avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare calorifere de la C.T. a blocului - ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare calorifere de la C.T. a blocului - asociatie de proprietari

Buna seara. Detin un apartament in proprietate frumos, renovat, situat intr-o zona foarte buna, chiar selecta(cumparat pe bani grei, nu prin Legea 112, ca majoritatea din bloc....). Din pacate, desi expertizat inca din 1993, Asociatia nu a intreprins nimic in vederea consolidarii imobilului. Concluzia: BULINA ROSIE. De aceea, nu pot vinde (incerc de ceva ani), nici INCHIRIA, din februaie!...Ca atare, in februarie numai intretinerea (nelocuit fiind) a fost de 960 de lei....in martie cam tot pe acolo....Din pacate, trec printr-o perioada complicata din punct de vedere financiar, eu neavand alt venit. Nu sunt inca pensionara....Bunul simt si nevoia m-au facut sa solicit debransarea de la C.T. a blocului. Cu stupoare, am aflat de la Dna. Presedinta ca am sau nu am bani (acum, chiar nu am...) nu pot renunta la caldura....stiind ca nu pot plati. Doamna imi spune ca pentru aceasta trebuie sa platesc eu o expertiza (?), sa fac pe cheltuiala mea nu stiu ce circuite si oricum, sa am aprobarea vecinilor mei...Deja mi-a fost refuzat dreptul de a-mi instala o C.T. de apartament, Asociatia a refuzat sugestia mea de a negocia cu o Societate de profil atat costul lucrarilor, cat si achizitionarea e C.T. individuale, optand pentru a cumpara o noua C.T. pentru bloc, foarte scumpa si care, iata, deja trebuie reparata, pe banii nostrii....Acum, eu chiar nu am bani. De vandut, nu pot, de inchiriat, nu pot (toate agentiile imobiliare imi „reproseaza„ faptul ca are bulina rosie) si atunci, care-i solutia?... Eu daca nu am bani, nu ma duc la magazin sa cumpar carne. Daca nu am bani, pot fi obligata sa mi se dea caldura?....Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ideea legislatiei in vigoare in cazul in speta. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
ContSters89081, utilizator
Cel mai recent răspuns: 123321123 , utilizator 16:16, 1 Noiembrie 2009
Daca aveti asemenea banuieli se poate face o cercetare in sensul asta, o verificare inopinata la toti odata. Nu sunt multi, asa ca...nu e mare lucru de aflat. O casa care nu e incalzita "se vede", "se simte" cand intri inauntru, iar desprinderea si lipirea repartitoarelor nu se poate face chiar asa...toata ziua-buna ziua. Cateva controale repetate...si se vor lamuri cei de la asociatie.
E foarte curios ca o firma care face calculul la caldura nu calculeaza si caldura la comun, atat celor cu CT, cat si celor care chiar declara consum 0. Pe tevile din proprietatea comuna (inclusiv cele verticale din casa) e caldura si aceea trebuie platita de toti.
V-am dat aceste repere ca sa fiti pusa in garda pentru ca s-ar putea sa incerce sa va "tzepuiasca" la explicatii. Cei de la Elsaco in primul rand. Ceva imi spune ca aceasta firma a facut calculul "cum i-a spus cineva din asociatie". Presedintele, administratorul...ei au CT?
Bineinteles! Au centrala! Dar am si eu doua copii din iarna trecuta eliberate de administrator unde se vede negru pe alb ca numai cei cu repartitoare sunt trecuti la plata cheltuielilor comune, iar cei cu centrala au cheltuieli zero! Copii pe care intentionez sa le atasez sesizarii pe care o voi face la primarie. Intrebare: daca de trei ani suntem practic furati legea se poate aplica retroactiv sau numai de anul acesta?
Anul trecut s/a facut un astfel de control, dar atat timp cat presedintele de asociatie e prieten cu unul dintre acesti vecini ma indoiesc ca acest control a fost "inopinat" Revin cu intrebarea: cei de la ANRSC ma pot ajuta? Merita sa fac o sesizare acolo? Sau ar fi cazul sa imi amintesc cum se numeste tara in care traim?
Pe masura ce ati mai scris cate un mesaj si inca unul...si inca unul, mi s-a confirmat ideea ca acolo la Dv. toti au furat. Si o spun fara nici un scrupul. V-au furat, doamna, de trei ani, timp in care 14 oameni si-au batut joc de 5 vecini ai lor.
Aveti doua optiuni.

1. Sa mergeti pana in panzele albe si sa cereti controlul primariei, ANSCR-ului...nu stiu sa va spun al mai cui...si apoi sa se recalculeze toate facturile din urma cu 3 ani (mai mult nu se poate). Cu toate documentele stranse si cu ce rezulta din controale dati in judecata Asociatia si firma Elsaco pentru vicierea listelor de intretinere cu buna stiinta. Puteti chiar sa scurtati drumul, daca vedeti ca se lungeste mult cu controalele, direct la judecatorie. Gasiti-va un avocat bun si nu-i lasati. Uniti-va si cu ceilalti locatari inselati si furati atata amar de vreme!

2. Amintiti-va in ce tara traiti si asteptati sa vina Fat-Frumos sa va faca dreptate!
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
elga50, moderator
Primul pas: cerere catre asoc pt intrarea in legalitate si calculul despagubirilor( preferabil prin posta cu conf pr).
In situatia foarte probabila ca nu primiti raspuns favorabil, al doilea pas: judecata. Totusi pt stabilirea daunelor ar fi necesare expertize.
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
marius cioca, utilizator
Va multumesc pentru sustinere! Maine merg la primarie si la ANSCR, trebuie sa se poata rezolva intr/un fel! Inteleg din spusele dumneavoastra ca pot cere recalcularea facturilor pe ultimii trei ani, adica legea 255 se poate aplica retroactiv? Cei cu centrale ar putea sa plateasca cheltuielile comune la caldura de la data la care legea a intrat in vigoare? Ar fi extraordinar! Voi incerca sa vorbesc si cu vecinii pagubiti desi nu/mi fac mari sperante, verbal vor fi de acord cu mine, dar mana pe pix n/o vor pune, majoritatea nu vor s/o supere (deranjeze) pe doamna administrator, ca/i vecina noastra de scara, ca nu/i frumos sa ne certam... samd. Nu se pune problema de cearta, dar fiecare interpreteaza cum doreste, ar fi bine sa se rezolve problema, dar fara implicarea lor, cel mai probabil voi fi oaia neagra in ochii "centralistilor" dar bataia asta de joc nu poate dura la nesfarsit, nu? Inca o data, va multumesc!

Alte discuții în legătură

Renunt la repartitoare goby goby Suntem 52 de apartamente si toate au repartitoare.Firma cu care avem contract de cativa ani buni ne obliga sa schimbam repartitoarele pentru ca li s-au uzat ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de proprietari(calculul spatiilor comune) catalin_milia catalin_milia Vreau sa va prezint situatia in care ma aflu si sa imi spuneti dumneavoastra ce pot face. M-am mutat recent intrun bloc in care majoritatea apartamentelor au ... (vezi toată discuția)
Impartire caldura cu repartitoare piticot20 piticot20 Buna ziua, Vin cu o rugaminte, tocmai am primit factura de la RADET cu incalzirea si habar nu am cum sa o calculez. La noi in bloc sunt repartitoare, pana ... (vezi toată discuția)