Liliana Gradinaru a scris:
Doamna, daca aveti o problema medicala care poate sa determine un pericol din prezenta dv. la volan, asta nu va ajuta in dosar. Ar fi indicat sa nu conduceti. Aveti moduri de a tine boala sub control sau nu conduceti.
.........................................
De aceea, eu n-as fi facut contestatie in locul dv. Ati oprit in loc nepermis din culpa dv., cam asa stau lucrurile legal. Ati fost destul de stapana sa faceti observatii pe PV, nu se dovedeste o urgenta, asa incat, legal, atat a fost.
Interesant punctul dvs. de vedere. Sincer eu as numi-o neglijenta doar, nu culpa, din urmatoarele motive:
1. Permisul a fost luat in urma unui examen medical, Afectiunea cu pricina nu se afla pe lista de restrictii.
2. Nimeni nu poate stabili cu certitudine cum se comporta un organism uman in orice situatie. Este foarte posibil ca datorita conditiilor de mediu excesive sa se fi agravat simptomele respective. Un om suferind nu face in momentul ala calcule rationale, incearca sa scape de probleme. Daca cineva pateste in interiorul masinii un accident, credeti ca primul impuls este sa caute o parcare ?
O sa inchei prin a va povesti o patanie relativ asemanatoare din vara care a trecut, inceput de iulie. Mi s-a stricat sistemul de racire al radiatorului la drumul de mers inspre Grecia, in concediu. Ventilatorul secundar a decedat, am ramas numai cu principalul. Temperatura exterioara 32-33 de grade Celsius. Am ajuns relativ bine, nu am stricat motorul, cu anumite restrictii la ventilatia interioara (pentru consum redus si a lasa toata energia pentru ventilatorul de la radiator), m-am descurcat onorabil. N-am folosit masina acolo, am circulat cu cele ale prietenilor.
La intoarcere am plecat la 5 dimineata, pe racoare. Din nefericire am intilnit 200 km in Bulgaria si cei, cred, 100 din Romania (din granita pina in Bucuresti) cel mai crunt val de caldura pe care l-am vazut in viata mea - 44 de grade Celsius la umbra. Am oprit unde, cind si cum am putut, in cazurile extreme cind temperatura motorului tindea s-o ia razna. Stresanta situatie si multe socuri termice la iesirea in exteriorul masinii.
Nu am avut probleme rutiere si pina la urma am ajuns cu bine acasa. Am suferit medical vreo saptamina dupa aia.
In cazul vreunui incident rutier, credeti ca eram neaparat in culpa, sau neglijent ?