Am incheiat un contract de inchiriere pe durata de cativa ani cu proprietarul care a decedat de cateva luni. Ce drept are mostenitorul asupra apartamentului in conditiile in care contractul de inchiriere ar mai avea valabilitate inca cativa ani? In ce conditii poate cere instantei evacuarea chiriasilor din locuinta?
Este destul de urgent.
[...] Numai ca, de cand proprietarul a decedat, nu a venit nimeni sa ceara chiria (aprox 8 luni). In situatia aceasta, se poate considera ca nu am respecat termenul contractului privind plata chiriei? [...]
Eu zic ca da; ati stat 8 luni gratis in casa lor. Nu cred ca era stipulat asa ceva in contract.
Nu am facut demersuri pentru plata chiriei pentru ca din cate stiam proprietarul nu avea mostenitori. Abia acum o saptamana am aflat de existenta unui mostenitor.
Culpa dvs exclusiva care poate determina rezilierea contractului ,pentru incalcarea obligatiilor asumate .Constientizati ca mostenitorii au dovada palpabila a neonorarii obligatiilor dvs,iar dvs nu puteti sustine si proba ca ati incercat macar sa va achitati chiria.
Ati inregistrat contractul la Administratia Financiara in momentul incheierii acestuia? In contract este prevazut vreo clauza privind mostenitorii? Cititi cu atentie contractul; de obicei inceteaza prin decesul uneia din parti,
@arrwen
autorul a precizat anterior ca in contract nu sunt prevazute dispozitii care eventual sa opereze in situatia decesului proprietaruliui semnatar al contractului de inchiriere