avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de proba

scrie undeva ca in perioada de proba salariatul isi poate da demisia fara preaviz?
Cel mai recent răspuns: florro2002 , utilizator 09:27, 20 Februarie 2006
Art 74 din CM nu are o asemenea prevedere, ai grija sa consulti OU nr, 65 /2005 pt ca aceasta este ultima varianta a Codului Muncii. Oricum art 74 este cu referire la concediere si nu la demisie, dar pt. pers. in cauza nu se pune probleme de nici una dintre acestea atata timp cat era in perioada de proba, CIM inceteaza fara preaviz la initiativa oricareia dintre parti . Angajatorul trebuie sa-i plateasca dreputurile pt perioada lucrata. Sunt foarte multe abuzuri la acest nivel prin intimidarea angajatilor.
scuze nu am vazut ca te referi la CCMN
nu-i nimic Miruna, spune-mi doar unde scrie ca in perioada de proba e nevoie doar de manistarea de vointa din partea oricarei parti in sensul incheierii contractului fara a fi nevoie de preaviz
Art. 4' din Codul Muncii, introdus prin OU 65/2005
"Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, CIM poate inceta, printr-o notificare scrisa, la initiativa oricareia dintre parti."
si Art. 5 Pe durata perioadei de proba salariatul se bucura de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute de legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in CIM.
miruna nu gasesc ce spui. la art 4 la codul muncii modificat prin O 65/2005, se vorbeste despre munca fortata, iar la art 5 se vorbeste despre pricipiul egalitatii de tratament..deci?

Alte discuții în legătură

In perioada preavizului este obligatoriu a se respecta programul de 8 ore? Popescu Lorena Popescu Lorena Este vb de un Agent Vanzari care incepand de la 01 sept 2009 intra in preaviz ptr 15 zile, am inteles ca poate sta la locul de munca 4 ore . Este adevarat? (vezi toată discuția)
Demisia ajutoooooooor deea_2008_deea deea_2008_deea luni 16 iunie mi-am dat demisia am semnat acele acte si ar trebuii k in data de 30 iunie s se termine preavizul problema ar fii ca eu trebuie sa fiu la ... (vezi toată discuția)
Termen preaviz? corina.trandafir corina.trandafir ptr sef serviciu marketing cat este preavizul ptr concediere?20 sau 30 zile lucratoare?dar contabil sef?ms (vezi toată discuția)