avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperis bloc

Buna ziua!

Va prezint in continuare o situatie parca tipic romaneasca din repertoriul “Ca la noi, la nimeni” X-(:

in decembrie 2007 am cumparat apartamentul in care locuiesc si in prezent. De la acelasi proprietar am cumparat si o uscatorie care dansul si-a insusit-o de la proprietarii de apartamente din blocul in care locuiesc, printr-un contract de vanzare/cumparare.

Detaliul care doresc sa vi-l aduc in vedere, din acest contract de vanzare/cumparare se refera la faptul ca, in contrapartida, fostul proprietar se obliga sa construiasca un acoperis pe bloc. Lucru care, bineanteles nu s-a intamplat...X-(

Motivul pentru care am facut aceasta introducere este ca in momentul de fata mie imi ploua in apartament ca in pestera si nu stiu pe cine sa iau de gat. :foottap:

Am discutat cu presedintele asociatiei de proprietari de care apartin si acesta m-a lamurit cat poate sa lamureasca un instructor de balet o vaca, sa ia lectii de la el.
Dupa puterea de gandire a materiei mele cenusii, vanzarea partii de proprietate asupra unei uscatorii e una si vanzarea partii de proprietate din acoperis, pentru ca bizonu’ de fost proprietar sa poata construi acoperisul, e cu totul altceva.

Pe scurt, as dori sa stiu ce as putea face ca sa nu suport in totalitate costurile de construire a unui acoperis, ci ca si asociatia, prin membrii sai care locuiesc in bloc cu mine, sa participe cu cota parte.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:32, 20 Octombrie 2009
contractul trebuie respectat de fostul proprietar.
Pai daca sunteti acum proprietarul uscatoriei si nu va costat nimic sa deveniti proprietar, puteti considera ca dati acum banii pe uscator , dar in realitate cu acei bani reparati acoperisul.
Sau, asa cum s-a mai spus vindeti uscatorul si cu banii incasati reparati acoperisul de care va folositi si dv.
Puteti combina un pic in sensul ca suma obtinuta pe uscator o puneti la dispozitai asociatiei iar ceilalti proprietari sa completeze diferenta pana la costul acoperisului.
Deci...

de la ultima "intalnire" de pe forum, datele problemei s-au schimbat muuuuuuuult de tot. Chiar radical as putea spune...

mi-a parvenit o copie dupa contractul de vanzare-cumparare dintre locatarii scarii in care locuiesc si fostul proprietar al apartamentului pe care il detin si STUPOARE!!!

Este un SIMPLU contract de vanzare-cumparare din care reiese ca:

"...imobilul nu a fost scos din circuitul civil, rămânând continuu în proprietatea mea, că nu face obiectul nici unui litigiu juridic, nu este grevat de sarcini sau servituţi şi garantez pe cumpărător împotriva oricărei evicţiuni totale sau parţiale..."

DECI!

Nu este specificat ABSOLUT NICAIERI faptul ca fostul proprietar sau proprietarul ulterior ar fi obligat sa construiasca acel acoperis!

DAR... si aici intervine intrebarea mea... in fata justitiei, daca o fi sa ajung acolo, toti ceilalti locatari din bloc, respectiv vanzatorii, nu se pot constitui ca si martori si sa aiba ei mai multa dreptate decat un contract de vanzare-cumparare autentificat la notar!?

Va multumesc anticipat!
claudiu.toncean a scris:

Buna ziua!

Va prezint in continuare o situatie parca tipic romaneasca din repertoriul “Ca la noi, la nimeni” X-(:

in decembrie 2007 am cumparat apartamentul in care locuiesc si in prezent. De la acelasi proprietar am cumparat si o uscatorie care dansul si-a insusit-o de la proprietarii de apartamente din blocul in care locuiesc, printr-un contract de vanzare/cumparare.
Detaliul care doresc sa vi-l aduc in vedere, din acest contract de vanzare/cumparare se refera la faptul ca, in contrapartida, fostul proprietar se obliga sa construiasca un acoperis pe bloc. .........

Asta ati postat initial.
Acum eu va intreb:
1. contractul v-c intre fostul si ceilalti locatari este facut la notar?
2. in acel contract sunt trecuti toti proprietarii de pe scara?
3. contractul v-c intre Dv. si fostul este facut la notar?
4. Vreunul din contracte prevede obligatia de a face acoperisul?
5. Daca NU, atunci de unde ati scos-o? Chestia cu acoperisul.
Asta ati postat initial.
Acum eu va intreb:
1. contractul v-c intre fostul si ceilalti locatari este facut la notar?
2. in acel contract sunt trecuti toti proprietarii de pe scara?
3. contractul v-c intre Dv. si fostul este facut la notar?
4. Vreunul din contracte prevede obligatia de a face acoperisul?
5. Daca NU, atunci de unde ati scos-o? Chestia cu acoperisul.

1. Da
2. Nu. Sunt trecuti ca vanzator, seful de scara de atunci in calitate de reprezentant al locatarilot, iar ca si cumparator, fostul proprietar al apartamentului pe care l-am cumparat.
3. Da
4. Nu
5. Angajamentul de a face acoperisul si l-a luat fostul proprietar al apartamentului ca urmare a unei "sedinte de scara". Practic asta a fost conditia care a stat la baza vanzarii uscatoriei catre fostul proprietar al apartamentului.

Pe scurt, contractul de v-c dintre reprezentantul locatarilor (nenea sefu' de scara-trib) si fostul proprietar de apartament prevede doar vanzarea drepturilor de proprietate a fiecaruia dintre primii, celui de-al doilea, contra sumei de aprox. 15.000.000 de lei vechi la vremea aceea (2004).
Fara nici o alta obligatie sau datorie!
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2009
ContSters54942, utilizator

Alte discuții în legătură

Vindere uscator blok colocatar colocatar suntem 14 apartamente pe scara ,la parter avem un uscator de blok,vecinul de la parter detine 2 apartamente ,unul dintre apartamente invecinanduse cu uscatorul ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota indiviza a proprietarilor catre un singur proprietar poppsq poppsq Detin in proprietate un apartament cu 2 camere intr-un bloc de locuinte cu 2 scari si 15 apart pe scara construit in 1986. Blocul are Asociatie de Locatari ... (vezi toată discuția)
Folosirea uscatorului fara participarea locatarilor la acoperirea blocului deea_0402 deea_0402 Buna ziua, am o problema cu locatarii de pe scara privind folosirea uscatorului. Locuiesc la etajul 4 intr-un bloc cu patru etaje, iar in urma cu 16 ani am ... (vezi toată discuția)