avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... "Manifestul societatii civile cinstite care s-a ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

"Manifestul societatii civile cinstite care s-a sãturat de minciuni electorale".spune si tu ce gandesti in termeni decenti pentru schimbare -parerea ta poate influienta pozitiv electoratul.

"Manifestul societatii civile cinstite care s-a săturat de minciuni electorale",este o idee a unui utilizator de pe acest site .

Cred ca opiniile decente si pline de intelepciune a celor care doresc schimbarea pot sa influienteze in mod pozitiv electoratul,pentru o alegere corecta a reprezentantului societatii romanesti in structura de conducere a Romaniei pe un drum al schimbarii situatiei drastice din aceasta tara.

Spune-ti parerea in termeni civilizati si argumenteaza ceea ce doresti.

Cred ca este timpul ca Glasul societatii romanesti sa se faca auzit de catre cei care vor sa conduca Romania.

Nu trebuie sa se faca atacuri la persoanele care candideaza ci doar sa se ofere solutii concrete pentru o solutionare concreta a situatiilor critice din Romania.

Stiu ca exista destui romani capabili care sunt oameni simpli insa gandesc mai concret -desi sunt apolitici -.

Parerea Dv.conteaza !

Am intalnit destui oameni simpli-chiar din mediul rural-fara studii superioare,dar care au viziuni corecte si solutii demne de luat in seama .

Acesti oameni sunt simpli,insa au valoare spirituala si gandesc cu adevarat la solidaritatea societatii romanesti.

Acest topic reprezinta un Manifest al solidaritatii societatii de buna credinta pentru a oferi linistea si bunastarea pe care fiecare cetatean are dreptul sa o aiba in Romania.

Continutul acestui Manifest trebuie sa fie concret in exprimare decenta,justa si fara acuzatii ale faptelor trecute.

Sa privim catre viitor cu solutii pentru rezolvarea situatiei critice in domeniul social,economic si administrativ .

Poate citeste cine doreste sa candideze si va tine cont si de opiniile societatii .

Demonstrati ca exista solidaritate in societatea civila pentru unitate si schimbare!-(indiferent de culoarea politica)

va multumesc anticipat !

cu respect si consideratie,
rodica_post
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:58, 8 Decembrie 2009
Aveti dreptate d-le marius c.....

Dreptul la exprimare si gandire nu poate fi ingradit !

Fiecare percepe un text,o situatie ,un fapt implinit in modul sau propriu.
Eu ,sunt o persoana care intelege acest fapt natural al perceptiei si nu ma opun ori sa contrazic opinia interlocutorului meu.
Din fire am instinctul de a fi concilianta in atare situatii.

Opozitia nu mi se potriveste in caracter.
Eu,am alte modalitati de a trece peste situatii care ar putea degenera in conflicte (fie parasesc "locatia unde se petrece actiunea",fie incerc sa schimb subiectul care conducea catre polemici fara sfarsit ).

Imi ascult interlocutorii ,chibzuiesc in sinea mea ce efecte vor urma cauzei ....si apoi imi formulez raspunsul.

Am invatat de multe ori cate ceva bun si din discutiile in contrariu.
Cand ai bun simt si educatie,trebuie sa oferi si adversarului cel putin o sansa.....astfel incat sa rezulte cine a avut dreptate !

Asa ar trebui sa fie si pe scena politica.
Toti candidatii trebuie sa manifeste rafinament si diplomatie in aceasta campanie.
Ar avea mai mult de castigat daca nu ar acuza adversarii/concurenta.
Campania inseamna prezentarea platformelor program pentru schimbare,precum si modul cum se va putea si implini ceea ce propun.
Credibilitatea va fi mai puternica in momentul cand un candidat il va intrece pe celalalt NU in " promisiuni"ci si fapte inainte de alegeri.

Nu cu zahar,faina,ulei..galeti,brichete,esarfe samd ...vor convinge electoratul sa voteze persoana....X...,Y,...Z...

