avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită M-am înscris în ianuarie pe un site de matrimoniale ...
Discuție deschisă în Executare silită

M-am înscris în ianuarie pe un site de matrimoniale cu un abonament de 15 lei/lună. Acum îmi cer 207 lei + 51 de lei penalizări, și mă amenință cu o firmă de recuperare creanțe, e legal așa ceva?

buna seara....m-am inscris in luna ianuarie pe un site de matrimoniale care daca vroiai sa beneficezi de mesaje scrise/primite,vizualizari profile trebuia sa achizitionezi un pachet de membership....am zis ca hai sa vad care e treaba si mi-am facut abonament pentru o luna in valoare de 15 lei...a trecut luna februarie si mi s-a parut putin suspect ca nu mi-au cerut reinnoire pachet si ma trezesc in luna martie ca trebuie sa platesc un pachet de 207 lei( adica ei automat au bagat cel mai scump pachet,fara sa anunte,fara imic altceva) + 51 intarzieri,daca nu, vor pune o firma de recuperare sa primeasca banii....precizez ca plata am facut-o cu un card de debit online,...ceea ce ma intereseaza este faptul,daca ei pot proceda astfel(bineinteles ca nu vreau sa platesc astfel de suma,dar nici nu vreau sa ma trezesc cu niste samsari la usa si cu nu stiu ce suma sa platesc),daca se poate cu un numar de card sa fiu pe lista unei firme de recuperare creante...stiu ca acest lucru mi-e o mare invatatura de minte si vreau sa stiu cum sa procedez.....am vazut ca multe persoane sunt in aceeasi situatie si se plang pe facebook
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
@ Mihai

Consider ca aceste frustrari personale trebuie sa ramana ...personale

Toata lumea de aici a incercat sa va ajute. Pasii pentru a nu avea astfel de probleme sunt urmatorii ( cu riscul de a ne repeta ): inchiedere card si emitere card nou (nu e nevoie sa se inchida contul), notificare firma de recuperari creante si eventual plangere penala la politie. Asta este solutia legala. Exista si altele..mai putin legale, dar asa prosti cum suntem, nu vi le putem comunica.

Unde sunt acele raspunsuri "pe din-afara"?
Salut,

Ma aflu in aceeasi situatie. Mi-am blocat azi cardul si am solicitat unul nou. Pentru dezactivare cont imi cer adresa completa si numele complet, exista un formular pe site-ul lor dar nu le-am furnizat. Banuiesc ca asa au patit alti utilizatori care au primit scrisoare in cutia postala. Imi dau seama ca nu pot recupera banii de la acesti indivizi, asa ca ma resemnez, e greseala mea ca mi-am facut cont. Credeti ca legat trebuie sa mai platesc ceva, sau ma pot forta sa achit alte sume?
@Opry,

Mare atentie de pe ce si de unde le trimiteti email (telefon, laptop, desktop) si ce va raspund , daca sunt link-uri in text, butoane de confirmare, etc. in ceea ce va scriu ei in emailuri.
Eu nu cred ca e legal sa te abonezi cu un click pe un site si apoi la dezabonare sa trimiti formulare semnate si cu date personale cum vor ei. E scam (inselatorie pe internet) ca sa apara ca nu respectati ce au formulat ei in termeni de retragere.
Mie mi-au trimis de curand un email in care aveau la final butoane cu optiuni, de genul accept , refuz la ce explicau ei cum se face retragerea din contractul lor inselator.
Spunea userul care s-a trezit cu o scrisoare pusa in cutia postala si nu stie de unde au adresa, Eu ii suspectez ca adresele lor de mail be2.com , academicsingles.ro contin malware-uri , virusi in scopul de a sustrage date personale despre useri spre a face apoi localizarea si hartuirea clientilor. Altfel nu se explica de ce insista cu trimiterea de formulare de dezabonare pe email si cauta pretexte. Asta ca sa te mentina in discutii si sa captureze adresa ori alte informatii. Ati remarcat ca nu au pe site buton de stop la abonare si nici nu poti verifica la setari data reiinoirii. Scrie in mailul de raspuns dupa ce te abonezi Premium ca poti sa vezi cand expira perioada de abonare in setari. Dar nu exista aceasta informatie in Settings cel putin la varianta de mobil, eu am verificat asta la contul meu pana sa-mi blocheze accesul
Trebuie sesizare scrisa la protectia datelor personale la ei in Luxembourg si la noi pentru incalcarea GDPR-ului. Au facut un contract abuziv si informatia de cost abonare inselatore intentionat.
Am citit atentionarea pe internet la site-urile lor de scam (inselatorie) si am facut la fel ca sa nu mai cada si altii in capcana lor.
Cum spuneam mai sus: Atentie! la email-urile primite de pe domeniul academicsingle si be2.
Am gasit referinte pe scamadvisor,com unde apare academicsingles cu nota de atentionare de malware .
Notes:-
A Malware report has been detected for this website
This website may be related to a number of high risk sites

