avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... venituri luate in calcul pentru indemnizatia de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

venituri luate in calcul pentru indemnizatia de crestere si ingrijire copil

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu calculul indemnizatiei de crestere si ingrijire a copilului: sunt insarcinata, am sa nasc in luna aprilie 2010.
Sunt angajata la un loc de munca de mai bine de 12 luni, cu 8 ore, plata intergral pe cartea de munca - deci voi beneficia de cei 85% din salariul net in concediul pentru CIC.
In acelasi timp:
1. - obtin venituri si din inchirierea unui apartament (e numai pe numele meu), cu contract de inchiriere depus la Adm. Financiara. Contractul este din 01 iunie 2008, asadar la momentul nasterii copilului (apr. 2010) va fi doar de 10 luni.
INTREBARE: acest venit se va lua in calcul la indemnizatia pentru CIC?

2. - obtin venituri si dintr-un contract de conventie civila, incheiat cu octombrie 2009-martie 2010, cu o alta firma decat cea la care sunt angajata cu 8 ore. Eu din februarie 2010 am sa fiu in concediul de sarcina si lauzie.
INTREBARI:
- pot sa-mi desfasor in continuare activitatea in contractul de conventie civila la a 2-a firma pana la nasterea copilului (febr-apr, cand am sa fiu in concediul de sarcina si lauzie de la prima firma)?
- acest venit se va lua in calcul la indemnizatia pentru CIC? se va lua in considerare oct 2009-martie 2010 sau oct 2009-ian 2010?

Va multumesc frumos,
OanaJ

Cel mai recent răspuns: mihatp , utilizator 10:19, 16 Noiembrie 2010
Buna ziua,

Veniturile obtinute ca agent de asigurari, se iau in calcul pentru indemnizatia de crestere a copilului?
Multumesc pentru raspuns!
1. Daca aveti contractul de agent de asigurari inregistrat la Fisc si platiti impozit pe venitul respectiv atunci acest venit este luat in calcul la indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani.
2. La dosarul pentru CCC veti depune o adeverinta eliberata de Fisc in care se trec veniturile din perioada respectiva (in interiorul celor 12 luni necesare).
Da, aceste venituri se iau in calcul la stabilirea indemnziatiei pentru CIC.
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Legat de acest subiect, as vrea sa intreb daca dupa nastere voi continua sa inchei asigurari pentru care realizez venit si platesc impozit, mai pot beneficia de indemnizatie? Sau in cazul in care beneficiez de indemnizatie trebuie sa imi suspend activitatea ca agent de asigurari?

Multumesc!
1. Din OUG148/2005:
Art.12 (2) Plata indemnizatiei prevazute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2.1) Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati profesionale.

2. Adica in momentul in care obtineti venituri profesionale supuse impozitarii (ca acelea care au fost luate in calculul indemnizatiei de CCC) vi se suspenda indemnizatia. Asa ca trebuie sa suspendati si activitatea de agent de asigurari.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil roxananaum roxananaum Buna ziua, Din pacate nu m-au lamurit cei de la Serviciul pentru Indemnizatii. Mi s-a spus ca nu mai exista conventie civila in Codul muncii. Atunci i-am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru mame - venituri din conventie civila gabi.bucur gabi.bucur Sunt o mamica in concediu de crestere copil. In cele 12 luni anterioare nasterii copilului am obtinut atat venituri din salarii cat si din conventie civila. Ma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil roxananaum roxananaum Buna ziua, Am o nelamurire in privinta acordarii indemnizatieipt. crestere copil. Eu sunt angajat bugetar dar pe linga am si o conventie civila de prestari ... (vezi toată discuția)