marius cioca a scris:
Eu nu vad oameni de calitate, ci doar pe cei care deja au demonnstrat ca nu pot.
Nu noi ii lasam sau nu, ci parlamentul. Iar parlamentul nu- si poate permite sa cedeze. Pentru cei care nu au inteles:
Romania este o republica parlamentara. Parlamentul legifereaza, “formeaza guvernul”...
Iata o interpretare corecta da capo al fine a art. 103 din Constitutie. Nimeni nu a scos in evidenta situatia obiectiva in care presedintele este constrans sa desemneze un premier ”personal”: atunci cand nu reuseste in urma consultarilor sa gaseasca o majoritate in parlament care sa cada de acord cu o propunere de prim ministru. Din aceasta cauza Constitutia ii ofera mai mult spatiu de manevra si nu ca sa- si invinga adversarii politici( el este neutru prin functie).
Deci pasi logici:
1) Partid majoritar- prim ministru desemnat de la el
2) Majoritate constituita: idem
3) Imposibilitate de intelegere: prim ministru din partea presedintelui.
a) parlamentul aproba: Ok!
b) parlamentul nu aproba de doua ori : criza parlamentara, deci logic sa existe cineva care sa aiba puterea sa o rezolve. Presedintele o are- dizolva parlamentul si convoaca alegeri anticipate pt a rezolva criza
Deci parlamentul “raspunde” de formarea guvernului
SIMPLU!( INTR- O DEMOCRATIE AUTENTICA!)
waw....aceasta pledoarie imi aminteste de "ideologia"...si discursurile gen psd....
deci ...se poate sa existe o culoare politica in acest raspuns ...
scuze daca ma insel...
eu...repet...sunt apolitica..si nu-mi plac divesiunile care au loc doar de dragul suprematiei si al dominarii.
Cred ca ,electoratul va avea ultimul cuvant prin vot.
Noi,cei din societatea civila vom decide reducerea numarului de parlamentari care exista acum.
Noi,prin votul exprimat vom reduce cheltuielile statului prin salarii exorbitante ale parlamentarilor care nu isi fac datoria ci urmaresc doar sa fie in grupuri "titulare" ....
Abia acum ,au inteles unii ca admiterea culorilor politice in coalitie inseamna dezordine si haos.
Fiecare are cate ceva de spus,insa nimic nu se concretizeaza in fapte.
Si eu,ca si altii din societatea civila suntem indreptatiti sa cerem liniste si intelegere pentru a oferi capacitatea de realizare a unor obiective care sa aduca bunastarea sociala.
De ce s-au aprobat salarii atat de mari parlamentarilor ?
In fond,pana in prezent,putini sunt cei care pot sa justifice ca si-au facut e deplin datoria in functiile lor.
Deci, cei care doar au dorit o functie ori o demnitate doar cu numele,trebuie sa plece ca sa mai invete putin ce inseamna o raspundere in posturi de demnitar.
Alegerea pe "spranceana" culorii politice si pe grad de "rudenie" trebuie sa dispara .
Nepotismul a fost de mult "abrogat" doar in informare...insa faptic exista .
Fara "bisericute" se va schimba ceva in Romania.
Doua partide ar trebui sa existe (de dreapta si de stanga/opozitie).
Fiecare sa aiba platforme program viabile si concrete in beneficiul tarii si al societatii .
Nimeni nu ar iesi in strada la greve scandaloase daca ar exista judecata si ar fi egalitatea in drepturi asa cum prevede Constitutia tarii.
Cum sa nu existe nemultumire in masa sociala atunci cand vezi ca diferentele salariale sunt enorme in raport cu salariul minin pe economie -propus de Parlament?-....
Locurile de munca din societate sunt platite din ce in ce mai "prost" .
Munca de jos....(muncitorul obisnuit ) este cea care aduce profit .
Ei,da...se stie doar ca acesti oameni muncitori si buni profesionisti sunt cei mai umiliti si slab platiti pentru munca lor.
Fiecare om are o calitate si o personalitate -chiar demnitate indiferent de functia profesionala-.
Aceasta calitate insa este calcata in picioare de catre cei care domina doar din punct de vedere al starii materiale.
In UE,se pune mare pret pe calitatea si profesionalismul omului (indiferent de rasa,nationalitate si sex).
In Romania,nu exista inca aceasta educatie care sa pretuiasca adevaratele valori umane.
Ca sa existe realizari si performante,in primul rand ....
"trebuie sa ai un "batran" alaturi -de la care sa inveti ceva bun.
Cine il are,trebuie sa-l pastreze....si sa-l pretuiasca,
cine nu-l are...trebuie sa-l caute ori sa-l aduca alaturi -daca doreste un sfat intelept.
In Romania,persoanele in varsta sunt ignorate,inlaturate si marginalizate .
S-a facut deja media 35-40 de ani.....este varsta maxima a incadrarilor in munca.
Cu multa nerusinare,desi se stie ca acest "principiu"discriminator a adus nemultumiri in masa sociala ,s-a propus ca varsta de pensionare standard sa fie 65 de ani (femei si barbati).
Ce nu stie sa raspunda Parlamentarii (burtosi) este ca :
- 'Ce fac acele persoane care depasesc aceasta varsta 35-40 de ani- in situatiile in care sunt "eliminati "(dati efectiv afara ) de la locurile de munca si sunt inlocuiti cu noua generatie ?
In atare situatii, desigur ca exista nemultumiri.
Poate propune Parlamentul o societate OJB ( oficiul " javrelor" batrane) si gasesc ei o solutie pentru supravietuirea acestor oameni nevinovati "terorizati de sistem".
Pentru ca a cazut economia tarii -prin vanzarea si distrugerea fabricilor din Romania - totul a devenit privatizat.
Ce fac patronii ??? doar se stie....
Munca la negru,salarii dupa bunul lor plac .
Acestia nu stiu de legile tarii ,nu stiu ce inseamna demnitate si respect fata de salariatii/angajatii lor (nu generalizez...poate sunt si exemple pozitive).
In aceasta privinta ar trebui sa fie urgent schimbarea si solutionarea concreta ca sa fie multumire in societatea civila.
Nu cred ca acest fapt nu-l cunosc parlamentarii si demnitarii din sistem
De ce nu fac nimic >>>>pentru societate ?
Poate citeste unul din cei 12 candidati care doresc presidentia si sa-si scrie in platforma program acest punct de vedere ca fiind prioritar.
Doar prin munca cinstita se va ajunge la progres.
Lovind in societatea civila cu taxe si impozite greu de suportat ,admitand somajul si ajutoarele sociale (date pe "spaga" ori "spranceana "pilelor) ,desigur ca "visteria statului" se va goli odata....
Ei trebuie sa gaseasca solutii in rezolvarea acestor probleme !
Noi,aici in acest manifest ne spunem doar nemultumirile care ne determina sa fim satui de promisiuni.
Electoratul doreste sa vada concret ca se face ceva.
De vorbe si promisiuni...cred ca s-au saturat aproape toti !
Vrem dovezi si certitudini concrete ca vor face ceva si in domeniul social .
Societatea civila este baza unei natiuni .
Parlamentul,Guvernul si Presedintele tarii doar conduc,administreaza si coordoneaza ceea ce trebuie indeplinit ca sa fie bine.