avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1310 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... "Manifestul societatii civile cinstite care s-a ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

"Manifestul societatii civile cinstite care s-a sãturat de minciuni electorale".spune si tu ce gandesti in termeni decenti pentru schimbare -parerea ta poate influienta pozitiv electoratul.

"Manifestul societatii civile cinstite care s-a săturat de minciuni electorale",este o idee a unui utilizator de pe acest site .

Cred ca opiniile decente si pline de intelepciune a celor care doresc schimbarea pot sa influienteze in mod pozitiv electoratul,pentru o alegere corecta a reprezentantului societatii romanesti in structura de conducere a Romaniei pe un drum al schimbarii situatiei drastice din aceasta tara.

Spune-ti parerea in termeni civilizati si argumenteaza ceea ce doresti.

Cred ca este timpul ca Glasul societatii romanesti sa se faca auzit de catre cei care vor sa conduca Romania.

Nu trebuie sa se faca atacuri la persoanele care candideaza ci doar sa se ofere solutii concrete pentru o solutionare concreta a situatiilor critice din Romania.

Stiu ca exista destui romani capabili care sunt oameni simpli insa gandesc mai concret -desi sunt apolitici -.

Parerea Dv.conteaza !

Am intalnit destui oameni simpli-chiar din mediul rural-fara studii superioare,dar care au viziuni corecte si solutii demne de luat in seama .

Acesti oameni sunt simpli,insa au valoare spirituala si gandesc cu adevarat la solidaritatea societatii romanesti.

Acest topic reprezinta un Manifest al solidaritatii societatii de buna credinta pentru a oferi linistea si bunastarea pe care fiecare cetatean are dreptul sa o aiba in Romania.

Continutul acestui Manifest trebuie sa fie concret in exprimare decenta,justa si fara acuzatii ale faptelor trecute.

Sa privim catre viitor cu solutii pentru rezolvarea situatiei critice in domeniul social,economic si administrativ .

Poate citeste cine doreste sa candideze si va tine cont si de opiniile societatii .

Demonstrati ca exista solidaritate in societatea civila pentru unitate si schimbare!-(indiferent de culoarea politica)

va multumesc anticipat !

cu respect si consideratie,
rodica_post
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:58, 8 Decembrie 2009
marius cioca a scris:

Nuante neimportante. Expresia "a impune respect" are mai multe intelesuri care converg
Valorile morale sunt simple si unice la nivel mondial. Se supun unor legi universale. Valorile culturale care si- au pus amprenta pe "ritualurile" de respectare a celor dintai sunt diferite.

Pai eu asta nu mai regasesc in populatia romaniei (si nu poporul roman). unde sunt acele valori morale unice?
eu am impresia ca oamenii, si in special persoanele implicate in politica, dar nu numai, nici macar nu mai vor sa pretinda ca aceste valori reprezinta ceva pentru ei, macar din punct de vedere moral.
pur si simplu nu ii intereseaza aspectul moralitatii faptelor lor, il ignora si nu cred ca voit, cred ca de fapt este o stare generala de genul "ce relevanta are daca ce fac este corect, moral, etic, principial? important este sa imi aduca satisfactii, de orice natura, dupa caz".
si de aceea cred ca trebuie actionat asupra copiilor, in primul rand, dar si asupra adultilor, prin diverse metode (pe care eu nu le cunosc, dar la care as subscrie bucuros daca nu presupun un efort prea mare si daca ar fi initiate de cineva).
alexgrigoriu a scris:

marius cioca a scris:

Nuante neimportante. Expresia "a impune respect" are mai multe intelesuri care converg
Valorile morale sunt simple si unice la nivel mondial. Se supun unor legi universale. Valorile culturale care si- au pus amprenta pe "ritualurile" de respectare a celor dintai sunt diferite.

