avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită M-am înscris în ianuarie pe un site de matrimoniale ...
Discuție deschisă în Executare silită

M-am înscris în ianuarie pe un site de matrimoniale cu un abonament de 15 lei/lună. Acum îmi cer 207 lei + 51 de lei penalizări, și mă amenință cu o firmă de recuperare creanțe, e legal așa ceva?

buna seara....m-am inscris in luna ianuarie pe un site de matrimoniale care daca vroiai sa beneficezi de mesaje scrise/primite,vizualizari profile trebuia sa achizitionezi un pachet de membership....am zis ca hai sa vad care e treaba si mi-am facut abonament pentru o luna in valoare de 15 lei...a trecut luna februarie si mi s-a parut putin suspect ca nu mi-au cerut reinnoire pachet si ma trezesc in luna martie ca trebuie sa platesc un pachet de 207 lei( adica ei automat au bagat cel mai scump pachet,fara sa anunte,fara imic altceva) + 51 intarzieri,daca nu, vor pune o firma de recuperare sa primeasca banii....precizez ca plata am facut-o cu un card de debit online,...ceea ce ma intereseaza este faptul,daca ei pot proceda astfel(bineinteles ca nu vreau sa platesc astfel de suma,dar nici nu vreau sa ma trezesc cu niste samsari la usa si cu nu stiu ce suma sa platesc),daca se poate cu un numar de card sa fiu pe lista unei firme de recuperare creante...stiu ca acest lucru mi-e o mare invatatura de minte si vreau sa stiu cum sa procedez.....am vazut ca multe persoane sunt in aceeasi situatie si se plang pe facebook
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De fapt avem ce sa le facem, faceti raport pentru incalcarea regulamentului GDPR de catre acest operator Be2 Sarl. in Luxembourg si pe www.eccromania.ro asociata la ECC-Net , retea europeana pentru protectia consumatorului.
Ei incalca GDPR pentru ca intentionat nu au implementata posibilitatea de a renunta la abonamentul Premium pe pagina de site si colecteaza date privind locatia clientilor.
Atentie!! adresa clientului o extrag din faptul ca site-ul colecteaza informatii de localizare, astfel daca intrati de pe telefon si aveti activata localizarea , ei ar putea sa primeasca locatia de unde va conectati si astfel sa hartuiasca victimele.
Spunea cineva ca s-a trezit cu o scrisoare de amenintare pusa in cutia postala, s-a speriat si a platit. Nu stiu daca spunea adevarul ori era omul lor din Romania si le facea reclama ;)
Scrisoarea a adus-o probabil
Mizeaza ca te atrag cu o suma mica sa le dai datele de cont si apoi iti aplica ce sume doresc, de minim 6 pana la 12 ori mai mari.
Acesti excroci 'europeni' trebuiesc opriti sa nu mai faca si alte victime.
Si mijloacele de a-i opri sunt la indemana ca si cele prin care practica hotia, adica internetul.
Ati raportat aceste site-uri ca fiind inselatorii, academicsingles si be2dating ?

Catelul a scris:

Citeste ce am scris mai sus. Folosește si tu aceleași metode ca ei. Mailuri si amenintari. N-au ce sa-ti faca, de fapt nici tu lor...

violingirl a scris:

am inteles ca ati platit, dar ati reusit sa anulati abonamentul? daca da, cum? ati trimis scrisoarea la adresa din Luxemburg?

Intrebare pt just_ea:
Ai platit si ai primit e-mail cu revocarea contractului, adica te-au scos di baza de date sau trebuie sa platesti luna de luna?
Ultima modificare: Luni, 24 Decembrie 2018
letitia19611, utilizator
geanus:
Sunt in aceeasi situatie, ai reusit in final?
In urma unui schimb de emailu-uri prin care i-am amenintat cu ANPC, ECC - Romania, Politie si cu un pasaj din asa-sizul contract al lor (Dacă revocaţi acest contract, noi trebuie să vă restituim toate plăţile, pe care noi le-am primit de la dumneavoastră, inclusiv costurile de livrare (cu excepţia costurilor suplimentare, care rezultă din faptul că dumneavoastră aţi selectat un alt mod de livrare decât livrarea standard ieftină, oferită de noi), imediat şi cel târziu în timp de patrusprezece zile din ziua în care este primită de noi comunicarea în privinţa revocării acestui contract de către dumneavoastră), am ajuns la un acord de a-mi restitui suma de 399 ron din 479 luata de pe card. Asta e, am pierdut cativa lei, dar am invatat ceva din aceasta experienta neplacuta. Succes!
Ultima modificare: Joi, 27 Decembrie 2018
Marius7978, utilizator
Marius,
Ai trimis e-mail numai la partea romana, adica la e-mailul de contact pe care il aveai?
Eu m-am inscris pe 21 decembrie si am trimis formular de revocare acum 2 zile si dovada platii abonament Premium pe o luna de 59,9 lei astazi. Le-am trimis pe toate, inclusiv foto de pe site unde pe singles50 apare buton de anulare cont+mesaj 'nu poti anula pana nu se confirma plata'. Plata apare pe extrasul de cont la mine pe 24 decembrie si conform Clauzei contractuale de reziliere, daca ii anunti mai devreme cu 14 zile de expirarea lunii, eu avand numai 7 zile deocamdata, nu se mai prelungeste abonamentul cum vor ei. Eu am trimis si la customerservice@be2.com, Martin.Bell@be2.com si la e-mailul romanilor.
Oricum cardul este schimbat, am fost la banca, dar imi e teama sa nu imi prelungeasca ei automat abonamentul in pofidas celor scrise de mine.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in 25 ianuarie 2023 am facut un cont pe situl www. ... npbogdan82 npbogdan82 Buna ziua. In 25 ianuarie 2023 am facut un cont pe situl www. academicsingles.ro, (site detinut de be2 S.à.r.l. 13, rue du Commerce – L-1351 Luxembourg – ... (vezi toată discuția)
Abonament pe site de matrimoniale fără acordul meu. pot fi obligat să îl plătesc? claudiu_2014 claudiu_2014 buna ziua, pe scurt, am intrat pe un site de intalniri matrimoniale (fara continut sexual) , totul gratuit si frumos la prima vedere. dupa logare sa vezi ... (vezi toată discuția)
Abonament online abuziv pe site de matrimoniale Mihaisbd Mihaisbd Buna ziua! Am o mica problema. Am facut un cont pe un site asemanator celor de matrimoniale si am ales cont premium in valoare de 10 euro. Am incercat sa sterg ... (vezi toată discuția)