De aproximativ 3 luni am facut succesiunea pentru un apartament rezultat in urma decesului parintiilor.
Cu alte cuvine, eu si sora mea, suntem trecuti pe certificatul de mostenire in cote egale de 1/2. Partajul nu s-a facut inca!
In acest moment, in apartament locuieste sora impreuna cu un concubin. I-am solicitat o cheie de la apartament si, la indicatiile concubinului, a refuzat categoric.
Va cer sa-mi indicati o variata corecta si rapida pentur a putea intra in apartament.
Sunt in aceeasi situatie ca a Dlui. acrucspiru. Dupa ce a decedat si tatal nostru, sora mea si-a adus concubinul in casa fara sa ma intrebe daca sunt de acord cu aducerea acestuia in casa parinteasca. Nu am facut partajul, deoarece locuiesc intr-o camera din imobil, detinand 1/2 de mostenire in urma succesiunii. Cu toate acestea sunt supus aproape zilnic la tot felul de agresiuni verbale si o data s-a intamplat sa fiu agresat fizic de catre concubinul sorei mele (am apelat la politie si am aratat imaginile filmate cu telefonul mobil, dar politia nu a luat nici o masura) si traiesc continuu intr-o stare de neliniste fizica si psihica din cauza respectivelor manifestari ale concubinului sorei mele si cu acceptul sorei mele in privinta respectivelor manifestari ale concubinului. Cum este posibil ca legiuitorul si oamenii legii sa incurajeze asa ceva ?! Conform vechiului Cod Civil nu se putea intampla asa ceva, fiind necesar acordul tuturor mostenitorilor in privinta aducerii unei persoane straine in domiciliu. Si eu doresc o solutionare a situatiei, deoarece nu sunt bani pentru partaj, iar in urma partajului, sulta n-ar putea fi platita de catre una sau cealalta dintre parti. Mai ales ca cei doi degradeaza pe zi ce trece partea de imobil in care locuiesc ei doi si pe care sunt si eu mostenitor.
voichita4075
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca vreti sa rezolvati problema trebuie sa faceti partajul(este clar ca nu puteti sa cadeti la invoiala cu sora)si atunci hotarati in instanta cine despagubeste pe cine,.Daca nici unul dintre dv nu are posibilitatea de despagubi pe celalalt atunci imobilul se va pune in vanzare si fiecare isi ia partea.
Daca legile erau bune, atunci Dl. acrucspiru si cu mine n-am fi avut problemele create de catre surorile noastre. Daca legislatia nu le permitea sa-si aduca pe cota parte pe cine vrea fara acordul celorlalti mostenitori,, atunci nu se ajungea la asemenea discutii. Sora mea mi-a si spus ca are acordul ei sa stea concubinul ei in casa si nu conteaza parerea mea.
romascanu
Moderator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Surorile dvs. vă crează probleme pentru că dvs. stați cu mânile încucișate pe piept și vă plăngeți pe aici, în loc să deschideți ușa unui avocat.
Vă rog să luați în considerare că acesta este un forum.
Adică un loc în care avocații nu au niciun interes să scrie unele căi de rezolvare doar așa de dragul de a-și face mai deștepți adversarii de mâine.
Mama, eu și sora mai mare.
Tatăl meu a murit în urma cu 25 ani dar nu am făcut taxa de succesiune.In casa părintească a rămas mama. După ceva timp mama a găsit o persoana și a ... (vezi toată discuția)