elga5o. Bunaseara, Doamna.Am reintrat pe site, deoarece am citit mesajul cu suma enorma platita de Doamna cu repartitoarele...Si mie mi-a venit ...rau cand numai pentru luna februarie am platit peste 900 (poate chiar 950?...) corespunzator unui apartament de 3 camere NELOCUIT, Asociatia fiind instiintata de respectiva situatie in scris...De aceea nu stiu ce sa fac: daca in februarie 2009 am platit atat (doar pentru luna februarie!!) , ma intreb cat ma va costa in februarie 2010, in conditiile in care sunt anuntate majorari si la gaze, si la electricitate...si probabil ca si la apa (prin consecinta)....Din discutia cu Presedinta si Administratora, nicio sansa pentru a ma debransa, nicio sansa pentru montarea de repartitoare (costa...) Singurul lucru pe care mi l-au spus este ca nu pot afirma ca nu am bani sa platesc pentru incalzirea unui apartament nelocuit, de moment ce sunt proprietareasa, sa ma ia la zor ca nu am pensie (inca n u am varsta de pensionare), sa-mi spuna sa...muncesc, ca ea, recalifcandu-ma ca administrator de bloc.... Desigur, i-am spus ca discutia coboara prea mult in nivel si ca-i raspund din politete doar ptc. ne cunoastem de ceva ani, atragandu-i atentia ca timpul comunismului a trecut, cand de pilda tatalui meu, avocat in Baroul Romaniei antebelice, i s-a propus in 1972!!! sa se recalifice ca...zugrav...E greu.... Chiar nu stiu ce sa fac....
Nici eu nu stiu ce sa mai faceti. Sa ne consolam si sa speram ca totusi vom scapa cat mai curand de asemenea comportamente. Pana una alta care sunt valorile comparative intre apartamente? Inafara de discutia "academica" cu administratoarea, date concrete justificative ati obtinut de la ea?
Bunaseara, Domnule Cioaca. Presedinta ceva mai...diplomata decat Dna. Administrator (cea cu discutia...academica), mi-a spus ca nu depinde de ea, dar in legatura cu debransarea mi-a scris cu manuta dumeaei pe verso, la cererea mea, ca trebuie sa platesc o expertiza tehnica, pt. a se constata ca nu se afecteaza circuitul normal de in calzire, ca trebuie sa am acordul vecinilor „stanga, dreapta, su jos„, deoarece e afectat coeficientul de caldura al aprtamentelor vecine, ca trebuie sa-si dea acordul si comitetul executiv, ca trebuia sa o fi facut pana la 15 septembrie si, in plus, ca trebuie sa comunic ce fel de incalzire voi folosi pt. pastrarea temperaturii interioare, pentru a nu mi se deteriora apartamentul (apartamentul MEU!!!). Fara sa mi se indice o Lege, o HG, un act normativ oficial in acest sens. Iar eu continui sa ma intreb: daca nu am bani, cum pot fi obligata sa cumpar un serviciu, respectiv furnizarea de energie electrica?....
Presedinta v- a raspuns corect. Oricum termoficarea nu mai aproba instalari de CT dupa 15 sept. Nu stiu daca exista termen pt debransari.
Da, Domnule Cioaca....M-am gandit si eu ca singurul punct slab al demersului meu este data...chiar daca nu am intrat inca in iarna....si practic, nu s-ar pune problema decat de a goli instalatia pana la etajul 3(apart. meu este la 4), ceea ce s-ar face cred, in maximum jumatate de zi....incluzand...reumplerea. Desigur, as fi de acord cu plata apei..pierdute...Nu ma pricep f. tare la detalii tehnice, dar este ceea ce mi-a spus un instalator....A propos, instalatorul mi-a vorbit de 2 robineti pe fiecare calorifer, pt.a-l putea inchide, in timp ce Dna. Administrator mi-a spus ca trebuie sa pun jos caloriferul, ba chiar sa-l duc de acasa....Numai nu m-a numit...hoata....In fine, corect sau nu, care este articolul de lege care specifica toate aceste conditii? Si daca nici repartitoare nu vor sa monteze.....Oricum, va multumesc, Domnule Cioca, pentru intelegere, sugestii....