avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... informatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

informatie

Buna dimineata,
As dori sa-mi spuneti si mie, daca se poate ca la o asociatie de proprietari sa se platesca salariul pe o luna de 2 ori, mai exact, s-a schimbat comitetul si pe luna august au primit salariul si administratorul vechi si cel nou, eu stiam ca se poate cate 50% la fiecare.
Va multumesc pentru ajutor si pentru timpul acordat.
Adriana.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:51, 18 Octombrie 2009
Asa este. Orice hotarare care intra in contradictie cu codul civil este atacabila in instanta. De aceea am propus sa ne uitam peste noul Cod Civil inainte de a face propuneri de schimbare a L230( a se vedea topicul), dar deocamdata propunerile care sunt nu vad cu ce l- ar poutea contrazice.
Gasiti la sfarsit un articol nou...de fapt el poate fi aplicat in toata legea. Eu numai am adunat situatiile unde se cere un vot.
As fi curioasa cum ar dispune instanta intr-un caz in care s-au permis lucrari de mansardare, fara acordul tuturor proprietarilor.
Din cate am auzit eu insa, unii notari au cerut acceptul in scris, in fata lor, de la toti proprietarii. Ma intreb, notarii ce lege luau in calcul?
Nu stiu cum ar dispune instanta, cert este ca fara un acord dat si fara refacerea tuturor actelor de proprietate, asemenea lucrare este ilegala.
Daca actele s-au refacut la notar si proprietarii au fost de acord sa-si vanda partea din proprietate (o parte din cota-parte indiviza) atunci e ok. Zic eu!
Cred ca aveti dreptate. Unde-i lege, nu-i tocmeala. Dar ce parere aveti de urmatoarea situatie. Intr-o asociatie de locatari, proprietarul este Primaria, fiind vorba despre un bloc ANL, admnistratora, si ea locatar in acelasi bloc, sprijinita de vreo 3 familii, decide sa-si faca incasarile pe scara blocului respectiv. Nu este vorba despre incasarile de la locatarii din acel bloc ci de la alte 5 asociatii. Asta inseamna ca in zilele de incasari, in orele platite de respectiva asociatie, locatarii trebuie sa suporte in plus harmalaia a zeci de oameni: unii tipa, altii zgaraie peretii, altii trantesc usa de la intrare, altii arunca tigari si coji de seminte. O parte din locatarii care locuiesc acolo s-au opus ca admnistratora sa-si desfasoare activitatile comerciale pe scara lor, dar cele 3 familii care au sprijinit-o au fost mai "convingatoare". Stiti cumva daca acest lucru este legal? Este vorba tot despre folosinta unui spatiu comun, cum este casa scarii. In plus, cum spuneam, in orele platite de locatarii respectivei asociatii, dna admnistrator incaseaza de la inca 5 asociatii. Mie mi se pare un abuz. Dvoastra ce parere aveti?

Alte discuții în legătură

Semneaza sau nu presedintele pe acte la asociatie de locatari (anl)? ContSters69724 ContSters69724 Am si eu o nelamurire. O reclamatie facuta de o asociatie de locatari a unui bloc ANL, impotriva unui locatar, catre proprietarul blocului, se face doar cu ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatie gaby123456789 gaby123456789 Solicit si eu sprijin in urmatoare speta: ASOCIATIA DE LOCATARI a fost infiintata in anul 2005, pentru locatarii cu chirie din blocul ANL in care ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli intretinere anl cocochannel cocochannel Buna ziua! M-ar interesa foarte mult sa stiu cine si cum face calculul intretinerii la ANL-uri. Vreau sa va spun ca locuiesc intr-o garsoniera ANL,1 an an de ... (vezi toată discuția)