avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de proba

scrie undeva ca in perioada de proba salariatul isi poate da demisia fara preaviz?
Cel mai recent răspuns: florro2002 , utilizator 09:27, 20 Februarie 2006
notificare si poate pleca?
pt ca la alin 5 prevede ca salariatul se bucura de toate dprepturile DAR SI DE TOATE OBLIGATIILE ,etc.....
deci, nu trebuie sa mai ramana perioada de 15 zile?
si cum ramane cu art 74 alin (3) din C colectiv national?
Da' ce perioada de proba i-ati dat, ca sa aveti de unde si preaviz??
De asta e reglementata ca exceptie incetarea CIM pe durata per.de proba la notificarea oricareia din parti, FARA acordare de preaviz. Angajatorul emite doar decizia de incetare cf.motivului respectiv (demisie sau concediere). Nefiind vorba de preaviz, cade chestia cu CCMUN - lipsa de 4 ore..
pardon art 31. al 4 si 5, dar ti-a spus si elena mai sus eceleasi lucruri
cu perioada de proba am inteles
ce nu inteleg eu este contextul de aplicare a art 74 lin 3 di CCM national.
de ce spun asta?
dupa ce floro mi-a atras atentia am gasit o noua interpretare la art 74 alin 3 si anume faptul ca salariatul poate absenta 4 ore in perioada de preaviz doar daca a fost concediat din motive ce nu tin de persoana lui.
am interpretat gresit?
probabil atunci cand demisioneaza respectivul aliniat nu se aplica.

Daca salariatul este concediat FARA sa fi fost in perioada de proba, se aplica regula preavizului. Codul muncii nu reglementeaza chestia cu 4 ore dar CCMUN are putere de lege. Se aplica prevederile sale PESTE codul muncii intrucat ele sunt mai favorabile salariatului, iar Codul muncii contine numai prevederi minimale. Repet, daca nu era in perioada de proba, prevaleaza-te de CCMUN ca sa justifici dreptul de a lipsi 4 ore.

Alte discuții în legătură

In perioada preavizului este obligatoriu a se respecta programul de 8 ore? Popescu Lorena Popescu Lorena Este vb de un Agent Vanzari care incepand de la 01 sept 2009 intra in preaviz ptr 15 zile, am inteles ca poate sta la locul de munca 4 ore . Este adevarat? (vezi toată discuția)
Demisia ajutoooooooor deea_2008_deea deea_2008_deea luni 16 iunie mi-am dat demisia am semnat acele acte si ar trebuii k in data de 30 iunie s se termine preavizul problema ar fii ca eu trebuie sa fiu la ... (vezi toată discuția)
Termen preaviz? corina.trandafir corina.trandafir ptr sef serviciu marketing cat este preavizul ptr concediere?20 sau 30 zile lucratoare?dar contabil sef?ms (vezi toată discuția)