.......

lavrin a scris:

@Opry,

Mare atentie de pe ce si de unde le trimiteti email (telefon, laptop, desktop) si ce va raspund , daca sunt link-uri in text, butoane de confirmare, etc. in ceea ce va scriu ei in emailuri.
Eu nu cred ca e legal sa te abonezi cu un click pe un site si apoi la dezabonare sa trimiti formulare semnate si cu date personale cum vor ei. E scam (inselatorie pe internet) ca sa apara ca nu respectati ce au formulat ei in termeni de retragere.
Mie mi-au trimis de curand un email in care aveau la final butoane cu optiuni, de genul accept , refuz la ce explicau ei cum se face retragerea din contractul lor inselator.
Spunea userul care s-a trezit cu o scrisoare pusa in cutia postala si nu stie de unde au adresa, Eu ii suspectez ca adresele lor de mail be2.com , academicsingles.ro contin malware-uri , virusi in scopul de a sustrage date personale despre useri spre a face apoi localizarea si hartuirea clientilor. Altfel nu se explica de ce insista cu trimiterea de formulare de dezabonare pe email si cauta pretexte. Asta ca sa te mentina in discutii si sa captureze adresa ori alte informatii. Ati remarcat ca nu au pe site buton de stop la abonare si nici nu poti verifica la setari data reiinoirii. Scrie in mailul de raspuns dupa ce te abonezi Premium ca poti sa vezi cand expira perioada de abonare in setari. Dar nu exista aceasta informatie in Settings cel putin la varianta de mobil, eu am verificat asta la contul meu pana sa-mi blocheze accesul
Trebuie sesizare scrisa la protectia datelor personale la ei in Luxembourg si la noi pentru incalcarea GDPR-ului. Au facut un contract abuziv si informatia de cost abonare inselatore intentionat.
Am citit atentionarea pe internet la site-urile lor de scam (inselatorie) si am facut la fel ca sa nu mai cada si altii in capcana lor.
Cum spuneam mai sus: Atentie! la email-urile primite de pe domeniul academicsingle si be2.

Nu completat acea cerere cu datele personale. Multumesc pentru avertizare, o sa fiu atent sa nu intru pe vreun link trimis de ei.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in 25 ianuarie 2023 am facut un cont pe situl www. ... npbogdan82 npbogdan82 Buna ziua. In 25 ianuarie 2023 am facut un cont pe situl www. academicsingles.ro, (site detinut de be2 S.à.r.l. 13, rue du Commerce – L-1351 Luxembourg – ... (vezi toată discuția)
Abonament pe site de matrimoniale fără acordul meu. pot fi obligat să îl plătesc? claudiu_2014 claudiu_2014 buna ziua, pe scurt, am intrat pe un site de intalniri matrimoniale (fara continut sexual) , totul gratuit si frumos la prima vedere. dupa logare sa vezi ... (vezi toată discuția)
Abonament online abuziv pe site de matrimoniale Mihaisbd Mihaisbd Buna ziua! Am o mica problema. Am facut un cont pe un site asemanator celor de matrimoniale si am ales cont premium in valoare de 10 euro. Am incercat sa sterg ... (vezi toată discuția)