Pai eu asta nu mai regasesc in populatia romaniei (si nu poporul roman). unde sunt acele valori morale unice?
eu am impresia ca oamenii, si in special persoanele implicate in politica, dar nu numai, nici macar nu mai vor sa pretinda ca aceste valori reprezinta ceva pentru ei, macar din punct de vedere moral.
pur si simplu nu ii intereseaza aspectul moralitatii faptelor lor, il ignora si nu cred ca voit, cred ca de fapt este o stare generala de genul "ce relevanta are daca ce fac este corect, moral, etic, principial? important este sa imi aduca satisfactii, de orice natura, dupa caz".
si de aceea cred ca trebuie actionat asupra copiilor, in primul rand, dar si asupra adultilor, prin diverse metode (pe care eu nu le cunosc, dar la care as subscrie bucuros daca nu presupun un efort prea mare si daca ar fi initiate de cineva).

A fi solidar cu cei din Romania-pentru ca trebuie sa aveti cetatenie romana- nu inseamna ca trebuie sa urnariti un interes doar personal/familiar....trebuie sa ganditi ca si ceilalti in jurul Dv...trebuie sa fie multumiti de schimbare.
eu am spus ca nu mai regasesc aceste valori NU CA NU MA REGASESC ...
cat despre solidaritate, o pot simti numai ca pe un sentiment reciproc. un individ nu poate fi solidar cu un alt individ care nu e solidar cu el.
tocmai de aceea sustin ca trebuie sa fie promovate valorile morale despre care dl. cioca spunea in mod corect ca sunt unice la nivel mondial.
eu sustin ca oamenii trebuie educati pentru a aprecia mai intai la nivel principial valorile si mai apoi trebuie sa li se solicite sa le si puna in aplicatie.
nu poti forta pe cineva sa aiba anumite valori morale, trebuie sa il inveti sa le aprecieze.
alexgrigoriu a scris:

marius cioca a scris:

Cu regret...pot afirma categoric ca ...in prezent exista refuz categoric din partea adultilor (in special) de a -si revizui macar putin educatia lor (cei 7 ani de acasa-cum se spunre in popor-).

Acest fapt rezulta din comentariile pe care le scriu (unele persoane...deci nu generalizez).

Refuzul de a raspunde civic la un indemn care ar aduce o speranta macar in dobandirea drepturilor ce ni se cuvin inseamna incapatanare intr-o viziune deja formulata in subconstient doar in latura pesimista ( datorita traumelor si neamplinirilor traite anterior).

Deci...nu exista gandirea(macar) in latura pozitiva.
Pesimismul.....inseamna ....deja un pas catre depresie ...si nu este bine.

Optimismul trebuie sa primeze ...nu pesimismul si umbra neancrederii.

Acuzatiile ce se aduc celor care au gresit... nu pot fi decat forme in exprimare care trec....
Nu se rezolva absolut nimic prin polemici si scandaluri.

Cine crede ca o solutie viabila pentru schimbare poate fi latura acuzatoare.....mereu aceeasi....eu cred ca se pierde doar intr-o viziune sumbra care practic il inbolnaveste pe el insusi.....

Viata...si evenimentele vor merge inainte indiferent de cata "urgie"exista in sufletul electoratului nemultumit.

Cu...sau fara votul celor nemultumiti....un presedinte va veni la conducerea Romaniei....

Deci....,
daca nu aveti convingerea si stapanirea de sine de a participa la vot pentru a demonstra ca si Dv..aveti un rol deosebit in aceasta cursa electorala ca cetatean roman.....faceti ce va indeamna cugetul si inima la aceste alegeri.

Eu,cred ca prin acest topic am demonstrat ca doresc schimbare...si am motivat si de ce....
Nu candidez... sunt apolitica....nu sustin pe nimeni in mod expres.....pana in prezent....insa doresc sa -mi spun parerea prin vot pentru ca sunt nascuta si crescuta pe plai romanesc -deci ma mandresc cu tara aceasta....nu cu politicienii corupti ori cu patronii care traiesc pe spinarea angajatilor prin munca la negru si nimeni nu actioneaza.

Doresc schimbare si o voi cere mereu alaturi de familia si prietenii mei care gandesc la fel.

Cine se aseamana....se aduna mereu si la bine si la rau.....
Stiu un singur lucru ::
"Cum iti asterni...asa dormi...."!!!!!!!!!!

