avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obtinere duplicat hotarare judecatoreasca definitiva ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obtinere duplicat hotarare judecatoreasca definitiva de divort

Buna seara, acum 20 de ani sora mea a divortat. A primit hotararea judecatoreasca definitiva de divort in care se specifica ca va purta in continuare numele sotului dupa despartire. Aceasta hotarare, intre timp, a pierdut-o.
Acum are nevoie de un duplicat a acestei hotarari judecatoresti.
Ce demersuri trebuie sa faca:
-la ce institutie trebuie sa se adreseze?
-exista un formular standardizat de cerere care trebuie adresata institutiei in cauza - daca DA poate primi un model de cerere?
-ce taxe trebuie platite, valoarea acestora si unde anume se platesc fiecare in parte?
- durata de timp estimata de la depunerea cererii pana la obtinerea duplicatului?
-duplicatul cererii de divort care il va primi de la institutia abilitata este considerat ca un document legalizat (recunoscut ca valabil de alte institutii ale statului) sau va trebui ulterior sa o legalizeze?
Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs puteti depune si ridica doar dacă aveti procura notariala,în caz contrar sora tb sa trimita o cerere prin poștă,semnata olograf,eventual sa indice o adresa unde să se comunice legalizarea etc.Ar fi bine să solicitați informații la rehistratura sau la biroul relații cu publicul pt a afla exact care este procedira in cazul cererilor trimise prin poștă.
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Am pierdut certificadu de divort o sentinta de divort ,dar eu locuiesc un Spania
Cum pot sa optin copia
Va rog sa ami spuneti
Am pierdut certificadu de divort o sentinta de divort ,dar eu locuiesc un Spania
Cum pot sa optin copia
Va rog sa ami spuneti
Angajati un avocat care să se ocupe,faceți o procura unei rude,prieten care să facă demersuri în numele dvs,sau sunați la arhiva instanței si întrebați dacă se poate prin posta dar ar trebui să știți nr dosarului,etc.
Buna seara! In cazul in care tatal meu a decedat, iar eu in calitate de fiica am nevoie de sentinta de divort pentru succesiune, pot solicita eu o copie?

Alte discuții în legătură

Cum obtin sentinta de divort? cristinica1974 cristinica1974 Concret : divortul s-a pronuntat acum 3 ani si ceva, decizia a fost definitiva si irevocabila; problema este ca aceasta decizie nu a fost trimisa la partile ... (vezi toată discuția)
Formular pentru legalizarea sentintei DorianDarius DorianDarius Buna ziua, acum un an de zile am avut proces si nu am primit acasa sentinta scrisa, sentinta este definitiva. Astazi am fost la arhiva si am intrebat si mi-au ... (vezi toată discuția)
Am pierdut comunicarea hotararii judecatoresti Se7en10 Se7en10 Buna ziua! Dupa cum am scris si in titlu am pierdut comunicarea hotararii judecatoresti la schimbarea sanctiunii unei amenzi contraventionale. Am primit ... (vezi toată discuția)