avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită M-am înscris în ianuarie pe un site de matrimoniale ...
Discuție deschisă în Executare silită

M-am înscris în ianuarie pe un site de matrimoniale cu un abonament de 15 lei/lună. Acum îmi cer 207 lei + 51 de lei penalizări, și mă amenință cu o firmă de recuperare creanțe, e legal așa ceva?

buna seara....m-am inscris in luna ianuarie pe un site de matrimoniale care daca vroiai sa beneficezi de mesaje scrise/primite,vizualizari profile trebuia sa achizitionezi un pachet de membership....am zis ca hai sa vad care e treaba si mi-am facut abonament pentru o luna in valoare de 15 lei...a trecut luna februarie si mi s-a parut putin suspect ca nu mi-au cerut reinnoire pachet si ma trezesc in luna martie ca trebuie sa platesc un pachet de 207 lei( adica ei automat au bagat cel mai scump pachet,fara sa anunte,fara imic altceva) + 51 intarzieri,daca nu, vor pune o firma de recuperare sa primeasca banii....precizez ca plata am facut-o cu un card de debit online,...ceea ce ma intereseaza este faptul,daca ei pot proceda astfel(bineinteles ca nu vreau sa platesc astfel de suma,dar nici nu vreau sa ma trezesc cu niste samsari la usa si cu nu stiu ce suma sa platesc),daca se poate cu un numar de card sa fiu pe lista unei firme de recuperare creante...stiu ca acest lucru mi-e o mare invatatura de minte si vreau sa stiu cum sa procedez.....am vazut ca multe persoane sunt in aceeasi situatie si se plang pe facebook
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Dragă client al Academic Singles,

Am verificat contul tău și suntem de acord să-ți rambursăm 399,8RON și să-ți reducem abonamentul la 1 luni.

Te rugăm să ne comunici dacă accepți această rambursare, iar noi o vom procesa și vom actualiza abonamentul tău.

Numai bine
Serviciul de relații cu clienții Academic Singles

Ăsta a fost răspunsul lor. Aștept confirmarea plății. Revin cu detalii de îndată ce mi-au rambursat banii.
In sfarsit, am primit e-mail de confirmare a anularii. Chestia e ca eu am citit de nenorocirea asta de site inainte de 14 zile pana la expirarea primei luni de abonament, mai precis dupa 4 zile de la inscriere. E-mailuri de amenintare, ii raportez la ANPC, politie, relatari ale ilegalitatilor pe site, etc.
Practic, optiunea precum ca poti sa alegi alta varianta de abonament sau sa iti asnulezi contul NU FUNCTIONEAZA, am insistat asupra acestui aspect=ILEGALITATE.
Nu garantez ca fara amenintari va puteti dezabona din prima, dar iata cum ar trebui procedat, redau mai jos email-ul lor::
""Dragă client al Singles50,

Ne pare rău că ne părăsiți.

Puteți să vă anulați foarte ușor abonamentul. Acceptăm cereri de anulare scanate ca atașament de e-mail, trimise prin fax sau scrisoare.

Rețineți faptul că cererea dvs. trebuie să fie semnată. Nu uitați să includeți numele dvs. și adresa de e-mail. Avem nevoie de aceste detalii pentru a vă găsi contul și pentru a vă răspunde în timp util. Veți primi o confirmare prin e-mail, însoțită de data expirării abonamentului, după ce cererea dvs. a fost analizată. Dacă nu primiți niciun mesaj de la noi, nu ezitați să ne contactați din nou.

Cererea de anulare a contului poate fi trimisă prin:

E-mail : ca atașament (pdf, jpg sau gif), pe această adresă.""
Ultima modificare: Vineri, 28 Decembrie 2018
letitia19611, utilizator
Buna ziua, Cum ati rezolvat cu cei de la site? Am aceeasi problema, am fost anuntata ca trebuie sa le achit vreo 10 milioane. Nu stiu sa imi fi facut cont premium, am intrat o singura data pe site, la inceputul anului.

Multumesc mult,
S
Ultima modificare: Vineri, 28 Decembrie 2018
samira84, utilizator
Buna,

M-am panicat si am scris inainte de a citi toate comentariile. Eu facusem cont in februrie si am platit o singura data 19 lei, probabil a fost o promotie. Dar acum se pare ca se prelungea automat contractul pe 12 luni, cu un fee enorm. Eu si uitasem ca am intrat pe acest site.
Am avut norocul ca acum cateva luni sa imi expire cardul si nu au putut sa imi ia banii din cont. Insa trebuie facut ceva sa ii oprim sa pacaleasca si alti oameni.

Multumesc celor care au scris aici si numai bine,
S
buna, si eu am probleme cu cei de la academic singles, n-am crezut ca sunt asa tepari. in trecut am folosit alt site de dating pe acelasi sistem cu plata si n-au fost probleme cand am vrut sa renunt, avand sediul in alta tara dar cu asistenta ro. daca vrei sa renunti la academic singles nu poti, adresa de mail unde cica poti renunta la plata eronata nu e valabila, alt contact sau customer service nu exista, ca sa nu mai zic ca in loc de 15 lei cat era sa beneficiezi de servicii m-am trezit ca am dat 15 euro (cf extrasului de cont). nu exista la nivel de EU organe abilitate sa facem plangere?

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in 25 ianuarie 2023 am facut un cont pe situl www. ... npbogdan82 npbogdan82 Buna ziua. In 25 ianuarie 2023 am facut un cont pe situl www. academicsingles.ro, (site detinut de be2 S.à.r.l. 13, rue du Commerce – L-1351 Luxembourg – ... (vezi toată discuția)
Abonament pe site de matrimoniale fără acordul meu. pot fi obligat să îl plătesc? claudiu_2014 claudiu_2014 buna ziua, pe scurt, am intrat pe un site de intalniri matrimoniale (fara continut sexual) , totul gratuit si frumos la prima vedere. dupa logare sa vezi ... (vezi toată discuția)
Abonament online abuziv pe site de matrimoniale Mihaisbd Mihaisbd Buna ziua! Am o mica problema. Am facut un cont pe un site asemanator celor de matrimoniale si am ales cont premium in valoare de 10 euro. Am incercat sa sterg ... (vezi toată discuția)