Sora mea are un copil de 10 ani,iar tatal biologic nu se ntereseaza de el si nu plateste pensie alimentara(nici nu a platit).sora mea s-a casatorit si doreste ca acest copil sa poarte numele actualului sot.Poate sa-l dea in judecata pentru neplata pensiei si sa-i ia dreptul de tata.ce motive sau cum trebuie sa procedeze ca sa obtina acest lucru.mentionez ca numele copilului este al tatalui biologic.cum se procedeaza in acest caz?
Se poate cere recalcularea pensiei de intretinere ori de cate ori situatia financiara a platitorului se schimba , sau situatia sociala determina cresterea veniturilor acestuia.(majorarea salariului minim). Este evident, in situatia dvs. ca puteti cere aceasta recalculare. Cererii dvs. ii puteti atasa informatii despre locul de munca sau activitatea actuala a sotului, precum si orice alte dovezi in sprijinul acesteia.
Bineinteles ca, in situatia in care sotul nu are niciun loc de munca, instanta va solicita date de la Oficiul Fortelor de munca si va stabili o pensie de intretinere corespunzatoare venitului minim pe economie (dar in niciun caz 9,9 RON), CUM AFIRMATI CA AVETI ACUM.
Succes!
dar nu am afirmat eu ca am 9,9 roni pensie alimentara :) in sentinta de div de acum 5 ani scrie clar ca am dreptul la 25% din venitul sotului .
acum ma mai gandesc daca tot asa continua inca 1-2 luni cred ca am sa actionez
acum sunt sigura ca o sa mai intreb cate ceva in cazul in care am nevoie:)
multumesc
Adoptie copil
tamada
din prima casatorie am un copil pe care actualul meu sot doreste sa il adopte, problema este ca fostul sot nu doreste acest lucru desi nu stie nimic de copil, ... (vezi toată discuția)