Buna ziua! Am si eu in familie o situatie mai disperata si va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Acum cativa ani s-a decis ca cei 3 minorii sa primeasca 50% din venitul tatalui , pe vremea aceea tatal lucra in tara. Acum aproximativ 2 ani a plecat la munca in strainatate iar mama minorilor l-a dat in judecata pentru recalcularea pensiei minorilor in decembrie 2017 primul termen fiind in februarie 2018. Tatal si-a pus avocat iar mama copiilor nu(nu a avut bani si a mers pe cont propriu). Intre timp tatal mai are un copil rezultat dintr-o relatie de concubinaj. Stie cineva sa-mi spuna daca mama are de pierdut in acest caz, ea nefiind reprezentata de un avocat? Poate sa ceara avocat din oficiu? Pensia se va recalcula de la data depunerii cererii sau de cand a inceput tatal sa obtina venituri in strainatate? Daca mama nu este reprezentata de un avocat, poate lua cuvantul sau nu i se permite? Multumesc!
De ce ma intrebati "de ce l-a dat cand a aflat ca i-a crescut salariul ?". El chiar daca a inceput sa obtina venituri mai mari, tot aprox 500 lei dadea pensie si mama a fost sfatuita sa-l cheme din nou in instanta. In cerere a trecut ca tatal nu s-a achitat de datorii conform hotararii x din data de.... Acum avocatul tatalui ii face vizite mamei si incearca sa o convinga sa accepte suma de 1000 lei ca altfel va avea de pierdut, ca ea va trebui sa dovedeasca cu acte ce venituri are tatal ca vezi doamne tatal nu vrea sa raspunda solicitarii instantei. Chiar nu stiu cum sa fac sa o ajut, pentru ca este intr-o situatie destul de grea.
Sunt intr.o situatie asemanatoare.Am.cerit marirea pensiei alimentare pentru ca tatal lucreaza in strainatate.El nu a respectat hot. Jud. Prin care era obligat la plata a 200 lei si am apelat la M. Justitiei pentru a fi executat silit....Am fost sfatuita sa nu accept procentaj ci suma fixa pe luna daca pe viitor va trebui sa apelez din nou la executare silita.O intrebare ,daca mi se permite la aceasta postare, : in urma rasp. Comisiei Rogatorii nu am primit veniturile lui,doar raapumsul.unei anchete sociale unde imi spune ca nu a fost gasit acasa si nici nu s.a prezentat la sediu. Ce e de facut? Cum mi se va stabili pensia de intretinere cand eu nu am primit rsp dorit,am la dosar o ancheta sociala favuta in tara unde sotia lui spune ca veniturile tatalui sunt de 1000 euro pe luna. Poate Judecatorul sa stabileasca pensia in functie de declaratia sotiei lui ?!?! Multumesc!!