Buna dimineata,
As dori sa-mi spuneti si mie, daca se poate ca la o asociatie de proprietari sa se platesca salariul pe o luna de 2 ori, mai exact, s-a schimbat comitetul si pe luna august au primit salariul si administratorul vechi si cel nou, eu stiam ca se poate cate 50% la fiecare.
Va multumesc pentru ajutor si pentru timpul acordat.
Adriana.
Presupun ca toate blocurile ANL sunt locuite de chiriasi.
In cazul acesta, locatarii-chiriasi care sunt deranjati de activitatea administratorei trebuie sa adreseze o petitie colectiva catre proprietar (probabil primaria, nu stiu...)ca acesta sa ia masuri pentru alocarea unui spatiu de casierie acestei femei, altul decat in scara unui bloc sau fiecare bloc cu casieria lui. Ea este angajata proprietarului, dar in lipsa de interes a proprietarului ea taie si spanzura.
Cred totusi ca locatarii care sunt deranjati nu pot fi timorati numai de 3 familii. E vorba de atitudine.
Teoretic ea este angajata RAEDPP, regie din subordinea Primariei. In realitate este angajata de asociatia de locatari. Salariul ei este platit de locatari. RAEDPP este o institutie care nu stie decat sa incaseze chiria, pentru ca nu se implica in nici un fel in administrarea imobilului, al carui proprietar este. Si aveti dreptate inca o data. Administratora taie si spanzura, iar locatarii care au incercat sa schimbe ceva, au fost pe rand jicniti, hartuiti, reclamati. Au renuntat in cele din urma, intrucat sunt oameni cu bun simt si nu pot tine piept unei mahalagioace. Iar cei care o sustin, sunt asemeni ei. Probabil vor lua atitudine, dar cand va fi prea tarziu, pentru ca am inteles ca, mai mult,dna administratora foloseste banii asociatiei in scopuri personale. Daca acum un an de zile era la limita saraciei, acum si-a deschis cateva magazine, si-a luat masina, ma indoiesc ca toate astea din salariul de administratora. Iar oamenii vorbesc si poate au dreptate pentru ca, nu-i asa, nu iese fum pana nu faci foc...
@legalpro
Pentru mansardare se solicita acordul in scris al tuturor proprietarilor,uneori ca si in campanii electorale ,sau dupa cum mai sunt mentinuti in viata pensionarii parca intr-o metropola din Romania cu sacosele lunare,pentru mansardare ...se mai promite pentru acordul in scris ,alte ori cand interesul este ridicat ,chiar se aloca recompense financiare substantiale .
Intr-o situatie concreta in care,din 60 de proprietari ,1 singur proprietar ,nu a acceptat ideea de mansardare,a refuzat cu insistenta toate cadoaiele si toate plocoanele cu justificarea ca "nu accepta sa treaca cineva prin fata usii lui".In fata a 59 de semnaturi,cineva interesat a mazgalit in locul respectivului,
care ,dupa ce au inceput demersuri concrete pentru mansardare ,fiind revoltata ca se poate demara executia mansardarii in situatia in care nu a consimtit ,a formulat plangere in instanta.Nu a fost nevoie de expertiza grafuloscopica asupra semnaturii in cauza .Instanta a luat act de refuzul categoric al proprietarului ,a admis cererea acestuia ,motiv pentru care a iesit un taraboi pe masura ,din partea majoritatii proprietarilor ,care semnasera si care asteptau transa a doua de la recompensa...
Foarte bine relatata situatia cu administratoarea si din cele mentionate de catre dvs,rezulta fara echivoc ca este eventual o molima la aceasta categorie profesionala.Anterior practicarii functiei sunt lipiti de nu se mai ridica de pe banca,iar la un interval dupa ce prind cheag,si gustul muncii pentru obtinerea de foloase in scop strict personal,incep sa se emancipeze,sa te persifleze dintr-un otovehicul de fite,adicalea isi ridica nivelul de trai pe buzunarul fraierilor,care sunt multumiti ca primesc o chitanta contra banilor acordati la intretinere,indiferent daca suma releva sau nu realitatea consumata
E ceva care nu se leaga aici.
Cum adica administratora este angajata locatarilor chiriasi? Este si ea inchiriata cu ora de acestia? Ii dau intretinerea in schimbul unor biletele? Chiriasii trebuie sa primeasca chitante de la o persoana juridica si ultima ar fi in acest caz primaria prin acel RAEDPP? Administratora trebuie sa primeasca un salariu pe un stat de plata al unei persoane juridice.
Locatarii, chiar daca s-ar organiza in asociatii de locatari, acestea nefiind persoane juridice, nu pot angaja personal, nu pot semna conventii civile, contracte civile, nu se pot reprezenta in justitie.....nu pot multe lucruri. Pot doar sa se administreze ad-hoc, fara o baza juridica, poate doar in baza unui ROI. Dar asta nu e o organizare legala, cu acte legale (chitante, contracte etc).
Ce-i cu aceasta administratora care strange banii-n poala sortului? Doamne, multa lume necajita-n tara asta!!
Sa inteleg ca pe langa neajunsurile pe care le provoaca admnistratora, mai lucreaza si ilegal? Eu personal am vazut contractul ei de munca, angajatorul fiind asociatia de locatari cu nr x. Asociatia este constituita ca "persoana juridica". Sub aceasta forma i se plateste salariul, care este cuprins in lista de plata a intretinerii. Are si chitantier, stampila. RAEDPP -ul, nu are "nici o treaba" cu plata intretinerii de catre chiriasii sai. Furnizorii de servicii sunt platiti in baza facturilor emise pe numele asociatiei, pentru salariu se depune statul la ITM. Totul pare legal. Stiu ca la infiintarea asociatiilor de catre chiriasi ANL, au fost multe probleme, ca se parea ca nu pot fi constituite, din acelasi motiv pe care-l enuntati dvoastra.
Cu toate acestea au fost infiintate si functioneaza bine mersi.