avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare calorifere de la C.T. a blocului - ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare calorifere de la C.T. a blocului - asociatie de proprietari

Buna seara. Detin un apartament in proprietate frumos, renovat, situat intr-o zona foarte buna, chiar selecta(cumparat pe bani grei, nu prin Legea 112, ca majoritatea din bloc....). Din pacate, desi expertizat inca din 1993, Asociatia nu a intreprins nimic in vederea consolidarii imobilului. Concluzia: BULINA ROSIE. De aceea, nu pot vinde (incerc de ceva ani), nici INCHIRIA, din februaie!...Ca atare, in februarie numai intretinerea (nelocuit fiind) a fost de 960 de lei....in martie cam tot pe acolo....Din pacate, trec printr-o perioada complicata din punct de vedere financiar, eu neavand alt venit. Nu sunt inca pensionara....Bunul simt si nevoia m-au facut sa solicit debransarea de la C.T. a blocului. Cu stupoare, am aflat de la Dna. Presedinta ca am sau nu am bani (acum, chiar nu am...) nu pot renunta la caldura....stiind ca nu pot plati. Doamna imi spune ca pentru aceasta trebuie sa platesc eu o expertiza (?), sa fac pe cheltuiala mea nu stiu ce circuite si oricum, sa am aprobarea vecinilor mei...Deja mi-a fost refuzat dreptul de a-mi instala o C.T. de apartament, Asociatia a refuzat sugestia mea de a negocia cu o Societate de profil atat costul lucrarilor, cat si achizitionarea e C.T. individuale, optand pentru a cumpara o noua C.T. pentru bloc, foarte scumpa si care, iata, deja trebuie reparata, pe banii nostrii....Acum, eu chiar nu am bani. De vandut, nu pot, de inchiriat, nu pot (toate agentiile imobiliare imi „reproseaza„ faptul ca are bulina rosie) si atunci, care-i solutia?... Eu daca nu am bani, nu ma duc la magazin sa cumpar carne. Daca nu am bani, pot fi obligata sa mi se dea caldura?....Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ideea legislatiei in vigoare in cazul in speta. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
ContSters89081, utilizator
Cel mai recent răspuns: 123321123 , utilizator 16:16, 1 Noiembrie 2009
1. Cei cu CT trebuie sa plateasca partea care li se cuvine din factura de caldura, chiar daca au tevile izolate. Vezi metodologia ANSCR.
2. Legea spune de 80% la montarea repartitoarelor in cazul in care un bloc nu este contorizat individual, acest procent fiind conditia ca sa se puna repartitoare. Dupa ce s-au pus si o parte din apartamente isi monteaza CT de apartament, repartitoarele raman valabile pentru restul apartamentelor.
3. Faptul ca 4 din 9 au raportat consum 0(zero) trebuie verificat de administratie de ce s-a intamplat asta si daca este adevarat.
...................
Nu este normal sa platiti acea suma la caldura, ceea ce imi spune mie ca acolo lucrurile sunt scapate de sub control.
Cine va face calculul caldurii? Nu firma care v-a montat repartitoarele?
Mardra. Bunaseara, Doamna. Dupa cate stiu eu, si cei care si-au montat C.T. proprie (de apartament) trebuie sa plateasca conform cu cota indiviza din procentul alocat spatiilor comune - din factura de gaze - , procent care trebuie sa reprezinte corect maximum 10% din respectiva factura. Tinand cont de ce spatii comune sunt incalzite (holuri cu calorifere, spalatorii....)
@Nadie....din factura la caldura, nu la gaze :).
Si procentul este mai mare (10% pentru holuri, subsol, uscatorii si 15% pentru tevile verticale care le trec prin casa)
elga50....procentul de 10% (maximum), si aceasta depinzand de numarul de calorifere aflate pe spatiile comune si desigur de tevile pe verticala mi-a fost indicat initial de ANPR (Dl. Onica, daca nu ma insel in privinta numelui), iar ulterior l-am gasit in Normele metodolice de calculare, cuprinse intr-o hotarare de guvern. M-am adresat Asociatiei Proprietarilor din Romania deoarece unde locuiesc, intr-un bloc de 4 nivele cu 17 apartamente, cu 1 singur calorifer la intrarea in bloc si altul intr-o incapere la subsol, eu platesc pentru gaze (caldura?...)mai mult decat o garsoniera, desi aceasta detine 2 calorifere, unul in camera, altul in baie (ca sa nu mai vorbim de sistemul aprinderii aragazului pentru a incalzi bucataria....)si unde, desigur, exista o teava pe verticala, deoarece prin apartamentu meu trece deasemeni O TEAVA verticala....In rest, apartamentu mi-l incalzesc exclusiv de la C.T. proprie.... Repet, ma refer la rubrica CALDURA ...nu la intretinere per total...
elga50....Precizez: faimoasa UNICA teava verticala trece prin vestibulul de la intrare, si aceea mascata, si unde mi-am instalat calorifer, deci este incalzit tot de la C.T. proprie.....Dar, asociatiile de proprietari ar fi materie de studiu si pentru procurori si pentru psihologi...psihiatri...

Alte discuții în legătură

Renunt la repartitoare goby goby Suntem 52 de apartamente si toate au repartitoare.Firma cu care avem contract de cativa ani buni ne obliga sa schimbam repartitoarele pentru ca li s-au uzat ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de proprietari(calculul spatiilor comune) catalin_milia catalin_milia Vreau sa va prezint situatia in care ma aflu si sa imi spuneti dumneavoastra ce pot face. M-am mutat recent intrun bloc in care majoritatea apartamentelor au ... (vezi toată discuția)
Impartire caldura cu repartitoare piticot20 piticot20 Buna ziua, Vin cu o rugaminte, tocmai am primit factura de la RADET cu incalzirea si habar nu am cum sa o calculez. La noi in bloc sunt repartitoare, pana ... (vezi toată discuția)