avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune prin instanță. Mi se poate respinge ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune prin instanță. Mi se poate respinge acțiunea dacă sunt unicul moștenitor?

Am citit întrebările si răspunsurile despre acest aspect dar având in vedere ca au trecut câțiva ani de la ultimul comentariu am considerat ca nu ar fi rău sa întreb, poate au apărut spete noi.
Deci dacă ma adresez instantei pentru constatarea de drept a faptului ca sunt moștenitor unic al părinților mei ambii decedați in ultimii doi ani ar fi motive de respingere a acțiunii?
Va mulțumesc pentru răspunsurile profesioniste!
Daca este un avocat care a avut o astfel de cauza as fi bucuros sa colaboram.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: loghinc , utilizator 14:39, 26 Februarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati si la alt notar din circumscriptie.
Valorile din ghid le gasiti aici [ link extern ] /
Iar onorariile le gasiti aici [ link extern ] ")
Nu vi le-a aratat, pentru ca, asa cum e obiceiul la romani, incepe negociatul:" De ce costa 1000 lei? Da' nu-mi faceti cu 800?"
In plus, toate casele sunt darapanate, pica, apartamentele sunt fara imbunaratiri, totul este distrus, terenurile sunt la capatul lumii, totul e naspa si nasol. "De ce sa fie 15 euro/m.p? Mai mult de 2, nu face". Dar cand vine vorba sa la vindem pe olx, sub 40.000 euro, nu le dam.
In privinta onorariului, nu va suparati, dar nimeni nu e dator sa va dea explicatii. Fiecare isi apreciaza munca. Cand va duceti la magazin cereti explicatii de ce painea e 2 lei? Cand va duceti la medic, cereti explicatii de ce consultatia costa 150 lei? Cand chemati zugravul acasa si va ia 500 de lei manopera ca sa varuiasca o camera, ii cereti explicatii? Cand va duceti la tuns, ii cereti explicatii frizerului cum v-a calculat 30 pe un tuns?
Daca speta dvs e complicata, daca aduceti martori analfabeti, pentru care pierzi 30 de minute dictandu-le pe litere, daca atitudinea dvs lasa de dorit, daca mai mult se pierde timp si nervi, decat se castiga, sunteti recalcitrant, cereti n explicatii pe care nu le intelegeti sau va faceti ca nu le intelegeti, da, notarul este indreptatit sa ceara cat considera.
Asa cum dvs aveti probleme, toata lumea are. Si avocatii, si notarii si judecatorii si expertii.
"La tăţ ni greuŢ.
Mulțumesc pt precizări, totuși as vrea să completez cu faptul ca unde am eu moștenirea sunt doar doi notari care sunt înțeleși la onorariile practicate, caz probat și de mine la o tranzacție imobiliara (onorariu de 4,5 ori peste minimele din grila UNNPR) . Mai e și limitarea că pt succesiune nu pot merge într-o localitate cu concurență.
Pur și simplu nu vreau să fiu "victima" lor.
O zi bună!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti toate sansele ca instanta sa respinga actiunea ca nefondata. Faptul ca dv. nu va convin onorariile + taxe nu inseamna ca ele nu trebuie platite. Taxa de succesiune se plateste oriunde in lume si in afara de onorariul notarului, nu se negociaza. Iar notarul ca orice alt profesionist este liber sa accepte sau nu sa negocieze.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
te sfatuiesc sa te duci la notar sa deschizi mostenirea insa numai asupra bunului sau bunurilor care le consideri profitabile pe celelalte le lasi pentru mai tarziu cad iti va convenii ...astfel reduci considerabil impozitul catre stat!
Ultima modificare: Vineri, 23 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
loghinc, ești intr o gravă eroare! Eu am făcut in anul 2017 o succesiune la notar fiind singurul mostenitor si am platit 1600 lei pt un apartament de 50 m/2. Nu a trebuit să mă judec cu nimeni, si am terminat in maxim 3 saptamâni !

Alte discuții în legătură

Alta chitanta de mana gabriella_blaga gabriella_blaga Buna seara! As dori si eu un raspuns, daca se poate, la problema mea: sunt singurul mostenitor al parintilor decedati(tatal meu a murit acum 10 ani si nu am ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire Alexandra1421 Alexandra1421 Buna ziua , in incheierea unei succesiuni notarul a transmis plata ce trebuie efectuata. Va rog sa imi spuneti ce se poate face daca onorariul cerut ni se pare ... (vezi toată discuția)
Succesiune prin instanta cteodorescu1987@yahoo.com cteodorescu1987@yahoo.com Bună ziua, In urma cu 1 luna, tatăl meu a decedat și se pune în discuție problema succesiunii. Moștenitorii legali ai tatălui meu sunt eu, fratele ... (vezi toată discuția)