avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt moștenitor al unei cote de 1/2 din apartamentul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt moștenitor al unei cote de 1/2 din apartamentul părinților dar nu am acces la imobil. Cum pot rezolva această situație?

De aproximativ 3 luni am facut succesiunea pentru un apartament rezultat in urma decesului parintiilor.
Cu alte cuvine, eu si sora mea, suntem trecuti pe certificatul de mostenire in cote egale de 1/2. Partajul nu s-a facut inca!

In acest moment, in apartament locuieste sora impreuna cu un concubin. I-am solicitat o cheie de la apartament si, la indicatiile concubinului, a refuzat categoric.

Va cer sa-mi indicati o variata corecta si rapida pentur a putea intra in apartament.
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:17, 9 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc tutror care au raspuns la problema expusa de mine.
Exista si varinata cu un avocat, costisitoare si probabil de durata.
Vroiam sa stiu, daca exista o varianta rapida, si care sa nu implice atat violenta si/sau un proces in justitie.

Si, DA, cred ca rolul acestui forum este sa indice o modalitate de rezolvare a problemei, altfel nu si-ar avea sensul!

acest răspuns util
Singura solutie juridica este sa faceti partajul judiciar,partea care ramane in apartament va despagubi cealalta parte.(sulta).Nu se pune problema de violare domiciliu deoarece sunteti in indiviziune(copartasi)
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@acrucspiru

Văd că avocatul vi se pare costistisitor.

Dacă nu vi se pare costisitor că ați ajuns să sponsorizați f... ăăăsta - avea Gheorghe Dinică o replică bună în filmul Filantropica - atunci mai stați și admirați ușa pe dinafară.

Dacă vreți să faceți totuși ceva și credeți că vă descurcați singur, atunci scrieți-le o notificare (surorii și concubinului).
Ar trebui să fie una binișor scrisă și asezonată cu ceva temeiuri de drept, astfel încât să vă ajute:
1. fie să obțineți cheia,
2. fie să obțineți și contravaloarea lipsei de folosință la vremea partajului.

Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
romascanu, moderator
acest răspuns util

Este o sugestie destul de interesanta, in care sa fie compensat faptul ca nu pot intra in apartament !

Dar, puteti va rog, sa-mi precizati, daca o pangere la politie, pentur ingradirea dreptului meu de proprietate ar ajuta ?

Am mai avut aceasta discutie pe acest forum in legatura cu actiunile sorei mele care isi permite sa ocupe abuziv impreuna cu concubinul ei a mai mult de 1/2 din casa parinteasca pe care am mostenit-o impreuna in cote parti egale de 1/2.
Raspunsurile de atunci si de acum ale celor care sunt in masura sa raspunda pe acest forum (de aceea exista acest site numit avocatnet) nu m-au ajutat nici atunci, chiar mai mult, ii dadeau dreptate sorei mele, sustinand ca poate sa-si aduca pe cine vrea pe cota ei de proprietate....
Consider ca este incalcat art. 44 din Constitutia Romaniei prin cele stipulate in Noul Cod Civil, privind cele relatate de catre dl. .acrucspiru si de catre mine.
Oare de ce nu se sesizeaza nimeni ca este incalcat art. 44 din Constitutia Romaniei ?!
Toti te trimit la avocati care pretind onorarii enorme si nu-ti garanteaza absolut nimic, iar dupa pierderea timpului enorm si chiar a procesului iti spun: asta este....

Alte discuții în legătură

Prietenul surorii mele poate fi evacuat din casa părinților? Mikkutza Mikkutza Buna seara. Ma confrunt cu o problemă si as dori sa stiu legal ce pot face. Locuiesc temporar in casa părinților (apartamentul meu fiind in ... (vezi toată discuția)
Mama, eu și sora mai mare. Tatăl meu a murit în urma cu 25 ani dar nu am făcut taxa de succesiune.In casa părintească a rămas mama. După ceva timp mama a găsit o persoana și a ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa 16 ani adriela6 adriela6 Va rog frumos sa ma ajutati. Tatal meu a murit in urma cu 16 ani si a avut o casa impreuna cu mama. Noi suntem 2 surori. Eu stau in casa parintilor si sora mea ... (vezi toată discuția)