In acest topic exista cateva idei/propuneri.
Cine le va aplica,desigur va avea o sansa in plus.

Aliantele intre partide nu constituie un avantaj...din contra...se pot petrece "evenimente"neplacute...tip alianta (pd-pnl).

Cine vrea sa primeasca un sfat....prietenesc virtual, il asteptam in acest topic pentru informare.
Daca va aplica ori nu....ceea ce am propus noi - cetatenii simpli -...de ei depinde nu de noi.

Campania deja a inceput !

Succes tuturor candidatilor !

Demonstrati societatii ca aveti calitati de a fi Presedinte al Romaniei stimati candidati !

Buna sant unul din multii romani plecati sa profeseze meseria peste hotare,din start va spun ca nu fac politica si nu am simpatii politice in romania.De cate ori vad acea figura(Geoana) la tv.mi-aduc aminte de promisiunile facute in Italia ca va da 25000euro pentru fiecare roman care se intoarce acasa.,bineanteles era o minciuna gogomana cum numai un politician poate spune .Am constatat cu uimire ca noi alegatorii romani "muscam" de fiecare data la minciunile clasei politice,toti care se vad alesi vin si declara cu nonsalanta ca nu pot face nimic pentru-ca cei dinnainte au lasat o gaura prea mare dar niciunul nu demisioneaza,si mai mult fac parte din toate consiliile da administratie posibile doar pentru a baga bani in contul personal.Este adevarat ca aparatul administrativ este foarte stufos.nu este nevoie de asa multi;parlamentari ,senatori ministri secretari de stat etc,mai putini si buni cred ca este reteta castigatoare.cand se afla in slujba statului sa munceasca pentru acest popor nu pentru interesul lor doar.Vreau sa fac o propunere ca votul sa fie obligatoriu pentru toti.ceau o zi buna.
miluc a scris:

Vreau sa fac o propunere ca votul sa fie obligatoriu pentru toti.ceau o zi buna.

Excelent !!!!
=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>
Sa vedem daca se aproba de Parlament !

rodica_post a scris:

Cand ai bun simt si educatie,trebuie sa oferi si adversarului cel putin o sansa.....astfel incat sa rezulte cine a avut dreptate !

Asa ar trebui sa fie si pe scena politica.
Toti candidatii trebuie sa manifeste rafinament si diplomatie in aceasta campanie.
Ar avea mai mult de castigat daca nu ar acuza adversarii/concurenta.
Campania inseamna prezentarea platformelor program pentru schimbare,precum si modul cum se va putea si implini ceea ce propun.
Credibilitatea va fi mai puternica in momentul cand un candidat il va intrece pe celalalt NU in " promisiuni"ci si fapte inainte de alegeri.

Succes tuturor candidatilor !

Sunteti idealista. Intr- o lume pragmatica este nevoie de idei practice, care sa aiba si sansa de a fi eficiente.
Putem sa ne imaginam o lume ideala, chiar sa o promovam ca principii existentiale, dar nu putem ajunge la ea decat cu rabdare si cu idei practice
( scuzati repetitia) care sa nu fie- evident- in contradictie cu acele principii .
Da, daca pe ordinea de zi va fi si majorari de salarii pentru clasa politica di senat si parlament,cu conditia ca o parte din ei se fie treziti cu o secunda inainte de vot poate asa vor vota si votul obligatoriu #-o

Alte discuții în legătură

Ce este democratia ? handsu handsu Indiferent de sistem , toate regimurile sustin , ca functioneaza ,in exclusivitate numai el , pe temeiul democratiei , sub toate aspectele democratiei. ... (vezi toată discuția)
Va convinge campania electorala? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Cat de mult conteaza campania electorala? Exista nehotarati care se uita la un spot electoral si care pot fi ridicati in duminica alegerilor de pe canapea pt. ... (vezi toată discuția)
Tanto, iti strica 80.000 de lei? Ares-3 Ares-3 E titlul unui articol de pe Realitatea care mie in dimineata asta mi-a varsat ... (vezi toată discuția)