Buna ziua . Va solicit un raspuns legat de o problema ce a dus la suspendarea permisului ,si cu rugamintea de a sti cand si cum as putea beneficia de prelungirea dovezii de circulatie : in noiembrie 2017 am atins un pieton (un baiat) pe trecerea de pietoni pentru ca pe banda cealalta oprise un autoturism la ocazie , si nu l-am observat decat intr-o ultima faza.baiatul nu se asigurase si nici nu avea cum sa ma vada din cauza autoturismului oprit. eu am franat si am incercat sa-l evit tragand dreapta, dar el venind in fuga a venit pe partea stanga a masinii , in zona oglinzii. Pentru aceasta fapta mi s-a intocmit dosar penal. M-am inteles cu parintii in aceeasi zi pentru ca baiatul nu avut decat un mic cucui, si au zis ca nu au nici o pretentie. Au depus si o declaratie referitor la acest lucru.
Precizez ca de la accident au trecut 90 zile (+ 15 cat a durat dovada) , iar de atunci nu am primit nici un raspuns. As dori sa va intreb daca pot solicita prelungirea dovezii de circulatie , si daca da , cum trebuie procedat ?. Va multumesc.
O completare - la testul pentru alcool rezultatul a fost 0.
Si inca o completare - sunt la prima abatere de acest fel in cei 21 de ani de cand am permis. Am doar o singura amenda de viteza - 69 km/h in localitate .
Buna ziua ,
Astazi am putut afla informatii legat de dosarul meu , si am fost instiintat (cu surprindere) ca declaratia data de mama baiatului trebuie repetata in prezenta unui avocat ce ar trebui sa se prezinte impreuna cu mama baiatului la politie.
Aveti idee despre ce lege e vorba si ce articol ?
Cat ar costa un avocat pentru acest serviciu ?
Multumesc.
Precizez ca nu as dori prelungirea dovezii pentru ca am nevoie de permis ca sa pot merge in afara.
Din cate inteleg, persoana vatamata este minor si probabil a fost audiat fara sa fie asistat de avocat.
Conf. dispozitiilor C.p.p. asistenţa juridică este obligatorie când persoana vătămată sau partea civilă este o persoană lipsită de capacitate de exerciţiu ori cu capacitate de exerciţiu restrânsă.
CAPITOLUL VII
Avocatul. Asistenţa juridică şi reprezentarea
Art. 93
(4) Asistenţa juridică este obligatorie când persoana vătămată sau partea civilă este o persoană lipsită de capacitate de exerciţiu ori cu capacitate de exerciţiu restrânsă.
(5) Când organul judiciar apreciază că din anumite motive persoana vătămată, partea civilă sau partea responsabilă civilmente nu şi-ar putea face singură apărarea, dispune luarea măsurilor pentru desemnarea unui avocat din oficiu.
Conform Codului Civil, persoanele lipsite de capacitate civila de exercitiu sunt minorii sub 14 ani si persoanele puse sub interdictie judecatoreasca (incapabilii). Lipsirea acestor persoane de capacitate civila are ca scop ocrotirea lor in ce priveste incheierea actelor juridice. Astfel, pentru incheierea actelor juridice, persoanele lipsite de capacitate trebuie sa fie intotdeauna reprezentate legal.
Am inteles. Ati putea sa-mi spuneti cat ar costa un astfel de serviciu din partea unui avocat? Aproximativ. Va multumesc.