avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am plătit hidroizolația la apartament, dar nimeni ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am plătit hidroizolația la apartament, dar nimeni (asociația de proprietari sau vecinii) nu vrea să contribuie la plată. Sunt hotărâtă să îi dau în judecată, am vreo șansă de câștig?

Buna!! Am facut hidroizolatie
la apartament, vecini, presedintele nu vor sa contribuie cu plata.....actele
sunt facute pe numele
Asociatiei ( asa a zis cel
cu firma de hidroizolatie ca se face).
Sunt hotarata sa ii dau in judecata..... Am vreo sansa sa castig? Si..... Avocatul
trebuie sa fie specializat pe ceva anume? Recomandati pe cineva din Braila?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: georgetaexpertcontabil , utilizator 11:05, 16 Martie 2018
O idee care nu ma indoiesc parea foarte buna la inceput dar care din pacate este varianta cea mai nefericita. Pare ca va aflati in situatia prevazuta de art 1338 cod civil, ati actionat cunoscand impotrivirea Asociatiei, adica nu aveti in instanta dreptul la restituirea integrala. Daca se dovedeste ca ati actionat ignorand aceasta impotrivire (ceea ce pare sa fie cazul), o sa aveti in plus de plata si prejudiciile cauzate in acest mod Asociatiei. Introduceti aici si cheltuielile de judecata ale acesteia.
Lucrul bun este ca cel putin acum aveti garantia ca nu mai sunt probleme de infiltratie in urmatorii 7 ani.
Serios??? Si ce trebuia sa fac? Sa astept sa imi cada tavanu in cap? Legea nu ii obliga sa plateasca? Stiu cazuri la alte blocuri, nu ia intrebat nimeni.... Si au de platit rata lunara la asociatie.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
Vika123, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe forum s-a mai raspuns la asemenea spete. Poate le cautati si gasiti mai multe informatii (dati o caurare pe Google - lucrari hidroizolatii la terase).
Eu am inteles cum ati procedat, dar acum va spun cum trebuia sa procedati.
Pasii pe care trebuie sa-i faca un proprietar aflat intr-o asemenea situatie::
- notificare as. prop. privin infiltratiile in ap. prop. personala, sau si la alti vecini;
- presedintele com. ex. convoaca, daca are, comisia tehnica pentru constatarea reclamatiei dvs. apoi incheie un proces verbal de constatare;
- trebuie sa primiti raspunsul scris al com. ex.;
-daca reclamatia este intemeiata, presedintele da dispozitie administratorului sa caute 2-3 firme specializate in lucrari de hidroizolatii solicitand masuratori si oferte; firmele vor masura terasa si ce lucrari mai trebuiesc facute pe-acolo (de ex. reparatii atic sau cosuri de aerisire, completare cu tabala, etc;), intocmes devize de lucrari, cu preturi;
- com. executiv. alege o oferta, afiseaza la avizier oferta si predevizul de lucrari;
- functie si de alte informatii, incheie un contract de prestari de servicii cu firma aleasa, privind repararea terasei (atentie la termeni si conditii, garantii, etc.);
- com. executiv, prin comisia tehnica, administrator, proprietari, etc. urmaresc derularea lucrarii conf. contractului incheiat;
- la terminarea lucrarilor, comisia de receptie face probele cu apa, etc, semneaza un proces-verbal de receptie.

Daca toate acestea nu se intampla din nepasare, neglijenta, etc., abia acum puteti informa conducerea as. ca sunteti dispus sa efectuati pe cheltuiala proprie aceste lucrari, dar atentie, trebuie sa obtineti acordul as. prop. care va pune si niste clauze - lucrarile se vor efectua in prezenta unei comisii de supraveghere si intocmirea documentelor finale. Toate documentele justificative privind efectuarea lucrarii le atasati in copie la cererea dvs. de recuperare a cheltuielilor.
Daca nici in acest mod nu reusiti mare lucru, abia in aceste conditii puteti sa va adresati instantei de judecata. Observati ca totusi actiunea nu se poate efectua chiar asa de simplu. Este nevoie de ceva timp...
Pe de alta parte, va asigur din practica cu aceste lucrari de hidroizolatii, ca nu este prea bine ca lucrarile acestea sa se efectueze pe bucatele, pe apartamente. Se reface toata terasa si rezultatele vor fi dintre cele mai bune.
Asa cum s-a mai spus, daca nu aveti acordul as. prop. pentru a efectua hidroizalarea dvs., din fonduri proprii, este aproape imosibil sa mai recuperati ceva in instanta.
De obicei, proprietarii care initiaza astfel de lucrari, le initiaza doar atunci cand cutitul ajunge la os, ceea ce nu este bine, insa are avantajul ca puteti face fotografii a dezastrului produs de infiltratii, fotografii care ar fi utile in instanta...
Succes!

Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
Adam Grecu, utilizator
Este situatie delicata daca interventia s-a realizat strict aferent suprafetei apartamentului dv
Lucrarea nu beneficiaza nici de inscris din partea asociatiei care sa constate necesitatea si urgenta interventiei,nu are autorizatie de construire si nici de garantie-respectiv oricine oricand poate solicita executarea integrala a hidroizolatiei condominiului
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ynocentta,
Pentru lucrarile de hidroizolatie, nu este necesara autorizatia de construire - asta ca sa stiti sa nu mai scrieti asemenea lucruri!

Alte discuții în legătură

Reparatia terasei oliviamoga oliviamoga Buna seara, Locuiesc la ultimul etaj al blocului si timp de atatia ani am avut probleme iarna cu peretii unei camere, deoarece aveam efectiv gheata pe ei, in ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi recuperez bani pe hidroizolatia de pe bloc? stefan70 stefan70 Buna ziua.Am o problema Nu stiu cum pot sa imi recuperez bani platiti pe hidroizolatia de pe bloc.Mentionez ca eu am suportat toata cheltuiala.Acum nici un ... (vezi toată discuția)
Au disparut banii pentru hidroizolatie dannyyg dannyyg in urma cu 2 ani am fost dati in judecata de asociatia de proprietari pentru ca am refuzat sa achitam suma de 800ron pt hidroizolatie pina nu se face o ... (vezi toată discuția)