avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare din locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare din locuinta

Buna ziua,

Am incheiat un contract de inchiriere pe durata de cativa ani cu proprietarul care a decedat de cateva luni. Ce drept are mostenitorul asupra apartamentului in conditiile in care contractul de inchiriere ar mai avea valabilitate inca cativa ani? In ce conditii poate cere instantei evacuarea chiriasilor din locuinta?
Este destul de urgent.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: mirelatm , utilizator 16:23, 12 Septembrie 2010
mirelatm a scris:

[...] Numai ca, de cand proprietarul a decedat, nu a venit nimeni sa ceara chiria (aprox 8 luni). In situatia aceasta, se poate considera ca nu am respecat termenul contractului privind plata chiriei? [...]

Eu zic ca da; ati stat 8 luni gratis in casa lor. Nu cred ca era stipulat asa ceva in contract.
Nu am facut demersuri pentru plata chiriei pentru ca din cate stiam proprietarul nu avea mostenitori. Abia acum o saptamana am aflat de existenta unui mostenitor.
Culpa dvs exclusiva care poate determina rezilierea contractului ,pentru incalcarea obligatiilor asumate .Constientizati ca mostenitorii au dovada palpabila a neonorarii obligatiilor dvs,iar dvs nu puteti sustine si proba ca ati incercat macar sa va achitati chiria.
Ati inregistrat contractul la Administratia Financiara in momentul incheierii acestuia? In contract este prevazut vreo clauza privind mostenitorii? Cititi cu atentie contractul; de obicei inceteaza prin decesul uneia din parti,
@arrwen
autorul a precizat anterior ca in contract nu sunt prevazute dispozitii care eventual sa opereze in situatia decesului proprietaruliui semnatar al contractului de inchiriere

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere - proprietar decedat mirelatm mirelatm Buna ziua, Am incheiat un contract de inchiriere pe durata de cativa ani cu proprietarul care a decedat de cateva luni. Ce drept are mostenitorul asupra ... (vezi toată discuția)
Chirias vs probleme create de proprietar nicu_nae68 nicu_nae68 Buna seara tuturor utilizatorilor acestui site. Am mare nevoie de sprijinul si ajutorul dumneavoastra pentru rezolvarea unei probleme intre mine pe ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere andriciflorin andriciflorin Acum un an si jumatate am inchiriat un spatiu pentru un restaurant. O casa veche si darapanata cu o curte maricica. Am investit peste 200.000 euro pentru ... (vezi toată discuția)