avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... convocare cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

convocare cercetare disciplinara

Buna ziua ! Pe scurt,daca exista un termen intre data sesizarii si convocarea salariatului? Nu ar trebui sa fie undeva aproape de data sesizarii? Sau prin analogie,tinand cont si de termenul pentru emiterea deciziei,respectiv de 30 zile,ar trebui sa fie cam aprocimativ 5luni,penteu a nu interveni prescriptia? Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: smari , utilizator 19:19, 11 Ianuarie 2018
Niciun act normativ nu prevede termenul in care se face convocarea.... acesta poate fi regasit in reg.intern sau in ccm aplicabil.

Procedura cercetarii disciplinare ar trebui sa fie reglementata de catre fiecare angajator.
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc tuturor pentru raspunsuri; este asa cum stiam de altfel,respectiv,nu exista termen intre data sesizarii si data convocarii. Totusi,aproape 3 luni de zile,intre data inregistrarii sesizarii,si data convocarii,mi se pare o clara hartuire; e evident ca in aceasta situatie,colegul meu,a fost stresat,mai ales ca e vorba de injurii,la forma minimala,fiind provocat.
Sa formuleze contestație, sa urmărească daca in decizia de sancționare s au trecut toate elementele, daca sunt declarații de la martori sa vadă daca corespund cu împrejurările, daca s au semnat de către reclamat documentele egale in baza cărora e sancționat.
E firma sau instituție publica?Si pe minema interesează legislația in materie de hartuire .
Hartuirea la locul de munca. Cum se pot apara salariatii de abuzurile de la serviciu?
www.avocatnet.ro/articol_369...

Alte discuții în legătură

Convocare cercetare disciplinara dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Avand in vedere prevederile art. 251 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii care stipuleaza faptul ca in vederea desfasurarii ... (vezi toată discuția)
Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o intrebare. Pe data de 05.02.2009 am primit o adresa de la politie prin care ne instiintau ca un salariat a furat o anumita cantitate de ... (vezi toată discuția)