avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces încredințare minor. Sunt obligată să ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces încredințare minor. Sunt obligată să respect ordonanța președințială?

Bună ziua, sunt o mamă disperată care încearcă din toate puterile sa își salveze copilul, si nu știu unde si cum sa cer ajutor datorită corupției etc. In mare, este vb despre un minor de 3 ani jumate care a fost crescut de mamă si nedeslipt de aceasta. Talal, daca al pot numi asa, este un om cu influență care a încercat prim orice mijloace sa ne distruga pentru ca am avut curajul sa spun stop unei relații care mi a afectat viața atât psihic cat si fizic prin abuzuri, agresiuni etc. Este un om dependent de alcool in primul rand. Am fost dată in judecată doar pt a fi manipulat a si constrânsă de a ma reîntoarce la el (răzbunare). Am fost amenințata prin copil drept șantaj.. Nu mai spun ca mi s-a spus in față că va cumpăra pe oricine in procesul pt incredintarea minorului..el si cu asociatul dansului care este si nasul copilului asa numitul - om de televiziune. Asta au si facut de la începerea procesului. O ordonanță presidentiala cumpărată pe bani. Ceea ce era imposibil de admis! Din păcate i s-a admis această cerere nejustificată! Acum urmează traunatizarea copilasului meu... De Miercuri va începe acest calvar. Nu reusesc nici sa scriu.. Sper doar ca cineva sa i-a in seamă aceste lucruri pe care le spun cu disperare!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
D-nă dragă, dacă asta vă linişteşte, să ştiţi că nu sunteţi singură în această situaţie.Sfatul cel mai bun l-aţi primit mai sus, cu vorbă frumoasă, rugaţi tatăl să se apropie treptat de copil şi chiar să solicitaţi să-l ia şi în afara programului. Legile din Romania sunt de aşa natură, încât aceste programe de vizită sunt considerate condiţia necesară şi suficientă pentru binele copilului, restul nu contează.
Dacă vreţi să vă scăpaţi de tot ceea ce e posibil a urma, cu un final nefericit pentru dvs., încercaţi să convingeţi copilul să plece cu taică-său, eventual la început să-i şi însoţiţi, bineînţeles dacă EL e de acord.
Dacă iubeşte copilul, e un plus pentru copil.Dacă o face doar din orgoliu ca să vă arate cine-i mai tare şi dvs. nu vă opuneţi, chiar îl rugaţi să ia copilul, se satură rapid de copil şi veţi fi liniştită.
Nu am cum sa port o discuție cu acea persoană.. O face doar pt a se răzbuna si a face rau. Nu este persoana care sa se ocupe de copil. Am explicat mai sus o parte din motive.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest moment nu pare ca ati incercat sau ca ati dori sa incercati sa aveti o discutie cu fostul partener.
Daca v-ati comportat in instanta exact asa cum va comportati aici, nu e de mirare ca nu ati avut castig de cauza. Nu spun ca nu aveti dreptate insa este esential modul in care o prezentati.
Nu cred ca o sa puteti interzice tatalui la legaturi personale cu propriul copil.
Ori aveti un caz beton si dovediti fara umbra de indoiala ce pericol mare este pentru minor, ori va putea lua copilul.
Eu zic sa nu va mai gandi asa fatalist ca va induceti singura aceasta neliniste pe care o va resimti si copilul.
respectati ordonanta si alertati imediat politia daca copilul este pus in pericol.
Daca tatal vine baut solicitati prezenta organelor de politie pentru a putea consemna starea in care se afla tatal.
Martori daca ii aveti din familie nu va ajuta.
Incercati sa va linistiti si sa incercati pentru binele copilului sa il ajutati sa aiba o relatie normala si fireasca cu tatal lui.
Daca la 3 ani si ceva inca e alaptat...o problema pare sa fie la dumneavoastra nu la tata.
Copilul merge la gradinita?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca la 3 ani si ceva inca e alaptat...o problema pare sa fie la dumneavoastra nu la tata.

Este o concluzie cam pripită.
Sunt copii care şi la 6 ani caută sânul mamei, chiar dacă acel copil trăieşte în familie normală, cu tatăl alături. Această aşa numită "alăptare" este de fapt înlocuitorul tetinei pe care mulţi copii o mestecă şi la 5 ani şi nu este singulară, şi nici nu înlocuieşte o alimentaţie diversificată. Şi da, aceşti copii suferă dacă sunt luaţi de lângă mamă. Acest "alăptat" poate fi şi refugiul copilului din faţa unui tată agresiv din perioada convieţuirii. Copilul meu, de exemplu, se refugia la pisici, când era în momentele acelea de stres maxim, îmbrăţişa pisicile şi plângea.
În rest, doamna Alexandrina, vă repet sfatul meu: trimiteţi, obligaţi copilul să plece cu tatăl său, încercaţi să nu fiţi mama din povestea cu drobul de sare, cine ştie, poate copilul va fi fericit cu taică-său şi câştigaţi şi dvs. câteva ore, zile libere.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am avut o speta la inceputul anilor 2000 cand alienare parinteasca,planuri parentale rapire internationala de copii erau sf.Tatal cetatean strain,mama se lupta cu toate puterile sa nu permita legaturi personale ale tatalui cu minorul temandu-se ca acesta va duce copilul in strainatate.Plangeri penale,procese verbale incheiate de executor tot tacamul.Au trecut anii copilul s-a dezvoltat armonios,a plecat la studii in strainatate in tara de origine a tatalui etc.Va inteleg temerile dar copilul o sa aibe nevoie de tata,sa vedeti drame cand mai creste si incep sa il persecute colegii precum si alte probleme.Pana atunci succes in demersurile dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu copil sugar Gina311 Gina311 Bună ziua! Sunt în proces de divorț. În timpul căsătoriei, a rezultat o fetita care acum \"face obiectul\" unei dispute. Viitorul fost soț cere ... (vezi toată discuția)
Nelamurire program de vizitare minor karmy karmy Buna seara. Va rog mult sa mi da-ti un raspuns urgent daca este cineva on line. La ora 6 tatal copilului meu a venit si l-a luat conform hotararii ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica mama s_nicolae s_nicolae Buna ziua, In decembrie anul trecut am divortat de fosta sotie la notariat, baiatul nostru acum in virsta de 3 ani si 2 luni fiind in custodie comuna si cu ... (vezi toată discuția)