avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obtinere duplicat hotarare judecatoreasca definitiva ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obtinere duplicat hotarare judecatoreasca definitiva de divort

Buna seara, acum 20 de ani sora mea a divortat. A primit hotararea judecatoreasca definitiva de divort in care se specifica ca va purta in continuare numele sotului dupa despartire. Aceasta hotarare, intre timp, a pierdut-o.
Acum are nevoie de un duplicat a acestei hotarari judecatoresti.
Ce demersuri trebuie sa faca:
-la ce institutie trebuie sa se adreseze?
-exista un formular standardizat de cerere care trebuie adresata institutiei in cauza - daca DA poate primi un model de cerere?
-ce taxe trebuie platite, valoarea acestora si unde anume se platesc fiecare in parte?
- durata de timp estimata de la depunerea cererii pana la obtinerea duplicatului?
-duplicatul cererii de divort care il va primi de la institutia abilitata este considerat ca un document legalizat (recunoscut ca valabil de alte institutii ale statului) sau va trebui ulterior sa o legalizeze?
Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat.
Trebuie sa cunoasteti cel putin anul in care s-a pronuntat sentinta de divort si la ce tribunal a fost pronuntata.
Veti merge la instanta judecatoreasca unde s-a pronuntat divortul si veti solicita la registratura sa va planifice ca sa va aduca din arhiva tribunalului regristrele in care sunt mentionate toate sentintele judecate in anul respectiv.
In acest sens, aveti de completat un formular tip. Pentru obtinerea si completarea formularului tip solicitati detalii la registratura sau la xeroxul autorizat din incinta tribunalului.
La registratura se inregistreaza cererea dvs si vi se comunica, pe loc, data cand sunteti planificata sa vedeti registrele aduse din arhiva.
In unul dintre registrele pe care le primiti de la arhiva veti identifica detaliile de interes ale sentintei tatalui dvs (nr sentintei, data pronuntarii, partile implicate etc). Notati acele detalii si, ulterior, mai completati un formular pentru aprobarea multiplicarii autorizate a sentintei.
Acestea sunt elementele de start de care aveti nevoie. La fata locului va veti dumiri mai bine.
Succes!

Luati in calcul si precizarile formulate de catre CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT.
Da, trebuie să depuneți o copie de pe certificatul de deces pentru a vă justifica interesul.

Alina Rosca2411 a scris:

Buna seara! In cazul in care tatal meu a decedat, iar eu in calitate de fiica am nevoie de sentinta de divort pentru succesiune, pot solicita eu o copie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin sentinta de divort? cristinica1974 cristinica1974 Concret : divortul s-a pronuntat acum 3 ani si ceva, decizia a fost definitiva si irevocabila; problema este ca aceasta decizie nu a fost trimisa la partile ... (vezi toată discuția)
Formular pentru legalizarea sentintei DorianDarius DorianDarius Buna ziua, acum un an de zile am avut proces si nu am primit acasa sentinta scrisa, sentinta este definitiva. Astazi am fost la arhiva si am intrebat si mi-au ... (vezi toată discuția)
Am pierdut comunicarea hotararii judecatoresti Se7en10 Se7en10 Buna ziua! Dupa cum am scris si in titlu am pierdut comunicarea hotararii judecatoresti la schimbarea sanctiunii unei amenzi contraventionale. Am primit ... (vezi toată discuția)