avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită M-am înscris în ianuarie pe un site de matrimoniale ...
Discuție deschisă în Executare silită

M-am înscris în ianuarie pe un site de matrimoniale cu un abonament de 15 lei/lună. Acum îmi cer 207 lei + 51 de lei penalizări, și mă amenință cu o firmă de recuperare creanțe, e legal așa ceva?

buna seara....m-am inscris in luna ianuarie pe un site de matrimoniale care daca vroiai sa beneficezi de mesaje scrise/primite,vizualizari profile trebuia sa achizitionezi un pachet de membership....am zis ca hai sa vad care e treaba si mi-am facut abonament pentru o luna in valoare de 15 lei...a trecut luna februarie si mi s-a parut putin suspect ca nu mi-au cerut reinnoire pachet si ma trezesc in luna martie ca trebuie sa platesc un pachet de 207 lei( adica ei automat au bagat cel mai scump pachet,fara sa anunte,fara imic altceva) + 51 intarzieri,daca nu, vor pune o firma de recuperare sa primeasca banii....precizez ca plata am facut-o cu un card de debit online,...ceea ce ma intereseaza este faptul,daca ei pot proceda astfel(bineinteles ca nu vreau sa platesc astfel de suma,dar nici nu vreau sa ma trezesc cu niste samsari la usa si cu nu stiu ce suma sa platesc),daca se poate cu un numar de card sa fiu pe lista unei firme de recuperare creante...stiu ca acest lucru mi-e o mare invatatura de minte si vreau sa stiu cum sa procedez.....am vazut ca multe persoane sunt in aceeasi situatie si se plang pe facebook
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@LV123
Nu am platit eu efectiv, si nu cedez. Mi-au tras sambata (30.11.2019) din cont 300 lei. Am facut cerere la banca (OTP) pt refuz plata - din pacate dureaza maxim 30 zile analiza asta.
O sa-i reclam la ANPC cat si la e-consumer.gov
Inca nu am primit vreun raspuns de la single academics astia.
Si aici mai gasesti info despre escrocii astia: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2019
Cordel, utilizator
Eu am fix aceeasi problema am facut o plata de aprox 60RON pe 12 octombrie pentru o "perioada de proba" pe data de 1 decembrie 2019 m-am trezit cu 300RON lipsa de pe card.
Dupa 3 mailuri in romana si in engleza...am cercetat putin si sunt fff cunoscuti pe net pentru practicile acestea frauduloase.
Am gasit un site: [ link extern ]
unde sunt muuulltee plangeri!! din toata lumea
Am postat si acolo o plangere in limba engleza cu titlul "fraudulent activity and scam, theft" prin care le aduceam la cunostinta art. 250 din C. penal din Romania ""Fraude comise prin sisteme informatice și mijloace de plată electronice - Efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos" : (1) Efectuarea unei operațiuni de retragere de numerar, încărcare sau descărcare a unui instrument de monedă electronică ori de transfer de fonduri, prin utilizarea, fără consimțământul titularului, a unui instrument de plată electronică sau a datelor de identificare care permit utilizarea acestuia, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
Chiar daca ei considera ca am consimtit prelungirea asa zisului "contract" trebuie sa aiba acordul in mod expres al titularului pentru retragerea sumei de 300RON din cont asa acum au facut ei in data de 1 decembrie 2019 fara acordul meu.
I am amenintat ca fac plangere la politie si la Protectia consumatorului la nivel UE.
Culmea mi-au raspuns in 2 ore sa le mai trimit un e-mail :))))in care sa pun "complaintsboard.com" la subiect ....adica o mai lungim 3 zile:)))
Daca ajungeti sa completati formularul acela minunat nu treceti la adresa decat Romania, eu asa am facut.
Acum renuntarea la abonament sigur o voi obtine... nu stiu daca imi vor trimite banii inapoi insa .....
@miha_mih79
Nici eu nu am trecut adresa completa pe acel formular. Doar Buc si Rom.

