avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatăl meu a avut două firme dar niciun bun personal. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatăl meu a avut două firme dar niciun bun personal. Se moștenesc și datoriile societăților comerciale?

Bună ziua, tatăl meu a avut două firme, înafara de astea nu avea bunuri.Una dintre firme e in insolvență iar la cealaltă(la care a fost doar administrator nu și asociat)i s-a atras răspunderea personală.Cea aflată în insolvență are șansa recuperării unor creanțe care ar aduce-o pe plus.Intrebarea mea e:in cazul in care nu se recuperează datoriile,sunt eu obligat să răspund cu bunuri proprii?iar la cea cu atragerea răspunderii administratorului, atâta timp cât nu a avut bunuri personale, pot fii obligat să plătesc eu ceva?
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: --clau-- , utilizator 15:33, 5 Februarie 2018
Retractarea este posibilă numai dacă moştenirea nu a fost acceptată până la momentul retractării de un alt succesibil cu vocaţie legală sau testamentară, universală sau cu titlu universal (Articolul 1123 din Noul Cod Civil).
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2018
avvalentina, utilizator
Acolo se vb de retractarea renunțării doamnă! Nu de retractarea acceptarii
E pe vechiul sau noul cod?

Acceptarea succesiunii este un act juridic unilateral si in principiu irevocabil. De aceea cel care a acceptat mostenirea nu mai poate reveni asupra acceptarii decat in cazurile anume prevazute de lege. Art. 694 C.civ., dispune ca �majorul nu poate sa-si atace acceptarea expresa sau tacita a succesiunii decat in cazul cand aceasta acceptare a fost urmarea unei viclenii ce s-a intrebuintat in privinta-i. El nu poate reclama in contra acceptarii pentru cerinte de vatamare, decat in cazul in care succesiunea ar fi absobita sau micsorata cu mai mult de jumatate, prin descoperirea unui testament necunoscut in momentul acceptarii�.
Ați citat din vechiul cod civil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am întrebat dacă decesul a avut loc pe vechiul sau pe noul cod.Decesul pe vechiul cod duce la aplicarea dispozițiilor legate de succesiune aferente vechiului cod.

Alte discuții în legătură

Calitatea de mostenitor - terminologie V@LENTINA V@LENTINA Am avut o disputa legata de terminologie in domeniul succesiunilor.Pe de o parte se sustine faptul ca dobandesti calitatea de mostenitor doar in momentul ... (vezi toată discuția)
"mostenire" datorii gregoo gregoo Buna ziua, In cazul in care parintele decedat are o datorie la o firma de recuperari creante, urmasii mostenesc acea datorie? Exista vre-o lege care ... (vezi toată discuția)
Cand tatal nu va mai fi in viata cine va trebui sa plateasca datoriile sale? windy windy O situatie ,pentru care va rog sa aveti amabilitatea sa ma lamuriti..Persoana in cauza este tatal a 3 copii.In prezent divortat,si cu un venit ... (vezi toată discuția)