Am incheiat un contract de inchiriere pe durata de cativa ani cu proprietarul care a decedat de cateva luni. Ce drept are mostenitorul asupra apartamentului in conditiile in care contractul de inchiriere ar mai avea valabilitate inca cativa ani? In ce conditii poate cere instantei evacuarea chiriasilor din locuinta?
Este destul de urgent.
@ Iulian Manea
M-am referit la "pretentii"in raport de maniera in care noul proprietar a inteles sa isi faca cunoscut existenta ,respectiv,aspectul ca , desi detinea obligatia sa notifice modificarea survenita aferent calitatii de nou proprietar ,de care avea cunostiinta imediat dupa decesul vechiului proprietar,cu posibilitatea solutionarii amiabile a platii chiriei restante ,a gasit de cuviinta si a prezentat pretentia ca executorul sa dispuna masurile necesare evacuarii din locuinta a chiriasilor restanti ,in loc sa comporte o discutie directa cu acestia.
Revin dupa mai multa vreme pe acest subiect.
In momentul de fata intrebarea mea este: noul proprietar are dreptul sa ceara chiria retroactiv de la momentul decesului fostului proprietar sau de la momentul intrarii sale in posesia imobilului?
O asemenea situatie ar avea cuprindere in lege? Daca da, cunoasteti exact documentul legislativ care ne-ar putea lumina?
Multumesc!