partea unor vecini de bloc si in mod sigur si a unor proprietari mai tineri. Iata, nici forumul nu duce lipsa - ziceti ca nu-i asa!

Unde sunt tinerii si implicarea acestora? Este o vorba, dar ma tem ca jignesc pe cineva si chiar nu-mi permit!
Mult succes!
Va dau intr-o oarecare masura dreptate, depinde de proprietari.
Nu vreau sa generalizez dar aceasta atitudine-contra, lipsa implicarii, sa-i spun "lipsa de responsabilitate", este generata de mediul social actual din RO.
Responsabilizarea persoanelor incepe din mediul familial si se continua in cel educational, in scoala.
Nu vreau sa o dau in "politica" dar se poate observa cu ochiul liber ca in asociatiile de proprietari se implica cei care sunt trecuti in prezenti de 50 de ani, adica generatia ' 68 si anterioare.
Cei nascuti in anii '90 si care in prezent au 30-35 ani, au crescut intr-un mediu educational in continua schimbare, in ultimii ani si in prezent scoala este "varza", responsabilitatea tinde spre 0 barat (totusi , nu generalizez), interesul politicienilor este ca electoratul sa fie needucat si manevrabil. Este cunoscut faptul ca persoanele cu educatie sau stare financiara precara sunt usor influentabile si pot fi manevrate dupa interesele lor.
Opinia mea este ca problemele din asociatiile de proprietari sunt generate atat de faptul ca proprietarii nu isi cunosc drepturile si obligatiile cat si de abuzurile unora din conducerea asociatiilor care profita de dezinteresul proprietarilor.
Proprietarii dezinteresati de gestionarea proprietatii lor isi merita soarta.
Supimentar, la toate contribuie bineinteles si mediul legislativ care este in multe cazuri confuz, interpretabil, prost conceput, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari fara presedinte Cristina Crisan Cristina Crisan Buna ziua, Intrebarea mea este,ce se intampla daca intr-o adunare generala presedintele si-a dat demisia si nimeni din cei prezenti nu au dorit sa i-a aceasta ... (vezi toată discuția)
Probleme cu presedintete asociatiei cristianZ cristianZ Buna ziua, Sunt reprezentantul dezvoltatorului unui proiect imobiliar , am ajutat la constituirea asociatiei de poprietari si acum ne confruntam cu o problema ... (vezi toată discuția)
Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)