Educatia simpla de a merge la vot printr-un indemn prietenesc virtual am observat ca este respinsa de anumite persoane....si....din pacate....la profil se mentioneaza ca sunt persoane cu studii superioare......

Am crezut mereu....ca o persoana este mai cizelata si are o gandire mult mai realista atunci cand trece pragul universitatilor,faculatilor si mai are poate si o diploma de masterat.....

Realitatea este insa...alta.....destul de dureroasa.....:((:((:((
Tocmai persoane din clasa intelectualilor cauta polemici si scandaluri.....

De ce...????....no comment .....

Educatia..... intelectualilor....nu pot sa o transmit eu....:sorry::sorry::sorry::sorry:
Mai apolitic ca acum nu am fost niciodata.
Mai grav mi se pare azi faptul ca nu mai avem de unde alege intrucit cam toti au fost pe sus si am vazut ce pot sau ce vor fiecare.
La noi, adversarii politici se trateaza intre ei ca dusmani si nu pur si simplu ca concurenti.
Din cite stiu , d-nul Obama ( ca tot ne raportam mereu la SUA ca la o icoana) si-a promovat in functii chiar pe fostii lui contracandidati.
Nu cred ca voi vedea la noi asa ceva.
Din ultimele discutii de pe la posturile tv am constatat si un alt aspect: multe legi date la noi nu sint clare, lasa loc de interpretari pe care le fac fiecare in interes propriu. Acest aspect este valabil si pentru multe alte legi din alte domenii.
In domeniul financiar-contabil (domeniul meu) am constatat de multe ori ca o lege, un articol, un paragraf ar fi fost mult mai clar daca se mai adauga un cuvint, o precizare,etc., care insa a fost omis.
Necunoasterea legii nu ne scuteste de raspundere, dar pe legiuitori nu ii sanctioneaza nimeni pentru aceste aspecte.
O alta constatare ar fi ca pentru "meseria" de politician, de parlamentar, de presedinte chiar, nu sint precizate nicaieri niste cerinte minime de studii, de pregatire profesionala, de experienta, etc.
Reducerea numarului de parlamentar va duce cred doar la cresterea tarifelor
pentru inscrierea pe liste.
Or fi ele alegeri uninominale, dar daca partidul nu te inscrie pe lista tot degeaba.
Alegerile care se apropie incep sa semene cu o cursa desfasurata pe ploaie in care unul fuge incaltat cu adidasi cu crampoane iar ceilalti in picioarele goale.
Alegerile prezidentiale au fost separate de cele parlamentare pentru a putea alegatorul sa se gindeasca mai bine, fara a se pune problema costurilor.
Acum se include si referendumul pentru a nu mari costurile.
Plus alte referendumuri locale care insa au ca obiect probleme nationale si nu locale.
O sa vedem in trenul de Brasov-Bucuresti numai drogati care, in gara de nord vor sustine ca s-au drogat la Brasov, unde este voie nu-i asa?
As propune si ca mandatul prezidential sa fie redus la patru ani cit era inainte, din care, cel ce urmeaza chiar la trei ani pentru a coincide cu alegerile parlamentare(pentru reducerea costurilor bineinteles).
In incheiere o intrebare pe care am cules-o dintr-un film:
Ce e de facut atunci cind "majoritatea" nu are dreptate????

Alte discuții în legătură

Ce este democratia ? handsu handsu Indiferent de sistem , toate regimurile sustin , ca functioneaza ,in exclusivitate numai el , pe temeiul democratiei , sub toate aspectele democratiei. ... (vezi toată discuția)
Va convinge campania electorala? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Cat de mult conteaza campania electorala? Exista nehotarati care se uita la un spot electoral si care pot fi ridicati in duminica alegerilor de pe canapea pt. ... (vezi toată discuția)
Tanto, iti strica 80.000 de lei? Ares-3 Ares-3 E titlul unui articol de pe Realitatea care mie in dimineata asta mi-a varsat ... (vezi toată discuția)