avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatăl meu a avut două firme dar niciun bun personal. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatăl meu a avut două firme dar niciun bun personal. Se moștenesc și datoriile societăților comerciale?

Bună ziua, tatăl meu a avut două firme, înafara de astea nu avea bunuri.Una dintre firme e in insolvență iar la cealaltă(la care a fost doar administrator nu și asociat)i s-a atras răspunderea personală.Cea aflată în insolvență are șansa recuperării unor creanțe care ar aduce-o pe plus.Intrebarea mea e:in cazul in care nu se recuperează datoriile,sunt eu obligat să răspund cu bunuri proprii?iar la cea cu atragerea răspunderii administratorului, atâta timp cât nu a avut bunuri personale, pot fii obligat să plătesc eu ceva?
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: --clau-- , utilizator 15:33, 5 Februarie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din moment ce sunt in termen de opțiune succesorală înseamnă că e pe noul cod.Oricum am rezolvat-o!Ms
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
--clau--, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea de mostenitor - terminologie V@LENTINA V@LENTINA Am avut o disputa legata de terminologie in domeniul succesiunilor.Pe de o parte se sustine faptul ca dobandesti calitatea de mostenitor doar in momentul ... (vezi toată discuția)
"mostenire" datorii gregoo gregoo Buna ziua, In cazul in care parintele decedat are o datorie la o firma de recuperari creante, urmasii mostenesc acea datorie? Exista vre-o lege care ... (vezi toată discuția)
Cand tatal nu va mai fi in viata cine va trebui sa plateasca datoriile sale? windy windy O situatie ,pentru care va rog sa aveti amabilitatea sa ma lamuriti..Persoana in cauza este tatal a 3 copii.In prezent divortat,si cu un venit ... (vezi toată discuția)