Am citit întrebările si răspunsurile despre acest aspect dar având in vedere ca au trecut câțiva ani de la ultimul comentariu am considerat ca nu ar fi rău sa întreb, poate au apărut spete noi.
Deci dacă ma adresez instantei pentru constatarea de drept a faptului ca sunt moștenitor unic al părinților mei ambii decedați in ultimii doi ani ar fi motive de respingere a acțiunii?
Va mulțumesc pentru răspunsurile profesioniste!
Daca este un avocat care a avut o astfel de cauza as fi bucuros sa colaboram.
Stimate domn, va inteleg problema, inteleg faptul ca exista atitudini pe care nu le agreati. Incercati sa discutati cu notarii, cei doi cati or fi, decent, elegant, fara razboi. Da, oricine cere un serviciu public are dreptul de a fi informat privitor la el, independent de faptul ca acel serviciu este prestat de un privat. Informarea se face atat cu privire la stabilirea onorariului, taxelor etc. Si da, e ok sa se negocieze onorariul, precum si sa se explice de ce anume un anumit profesionist nu poate cobori sub o anumita suma.
Nu este o chestiune de razboi personal daca un client ma intreaba daca ii pot face un anumit lucru cu 3 sau 5000 de lei. E normal ca fiecare parte sa traga spuza pe turta lui, ambii suntem egali in aceasta colaborare si, de regula, cel mai intelept stie sa explice si sa convinga. Sau stie sa renunte.
Privitor la chestiunea aratata de dv., puteti merge in instanta, insa exceptand taxa de timbru, cred ca restul cheltuielilor dv. vor fi mai mari decat va asteptati. Depinde si de ce anume aveti nevoie de certificatul de mostenitor acum si de ce anume cuprinde mostenirea. De asemenea, tineti seama ca, independent de ce parat gasiti dv., actiunea dv. poate fi respinsa. Eu una, sincer, nu vad ca dv. sa aveti temei legal.
De asemenea, tineti seama de faptul ca onorariile notariale sunt destul de stricte si, in opinia mea, ordinul care le reglementeaza minimul e destul de neclar in privinta posibilitatii lor de negociere, precum si limitele negocierii.
Va mulțumesc și apreciez răspunsul dv detaliat și la obiect.
Mulți au sărit cu "gura" că trebuie să merg la notar lucru pe care il știu și eu fără însa să vadă motivul pt care eu caut alternative.
Eu nu desconsider munca lor și chiar apreciez profesiile liberale cu atât mai mult ca am și eu un copil în anul III la Facultatea de Drept A I CUZA Iasi.
Dar totuși să ajungi într-un târg sărac de provincie să taxezi cu 80 lei fiecare legalizare de act de identitate este cam exagerat în condițiile în care actul original (buletin, permis, diploma studii) costa mai puțin..
Pe mine nu mă atacă nimeni și nici nu am de gând să vând moștenirea doar as vrea să fie lucrurile făcute într-un mod corect și de bun simț.
Vă mulțumesc și vă doresc succes în tot ce întreprindeți.
Dacă nu mergeți mai întai la notar, vi se va respinge acțiunea deoarece nu ați încercat să dezbateți succesiunea la notar. E procedură prealabilă obligatorie
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pe principiul "victimei ", și fiul dvs va ajunge în viziunea multora un vampir care jumuleste clienții de bani. Și am toată convingerea că ați participat alături de el la fiecare emoție de sesiune. Si-o sa participăti și cand va avea o familie de întreținut. O sa aveti ocazia să vă vedeți fiul nedormit noaptea dupa licente si mastere și a doua zi să muncească pentru 3 lei. Pentru ca a avut un client care a stiut sa negocieze.