marius cioca a scris:
alexgrigoriu a scris:
Eu nu cred ca democratia inseamna sa existe obligativitatea prezentei la vot sau ca o prezenta mare la vot asigura o mai mare responsabilitate a celor alesi.
Si in state mai obisnuite cu democratia decat Romania prezenta la vot este redusa.
Cine sa ne educe? noi trebuie sa ne educam si sa ii educam si pe cei mai mici ca noi.
Cat despre campanii, eu cred ca sunt folositoare. Umilitor este ca s-a ajuns sa fie folositoare asemenea campanii, nu ca le facem sau ca ele exista.
Reprezentantii societatii civile trebuie sa isi asume autoritatea morala sa educe poporul si implicit sa deruleze asemenea campanii.
Nu cred ca in alte tari oamenii politici sunt mult mai civilizati decat ai nostri sau au mai mult bun simt, sau sunt manati de interesul superior al natiunii, ci tot de interesele economice proprii.
1) Nu era vorba de obligativitatea votului ci de atitudine.
2) Lupta politica este o lupta. Este lupta intre reprezentantii nostri. Si noi la nivel de grupuri ne luptam in conceptii, interese, etc. Ca si sportul, politica este o inlocuire a ciomagului, pustii, rachetei... cu o lupta ceva mai pasnica. Deci este normala si nu trebuie sa fim "scarbiti" si "dezgustati". Poate sa ne intereseze sau nu aceasta lupta, dar la vot trebuie sa mergem pur si simplu pentru a ne valorifica printr- o atitudine civica propriile noastre ideologii sau chiar si interese.
3) Civilizatie avansata nu inseamna si valori morale autentice. Educatia noastra crestina ne face sa fim pregatiti sa le asimilam. Trebuie doar o asezare a societatii pe regului impuse de necesitatea de a face fata actualului ritm de viata.
Corect !
Prezenta la vot nu a fost impusa .
Acest Manifest ofera Educatia electoratutului catre o constiinta civica -ca o "datorie"morala pentru solidaritate si atitudine verticala.
Renuntarea la un drept conferit de catre Constitutia Romaniei,din motive ale nemultumirilor fata de conducerea anterioara,inseamna delasare si o fisura concreta asupra unui ideal care se poate implini incet dar sigur.
Avand in vedere numarul mare al candidatilor care vor participa,consider ca Votul reprezinta solidaritatea si vointa Societatii civile pentru schimbare.
Cu cat vom fi mai multi la vot vom demonstra ca vrem schimbare.
A merge la vot inseamna :
-relaxare printr-o plimbare la sectia de votare.
-o implinire a "datoriei" fata de societate.
-un gest normal intr-o societate "zdruncinata"de ilegalitati.
-un mod de a inlatura "demagogia","tirania" si "saracia".
- o satisfactie ca ai inlaturat cu mana ta o persoana pe care nu o agreezi
Sa vezi cat de bine va veti simti dupa ce veti aplica stampila pe Buletinul de vot !!!!!
Pana se vor anunta rezultatele....finale...aveti timp sa va relaxati la un picnic cu cei dragi !
Daca va iesi candidatul votat de Dv...... desigur ca o sa serviti si o berica !
va multumesc pentru raspunsurile oferite in acest topic al solidaritatii pentru schimbare !
cu respect si consideratie,
rodica_post