avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... În noiembrie 2017 am atins un pieton pe trecere. Cum ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

În noiembrie 2017 am atins un pieton pe trecere. Cum pot beneficia de prelungirea dovezii de circulație?

Buna ziua . Va solicit un raspuns legat de o problema ce a dus la suspendarea permisului ,si cu rugamintea de a sti cand si cum as putea beneficia de prelungirea dovezii de circulatie : in noiembrie 2017 am atins un pieton (un baiat) pe trecerea de pietoni pentru ca pe banda cealalta oprise un autoturism la ocazie , si nu l-am observat decat intr-o ultima faza.baiatul nu se asigurase si nici nu avea cum sa ma vada din cauza autoturismului oprit. eu am franat si am incercat sa-l evit tragand dreapta, dar el venind in fuga a venit pe partea stanga a masinii , in zona oglinzii. Pentru aceasta fapta mi s-a intocmit dosar penal. M-am inteles cu parintii in aceeasi zi pentru ca baiatul nu avut decat un mic cucui, si au zis ca nu au nici o pretentie. Au depus si o declaratie referitor la acest lucru.
Precizez ca de la accident au trecut 90 zile (+ 15 cat a durat dovada) , iar de atunci nu am primit nici un raspuns. As dori sa va intreb daca pot solicita prelungirea dovezii de circulatie , si daca da , cum trebuie procedat ?. Va multumesc.
O completare - la testul pentru alcool rezultatul a fost 0.
Si inca o completare - sunt la prima abatere de acest fel in cei 21 de ani de cand am permis. Am doar o singura amenda de viteza - 69 km/h in localitate .

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: _alex_ , utilizator 11:30, 28 Iunie 2018
:) ok . multumesc.
Cu scuzele de rigoare, as mai avea o intrebare legat de avocatul din oficiu ? In ce conditii se poate primi un avocat din oficiu , pe cazul descris mai sus ? Multumesc.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In aceste conditii este obligatoriu sa primeasca. :)
Buna ziua . Va mai deranjez cu o intrebare (stiu ca v-am necajit cam mult cu intrebarile) - Dosarul meu se tot amana iar eu as avea nevoie de permis (nu de dovada) pentru a iesi din tara pentru cateva zile. Intrebare - mi s-ar aproba o cerere pentru eliberarea permisului pentru cateva zile , dupa care sa-l duc inapoi pana se definitiveaza cu dosarul ? In contextul in care am depasit perioada de pedeapsa de 90 zile (+15 prelungirea de dovada) si nu am prelungit dovada in aceste 90 de zile.
Multumesc.
Nu exista aceasta posibilitate.

Alte discuții în legătură

Recuperare permis de conducere catalin3005 catalin3005 În urmă cu 4 luni am avut un accident rutier din care a rezultat vătămarea corporala a 2 persoane (prieteni), am pierdut controlul volanului și am lovit ... (vezi toată discuția)
Ordonanță clasare dosar penal, ce urmează? manucristina23 manucristina23 Buna ziua, ca urmare a unui accident de circulatie cu vatamare corporala s-a dispus retinerea permisului de conducere si inceperea urmaririi penale. Persoanele ... (vezi toată discuția)
Solutionare dosar penal mariandoru mariandoru Am avut un accident usor,urmat de un telefon la linia de urgenta 112,in urma acestui telefon mi sa suspendat permisul de conducere,dupa care am facut audiente ... (vezi toată discuția)