Buna ziua,
As dori sa ma lamuriti in legatura cu niste chestiuni legate de succesiune si partaj. Sunt casatorita din anul 2000. In urma decesului tatalui meu in anul 2006 am obtinut in urma succesiunii o cota parte la apartamentul in care au locuit parintii mei. Mamei mele i-a revenit jumatate din apartament iar mie cealalata jumatate. In acest moment in apartament locuieste mama mea. In urma neintelegerilor cu sotul meu am decis sa divortam. Bunurile comune care ar putea fi impartite sunt:apartamentul in care am locuit cu sotul meu, obtinut prin vanzare-cumparare de la bunica lui care locuieste in continuare cu noi si care are drept de uzufruct si un autoturism cumparat in anul 2007. Pe numele amandurora este un credit in banca acordat pana in anul 2017. Intrebarile mele sunt : sotul are drept la jumatatea mea de apartament obtinuta in urma succesiunii? In cazul ajungerii la o invoiala privind impartirea bunurilor comune in situatia data, care ar fi modalitatea cea mai convenabila de a o face avand in vedere ca eu nu doresc autoturismul?
Va multumesc
In situatia mea, sotul ma poate acuza de parasire de domiciliu avand in vedere ca am plecat cu acordul lui, ca am pastrat permanent legatura cu familia, ca am incercat sa reunesc aceasta familie in strainatate si ca am contribuit cu bani pe perioada absentei mele?
nu va poate acuza de parasire de domiciliu, intrucat dvs ati plecat in italia ca sa munciti .
ati fost motivata sa plecati din tara , tocmai pentru a putea astfel sa achitati ratele creditului contractat .
in plus ati mentionat ca aveti si acele inscrisuri doveditoare , in favoarea dvs . ( faptul ca trimiteati bani acasa )