avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum trec la plata un proprietar care nu a fost trecut ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum trec la plata un proprietar care nu a fost trecut pe listele de plata in ultimii 30 de ani? Este obligatoriu sa-l trec la plata,dupa atatia ani?La parterul blocului nostru avem un spatiu comercial nefunctional de 30 ani.Nu am suprafata utila si nici c

Pe lista de plata a asociatiei de prop. va trebui inregistrat si acest spatiu comercial. Va fi trecut cu zero persoane, iar administratorul le va repartiza doar costuri pe cota-parte indiviza de proprietate, la fel ca si celorlalti proprietari. Dar proprietarul spatiului este cu domiciliul in alta tara si nu am garantia platii intretinerii lunare.Pana in prezent nu avem nici o decizie si nici o Hotarare pentru trecerea acestui proprietar la intretinere.Urmeaza sa facem o decizie in CEX.Dar ulterior o sa facem notificari si o sa ajungem in fata unui judecator,daca acest proprietar nu plateste.Ce ma sfatuiti?Am in actele asociatiei suprafetele proprietarilor iar diferenta este pentru acest spatiu.
Cel mai recent răspuns: mira55 , utilizator 16:42, 12 Februarie 2018
Daca proprietarul spatiului este sau nu membru al asociatiei nu are importanta. Fiind sub acelasi acoperis cu asociatia participa la plata intretinerii dar nu la toate capitolele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul listă întreținere bloc Adi_Administrator Adi_Administrator Dacă la parterul unui bloc există magazine la calcularea listelor de plata pt cei care locuiesc la bloc se ia in calcul si cota parte indiviza și a ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment bellefille bellefille Proprietarul unui spatiu comercial ,aflat la parterul unui imobil de locuinte ,care este inchiriat este obligat la plata fond rulment si daca da cum se ... (vezi toată discuția)
Spatii comerciale obligate la plata administratorului ? Robert58 Robert58 Buna ziua ! In conditiile existentei la parterul imobilului a mai multor spatii comerciale, stiut fiind faptul ca acestea platesc separat gunoiul, nu ... (vezi toată discuția)