avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mi s-a făcut plângere pentru o faptă pe care nu am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mi s-a făcut plângere pentru o faptă pe care nu am comis-o. Mai există denunțul calomnios?

buna seara. o persoana mi-a facut o plangere la politie pentru o fapta pe care nu am comis-o. Este cunoscuta politiei , avand in trecut probleme cu legea.
Ii pot face o plangere pentru denunt calomnios? Mai exista asa ceva in lege?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 1 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 10:48, 3 Ianuarie 2018
De obicei inainte de a incepe un proces penal se verifica daca exista probe pentru infractiuni. Daca nu exista probe, se primeste un RUP, care poate fi confirmat de camera preliminara. In cazul in care nu ar fi confirmat si se judeca totusi, probele vor fi gasite neconvingatoare si faptasul va fi achitat.
........
Iar in ce-l priveste pe dl. amariusflorin, singura parghie este de a contesta solutia procurorului, la superiorul si ulterior pana-n camera preliminara. Daca acolo se confirma RUP-ul nu mai are ce face.

@tgeorgescu:
De unde ati scos bazaconiile astea sau s-a schimbat c.p.p. intre timp?
Raspunsul meu pentru textul dlui @tgeorgescu era doar ... ohh boy !! (replica miliardarului din Nea Marin Miliardar)
Ok, se pare ca am confundat RUP cu clasarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inducerea în eroare a organelor judiciare alex242 alex242 În anul 2019 am avut un vecin voiajor care a locuit doar o lună în bloc ( în chirie). In această perioadă am avut un conflict cu vecinul in cauza si ... (vezi toată discuția)
Plangere penala - declaratii false Martonze Martonze Bună ziua, În ultimul proces avut, reclamantul a făcut plângere penală împotriva mea, (după demararea procesului), pentru a constitui probe. După 2 ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva organului de urmarire penala chris_d chris_d Buna ziua, imi poate cineva explica: Daca faci o plangere penala impotriva unui politist sau organ de urmarire penala, ca a intocmit un act gresit, ... (vezi toată discuția)