Dar mie nu mi-au raspuns înca, desi le-am scris de sambata 30.11.2019.

miha_mih79 a scris:

Eu am fix aceeasi problema am facut o plata de aprox 60RON pe 12 octombrie pentru o "perioada de proba" pe data de 1 decembrie 2019 m-am trezit cu 300RON lipsa de pe card.
Dupa 3 mailuri in romana si in engleza...am cercetat putin si sunt fff cunoscuti pe net pentru practicile acestea frauduloase.
Am gasit un site: [ link extern ]
unde sunt muuulltee plangeri!! din toata lumea
Am postat si acolo o plangere in limba engleza cu titlul "fraudulent activity and scam, theft" prin care le aduceam la cunostinta art. 250 din C. penal din Romania ""Fraude comise prin sisteme informatice și mijloace de plată electronice - Efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos" : (1) Efectuarea unei operațiuni de retragere de numerar, încărcare sau descărcare a unui instrument de monedă electronică ori de transfer de fonduri, prin utilizarea, fără consimțământul titularului, a unui instrument de plată electronică sau a datelor de identificare care permit utilizarea acestuia, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
Chiar daca ei considera ca am consimtit prelungirea asa zisului "contract" trebuie sa aiba acordul in mod expres al titularului pentru retragerea sumei de 300RON din cont asa acum au facut ei in data de 1 decembrie 2019 fara acordul meu.
I am amenintat ca fac plangere la politie si la Protectia consumatorului la nivel UE.
Culmea mi-au raspuns in 2 ore sa le mai trimit un e-mail :))))in care sa pun "complaintsboard.com" la subiect ....adica o mai lungim 3 zile:)))
Daca ajungeti sa completati formularul acela minunat nu treceti la adresa decat Romania, eu asa am facut.
Acum renuntarea la abonament sigur o voi obtine... nu stiu daca imi vor trimite banii inapoi insa .....

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
iti sugerez sa incerci siteul : complaintsboard.com unde sa postezi o plangere in limba engleza...poate ai noroc
Buna. Sunt si eu in situatie asemanatoare. Saptamana trecuta m-am trezit cu plicul in cutia postala. Nu aveam bani pe cardul respectiv de luni de zile deci nu aveau cum sa imi retraga banii de pe card ca norocul, de aceea nici nu mi-am dat seama, si acum solicita 145 de euro ca si cheltuieli restanta la ei. Am ramas masca. Eu nu am utilizat siteul dupa ce a expirat prima luna si nici nu aveam habar ca mi se solicita bani ptr ceva ce nu am utilizat. Mi se pare absolut uimitor sa ceara bani pe ceva ce nu am folosit. Ma puteti indruma ce sa fac. Sa le platesc ce imi cer si sa inchid cpntul? Am trimis mail cu solicitarea desfiintarii contului. Sa imi trimita desfasuratorul cum au ajuns la suma de 145 euro si ca ii reclam la Ancp l, ecc romania si si pentru incalcarea GDPRului. Inca nu mi-au raspuns. Ceva sfaturi care e cea mai buna modalitatede a pune punct la toata comedia aceasta. Sunt dispusa sa si platesc suma aia de bani daca stiu ca se termina toata povestea asta nenorocita. Mi-a fost o invatatura de minte

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in 25 ianuarie 2023 am facut un cont pe situl www. ... npbogdan82 npbogdan82 Buna ziua. In 25 ianuarie 2023 am facut un cont pe situl www. academicsingles.ro, (site detinut de be2 S.à.r.l. 13, rue du Commerce – L-1351 Luxembourg – ... (vezi toată discuția)
Abonament pe site de matrimoniale fără acordul meu. pot fi obligat să îl plătesc? claudiu_2014 claudiu_2014 buna ziua, pe scurt, am intrat pe un site de intalniri matrimoniale (fara continut sexual) , totul gratuit si frumos la prima vedere. dupa logare sa vezi ... (vezi toată discuția)
Abonament online abuziv pe site de matrimoniale Mihaisbd Mihaisbd Buna ziua! Am o mica problema. Am facut un cont pe un site asemanator celor de matrimoniale si am ales cont premium in valoare de 10 euro. Am incercat sa sterg ... (vezi toată discuția)