avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare calorifere de la C.T. a blocului - ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare calorifere de la C.T. a blocului - asociatie de proprietari

Buna seara. Detin un apartament in proprietate frumos, renovat, situat intr-o zona foarte buna, chiar selecta(cumparat pe bani grei, nu prin Legea 112, ca majoritatea din bloc....). Din pacate, desi expertizat inca din 1993, Asociatia nu a intreprins nimic in vederea consolidarii imobilului. Concluzia: BULINA ROSIE. De aceea, nu pot vinde (incerc de ceva ani), nici INCHIRIA, din februaie!...Ca atare, in februarie numai intretinerea (nelocuit fiind) a fost de 960 de lei....in martie cam tot pe acolo....Din pacate, trec printr-o perioada complicata din punct de vedere financiar, eu neavand alt venit. Nu sunt inca pensionara....Bunul simt si nevoia m-au facut sa solicit debransarea de la C.T. a blocului. Cu stupoare, am aflat de la Dna. Presedinta ca am sau nu am bani (acum, chiar nu am...) nu pot renunta la caldura....stiind ca nu pot plati. Doamna imi spune ca pentru aceasta trebuie sa platesc eu o expertiza (?), sa fac pe cheltuiala mea nu stiu ce circuite si oricum, sa am aprobarea vecinilor mei...Deja mi-a fost refuzat dreptul de a-mi instala o C.T. de apartament, Asociatia a refuzat sugestia mea de a negocia cu o Societate de profil atat costul lucrarilor, cat si achizitionarea e C.T. individuale, optand pentru a cumpara o noua C.T. pentru bloc, foarte scumpa si care, iata, deja trebuie reparata, pe banii nostrii....Acum, eu chiar nu am bani. De vandut, nu pot, de inchiriat, nu pot (toate agentiile imobiliare imi „reproseaza„ faptul ca are bulina rosie) si atunci, care-i solutia?... Eu daca nu am bani, nu ma duc la magazin sa cumpar carne. Daca nu am bani, pot fi obligata sa mi se dea caldura?....Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ideea legislatiei in vigoare in cazul in speta. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
ContSters89081, utilizator
Cel mai recent răspuns: 123321123 , utilizator 16:16, 1 Noiembrie 2009
si cine sint specialistii?
Personalul RADET, personalul ANSCR, printre altii....
Legea nr. 325/2006
M. Of. nr. 651 din 27 iulie 2006
SECŢIUNEA a 5-a
Protecţia utilizatorului de energie termică
Art. 30. – (1) Debranşarea totală a instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă menajeră ale unui utilizator tip condominiu se va face în următoarele condiţii cumulative:
a) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale;
b) anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor şi a autorităţii administraţiei publice locale cu 30 de zile înainte de debranşare.
(2) Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală, cât şi pe verticală;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c)anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.


deci eu anunt operatorul nu cer aprobarea lui...asta scrie in lege!!!
de ce imi impune el reguli proprii?
este mau presus de lege?
Daca vreti sa stiti de ce RADET va aproba sau nu trebuie sa-i intrebati pe ei. Poate intre timp s-au facut modificari in legislatie, nu stiu.
Dar nu va suparati, la ce anume faceti referire in privinta debransarii? Pentru ca in acest topic nu a fost vorba de nicio debransare de la sistemul centralizat de incalzire....sau poate nu mai stiu eu.
Multumesc pt. raspuns. Problema in cazul meu este ca operatorul (furnizorul de energie termica) nu este...RADET, ci ....intr-un fel, Asociatia de proprietari, deoarece avem C.T. proprie, a blocului. Asadar, faptul ca trebuie sa cer aprobarea Asociatiei (acordul scris al ei) echivaleaza cu a cere permisiunea „operatorului„ ,neputand sa-l instiintez doar, asa cum probabil se face, in spiritul legii, cand furnizorul este RADET , o entitate in afara Asociatiei si cand, desigur, avand aprobarea de la vecini si Asociatie, nu am altceva de facut decat sa anunt decizia mea (si a Asociatiei) de a renunta la serviciile RADETULUI.....

Alte discuții în legătură

Renunt la repartitoare goby goby Suntem 52 de apartamente si toate au repartitoare.Firma cu care avem contract de cativa ani buni ne obliga sa schimbam repartitoarele pentru ca li s-au uzat ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de proprietari(calculul spatiilor comune) catalin_milia catalin_milia Vreau sa va prezint situatia in care ma aflu si sa imi spuneti dumneavoastra ce pot face. M-am mutat recent intrun bloc in care majoritatea apartamentelor au ... (vezi toată discuția)
Impartire caldura cu repartitoare piticot20 piticot20 Buna ziua, Vin cu o rugaminte, tocmai am primit factura de la RADET cu incalzirea si habar nu am cum sa o calculez. La noi in bloc sunt repartitoare, pana ... (vezi toată discuția)